Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


ordförande i brf igen
Hemsida

Angående hemliga protokoll. Dessa granskas av revisorn, i demokratisk anda. Det behandlas ofta mer personliga saker som grannar som har problem eller ÄR problem. Att behandla dessa i separata protokoll skapar en trasslig extra byråkrati. Dessutom, hur ska man hantera dessa "andra" protokoll? Det blir ju ändå i så fall inte helt öppna protokoll?! Fler pärmar, större risk för att revisorerna inte får se alla protokoll! De som är mest kritiska kan väl gå med i styrelsen då, så får de se vad de innebär att vara i styrelsen? Tyvärr är de största gnällspikarna i benägna att offra sin egen fritid "nästan gratis" utan vill bara gnälla och göra sig synliga. Något demokratiskt problem är det däremot inte, de har ju all rätt att bli invalda...

4/08 2005 (6) e
    Kommentar av Admin
Jo, visst har föreningarna en egen revisor också. Men denna revisor har kanske inte alltid den kompetens som behövs för det aktuella uppdraget.

Av egen erfarenhet vet jag också att BoRevision totalt kör över föreningens revisor, om det skulle vara så att denne har några anmärkningar.

Okej om det kan skapa extra byråkrati att ha separata protokoll (eller hur man nu skulle lösa detta) för känsliga uppgifter. Men håller du åtminstone inte med om att varje medlem ska ha rätt att få utdrag ur protokoll i ärenden som berör denne?

Jag håller med dig om att det finns gnällspikar som bara är bra på att gnälla, men när det gäller att ställa upp för föreningen så är de inte intresserade. Men man ska inte dra alla över en kam. Personligen jobbar jag mer för min egen förening än hela styrelsen tillsammans (som inom parantes har en av Sveriges högsta arvoden... medan allt jag gör enbart kostar mig pengar, utan ett öre kompensation). Jag är övertygad om att det finns många andra runt om i olika föreningar som lägger ner mycket tid för sin förening, inom och utanför styrelsen.

Det är faktiskt ett demokratiskt problem. I allra högsta grad !!! Men jag kommer att skriva mer om detta senare, så ska jag förklara detta närmare då.


ordförande i en BRF
E-postHemsida

Jag är ordförande i en Brf i HSB Stockholm. Vet inte om kritiken handlar bara om BoRevision som granskare av företaget HSB. Vi har på brf-nivå i alla fall mindre förståelse för denna kritik. Det är vi som styrelse och vår egen ekonomi som granskas av BoRevison, så det är definitivt två olika parter i den processen! Har inte sett någon inblandning av vare sig HSB's organisation eller Borevision av valet av styrelseledamöter under de 6 år jag har varit i vår brf-styrelse.

4/08 2005 (5) e
    Kommentar av Admin
Jag vet inte hur det fungerar specifikt i din förening, men normalt sett skriver HSB årsredovisningen (styrelsen skriver bara den första delen med vilka som ingått i styrelsen och de mer allmänna punkterna), sedan granskas årsredovisningen av BoRevision (läs "HSB"). HSB/BoRevision är en part, och denna enda part är den som granskar ekonomin/styrelsen (med andra ord granskar man sig själv).

Angående HSB.s inblandning i valet av styrelsedamöter så finns det föreningar där valet av ledamöter styrs på ett ganska listigt sätt av HSB. Därmed absolut inte sagt att så är fallet överallt, för det har jag svårt att tro. Men det är illa nog att det överhuvudtaget förekommer.

Det borde vara lag på att HSB inte får agera mötesordförande på stämmor, eftersom stämmorna styrs kraftigt enligt HSB:s önskemål och vilja.


Stephan Sundling
E-postHemsida

Debattämne, "Hemliga styrelseprotokoll".

Det finns ingen sans och reson varför styrelseprotokoll måste vara hemliga. Av HSB har jag fått det smarta svaret att "det händer att man tar upp enskilda ärenden, och av den anledningen kan inte protokollen vara offentliga".

Sanningen är något helt annat. Jag har suttit i en HSB-förening som ledamot i 13 år varav 7 som ordförande, cirka 4-6 gånger om året har det inträffat beslut som inte bör stå med i ett offentligt protokoll. Men det kan inte vara så svårt att behandla de frågorna separat för en styrelse och då skriva denna punkt som "hemligt protokoll"???????? Vi lever för f-n i 2000talet.

2/08 2005 (4) e
    Kommentar av Admin
Ja, det handlar egentligen bara om flexibilitet. Problemet är att många styrelser är osäkra på vad de egentligen sysslar med, och därför är de rädda att andra ska upptäcka styrelsens bristande kunskaper.

Vår styrelse vägrar t.o.m. att lämna ut utdrag av protokoll i punkter som berör den person som begär utdraget... är inte styrelsen skyldig att lämna ut detta?

I min egen förening så vill styrelsen inte ens lämna ut det offentliga stämmoprotokollet, trots att det utlovats på stämma att var och en som så önskar ska få en kopia. Styrelsen vägrar - med stöd av HSB - och säger att medlemmarna måste komma till styrelsens öppettid (en timme, en gång/månad) och läsa stämmoprotokoll där.


stephan sundling
E-postHemsida

Ett litet inlägg så här i början. Du har rätt att det står i stadgarna att HSB:s Riksförbund utser ledamöter och Revision åt föreningarna. Vad du kanske inte visste om HSB Stockholm i alla fall, är att Riksförbundet absolut inte utser några av nämnda. HSB har nämligen omorganiserat så att Riksförbundet endast sysslar med PR och har endast 6 anställda, enligt ett av de få svar jag fått från "hemliga organisationen HSB".

Det var ett bra tag sedan Riksförbundet hade möten som behandlade just utnämnanden till styrelser och föreningar. Idag står de över lagen som säger att en ledamot i ekonomisk förening endast kan väljas på max 4 år. HSB kör med att "om vi inte meddelar annat sitter nuvarande kvar".

2/08 2005 (3) e


stephan sundling
E-postHemsida

Jag är så lycklig att jag äntligen har hittat någon annan som tar upp dessa frågor. Jag har skrivit till BoRevision 10 gånger utan att få svar. Om HSB bluffen har jag kilometer att skriva om. Jag uppskattar att de "lurat" vår förening på 50 miljoner under 30 år. Om du vill ha mycket avslöjanden om HSB kontakta mig gärna på mail, så vi kan sovra lite information till din som jag ser det härliga sida.

2/08 2005 (2) e


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.