Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Micke

Kommentar till 2927
Kan hålla med att hela styrelsen kollektivt gjort fel, men att "hänga" ut Bengt som den skyldige tycker jag är fel, eftersom det kan vara så att han blivit överkörd av styrelsen.
Eller styrelsen kört över han.
Det är bara de som vet som deltog på mötet.
Men taktiken är HSB:sSeptember 25 2007 (2931) e
    Kommentar av Admin
Jag vet inte om jag direkt hänger ut Bengt.
Jag har inte sagt att han ensam är ansvarig för hur det gått till, bara att han ingår i denna styrelse som betett sig på detta fula sätt i en så viktig fråga. Så har det varit i alla år, så detta är inget nytt. Tvärtom är det signifikativt för hur styrelsearbetet bedrivs i min förening.
Och naturligtvis har jag gett Bengt en chans att försvara sig. Han har varken försvarat sig eller förklarat varför det blivit så här. Men om han har en förklaring kan jag lova att jag lägger ut den här.

Bengt är informationschef, men det finns nog få föreningar i landet som har så lite information som i min förening. Den extremt lilla information som finns hängs i bästa fall upp på en dold plats i källaren. Aldrig någonsin att något delas ut i brevlådorna, om det inte är absolut kritiskt nödvändigt.

Sitter man som HSB-ledamot så har man faktiskt ett särskilt ansvar i styrelsen, och det går inte att alltid dölja sig bakom de andra i styrelsen. Är det så att Bengt inte ställer upp på styrelsens agerande så får han faktiskt ha stake nog att kunna ställa sig upp och säga att detta är inget han ställer upp på.

Visst är styrelsen i min brf inte mycket att hänga i julgranen, men då måste HSB tydligt markera för medlemmarna när fel begås. Det är HSB-ledamotens förbannade skyldighet!

Min förening består av tre hus. Styrelsen har tagit sig friheten att låsa oss alla ute från det som vi gemensamt äger så att vi enbart kommer in det hus som vi bor i.
Men inte nog med det. Styrelsen vägrar uttryckligen att ge mig som valberedare tillträde till de två andra husen. Det säger väl en del om denna styrelse där Bengt Skånhamre sitter som HSB-ledamot?

Medlemmarna får inte sätta upp information någonstans. Styrelsen blockerar alla möjligheter till diskussion mellan medlemmar, och kräver t.o.m. att medlemmarna ska betala för att utnyttja vår outnyttjade fritidslokal om vi vill hålla medlemsmöte där.

Endast en person i styrelsen vågar förekomma med namn på skrivelser, annars undertecknas alla papper med enbart "Styrelsen". Även personliga mail!

Nästa inlägg
Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.