Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Undrar

Eloge till stephan

Var på en extra stämma gällande stadgar. Stephan och någon några mer ifrågesatte föreningens förslag och kom med egna förslag som var föreningsmässigt mycket bra. Men ingen av de godtogs av styrelsen. Mötet kördes på snabbt då vid röstning fanns ingen tid för eftertanke. Hela mötet var felaktigt konstruerad. Hsb represetanter var proffesionella inte när det gällde moral och rättvisa utan mer på att utöva härskartekniker.

Vissa medlemmar utövade suckande och stönande som härskartekniker, andra stödde stephan och den stora gråamassan hann inte tänka efter vid omröstning.
1/9 del av medlemmarna var närvarande.

Eloge till stephan trots kraftig motvind! Moral och rättvisa verkar inte finnas bland det kooperativa som grundtanken var

February 27 2007 (2048) e
    Kommentar av Admin

TIPS!


Det är alltid så att styrelse/HSB dödar all diskussion, alla frågor och alla synpunkter genom att köra igenom allt så snabbt att ingen hinnar fatta vad som hänt förrän det är över.

Att ha tempo är grundregel numero uno för mötesordföranden!!!

För själva styrelsen är grundregel numero uno att hålla medlemmarna i mörker så mycket som möjligt, och ge så lite information som möjligt i förväg inför stämman (så att ingen ska kunna ha förberett sig med frågor eller synpunkter).


GE IGEN MED SAMMA MYNT!


Om styrelse/HSB kan köra med sina trick så finns det ett mycket enkelt trick för medlemmarna som direkt dödar styrelsens/HSB:s trick. Det är bara att snacka på och säga vad man vill ha sagt, och argumentera med sig själv.

Är man två kan man turas om att begära ordet hela tiden... i all oändlighet.

Ett väl förberett textmaterial underlättar. Det är bara att läsa rakt upp och ner från sin text, i sin egen lilla lugna takt.

Retoriken är viktig!
Ställ frågor till styrelsen; styrelsen är skyldig att svara på frågor.
En bra standardfråga är; "Vad anser styrelsen om detta...".
Eller; "Varför tycker styrelsen...".
Eller; "Vilka hinder ser styrelsen mot...".
Eller; "Vad säger lagen om...".

Formulera om så mycket som möjligt till frågor!
Med frågor hamnar styrelsen snabbt i underläge, även om styrelsen struntar i regelverket och vägrar svara på ställda frågor.

Du har frågerätt på stämman! Frågerätten gäller vid såväl ordinarie som extra stämma. Upplysningsplikten är begränsad till uppgifter som kan lämnas utan väsentlig nackdel för föreningen. Det finns också i speciella fall möjlighet för en styrelse att till revisor lämna upplysningar, där revisorn i sin tur informerar medlemmarna. Se 7 kap 11 § FL (Föreningslagen).

Acceptera under inga omständigheter att bli avbruten. Du har rätt att tala till punkt!

Ignorera suck, pust, stön, hån och hot från de medlemmar som går på stämman bara för att de inte har något annat för sig och utan att tillföra något. Bara kör ditt eget race. Låtsas som att du är helt ensam i lokalen (vilket du kanske blir efter ett tag).

Det var så jag fick 7 timmar - utöver ordinarie tid - att passera på vår senaste årsstämma. Vår erfarna mötesordförande hade aldrig råkat ut för något liknande tidigare.

Fidel Castro sägs ha hållit världens längsta tal på 32 timmar, 21 minuter och 15 sekunder till vilket 345.821 människor tvingades lyssna på. Det är inte så många som kommer till stämmorna, men du kan mycket väl försöka dig på att slå Castros rekord.

Om man står på sig så kan inte styrelse/HSB hindra någon medlem från att säga vad denna vill ha sagt om det ämne som finns i kallelsen. I alla fall inte utan att bryta mot lagen.

Om styrelsen sätter en "time limit" för när stämman måste vara klar så är det inget man behöver ta den minsta notis om. Hinns inte mötet med måste det ajourneras till ett senare tilllfälle, och om mötet inte hinns med så är det inte någon medlems fel. Det är då styrelsen som planerat fel.

Sedan är det mycket bra att spela in stämman! Helt ok att göra denna inspelning öppet. Det går inte att stoppa någon från att spela in en stämma! Har du ingen bandspelare så är det näst bästa att låtsas spela in stämman. Jag lovar att såväl medlemmar som styrelse och mötesordföranden då kommer att vara betydligt försiktigare i vad de säger.

Sköter du dina kort väl så kommer styrelsen inse att det inte lönar sig att hålla inne med information inför stämman för att därmed få ett övertag och slippa frågor och synpunkter. Styrelsen tvingas helt enkelt att förbereda stämmorna framöver med all information skriftligt till medlemmarna i god tid innan stämman. En smart styrelse kommer till och med att hålla ett förberedande möte med dig inför kommande stämmor för att därmed slippa ännu en maratonstämma.

Nästa inlägg
Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.