Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Peter, styrelsemedlem
E-post

Tack för ett jättefint forum! Det är skönt att se att det är fler än jag som är skeptiska till Riksbyggen och deras förvaltningsmetoder. Har ett par frågor jag hoppas nån kan hjälpa mig med.

Våran förening köper idag tjänsterna teknisk förvaltning, fastighetsskötsel samt ekonomi av riksbyggen. I styrelsen sitter även en representant från riksbyggen.

Mitt förslag till styrelsen är att vi till att börja med själva skall ta hand om den tekniska förvaltningen, och sedan gemensamt fråga två närliggande BRF-föreningar om att gemensamt gå lägga ut fastighetsskötseln på anbud.

1. Hur blir man av med ledamoten från riksbyggen i styrelsen? Dels sitter han ju i en "jäv" situation, dessutom bor han inte i huset vilket jag tycker en medlem av styrelsen skall göra.

2. Hur lång uppsägningstid brukar det vara på riksbyggens tjänster?

3. Förslag på att hitta bra alternativ till den ekonomiska förvaltningen., eller brukar det bli billigast att ha riksbyggen på den tjänsten?

4. Om riksbyggen endast sköter den ekonomiska förvaltningen, tar de ändå ut administrativ avgift på fakturor? Eller finns det nått bra sätt att slippa undan deras kalle-anka fakturering?

5. Under vilken post i årsredovisningen hamnar glödlampor, etc. Under fastighetsskötsel eller uttag ur underhållsfonden?

March 13 2007 (2156) e

Nästa inlägg
Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.