Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Myggan

Nyberg gör sig lustig över länsrättens dom
I Sverige har vi lagar som styr vad makthavare får göra och inte får göra. Lagarna skall garantera att allt går rätt till och medborgarna ska veta att lagarna utgör en effektiv spärr mot maktmissbruk. Den enskilde invånaren kan vända sig till länsrätten och begära prövning av kommunala beslut.

I Vänersborg överklagade James Bucci (V) och Gunnar Lidell (M) med flera kommunfullmäktiges beslut om Huvudnässkolan.

Länsrättens dom har nu kommit – kommunfullmäktiges beslut av den 19 mars 2008 om Huvudnässkolan var olagligt. Ja, länsrätten anser att inte ens kungörelsen om fullmäktigemötet följde lagen!

Alltså – kommunledningen och fullmäktiges majoritet har handlat fel och detta i en fråga som vänersborgarna såg så allvarligt på att en folkomröstning begärdes.

”L état, c’est moi” (”Staten det är jag”) lär Ludvig XIV ha sagt en gång i tiden. Motsvarigheten i Vänersborgs kommunfullmäktige med ansvar för att besluten i fullmäktige sker enligt kommunallagen, kommunfullmäktiges ordförande Dan Nyberg, säger i en kommentar i TTELA dagen efter domen: ”Vi får veva ett varv till så att vi tillfredsställer länsrätten”.

Vad då tillfredsställer länsrätten? Det handlar ju om att följa lagarna i Sverige!
Dan Nyberg säger vidare: ” Jag tycker att detta låter som mycket skrik för lite ull, sade käringen som klippte grisen”.

”Mycket skrik för lite ull”? Dan Nyberg, kommunfullmäktiges ordförande, väktaren av den kommunala demokratin, gör sig lustig över det faktum att länsrätten konstaterar att Dan Nybergs kommunfullmäktige fattar olagliga beslut.

”Det känns som att det går åt mycket energi till ingen nytta” Vad menar Dan Nyberg med detta? Vad vi förstår så föregiper han den kommande processen i frågan. Nyberg verkar redan veta vad kommunfullmäktige ska komma fram till. Det är väl därför han kan säga ”att det går åt mycket energi till ingen nytta”.

Dan Nyberg vet hur kommunfullmäktige ska besluta i frågan. Dan Nyberg verkar sätta sig själv i kommunfullmäktiges ställe. ”Staten det är jag”.
Dan Nyberg, vi upplever att det förtroende du har fått som ordförande i Vänersborgs kommunfullmäktige, måste ifrågasättas


Faller faller inte?

January 30 2009 (3672) e

Nästa inlägg
Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.