Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


JA

Hyregästföreningen har ju en lagstadgad position... som ett slags fackförening för hyresgäster. Det skulle ju inte en brf-org få på samma sätt, men som du skriver, info i olika frågor skulle vara bra.

Man kan möjligt hjälpligt jämföra med Aktieägarna, det är ju en organisation som b la företräder medlemmar i bolag där medlemmarna är delägare. Skillnaden är dock att man i bolagssammanhang har betydligt mycket mer frihet med fullmakter och mycket annat. Blir mer de facto makt på stämmorna.

Men låter som en intressant idé i vart fall. Särskilt i större föreningar där styrelser verkar dupera medlemmarna. I dessa sammanhang kan det antagnligen verkligen vara på sin plats att begära ordet på en stämma eller genom en extra stämma låta brf-org framföra en tredje parts bild av en förening eller en viss fråga. Skulle såklart kunna bli tal om vem som får närvara på stämman men det kan kanske gå att lösa, särskilt på extrastämma bör det gå.

En annan tanke är att erbjuda utförlig hjälp för hur man går till väga då man planerar att inte ge "decharge" dvs ansvarsfrihet. Alltså inte omröstningen utan stjälva stämningen, vilka frister som gäller, och vad som gäller om brott begåtts osv. Finns olika regler härför, som bekant.

Lite allmänna tankar bara...

March 12 2007 (2154) e

Nästa inlägg
Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.