Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan

Åka båt

Efter stämman hade styrelsen ett möte. när vi kom fram till valet hade några förberett ochlade fram en A4 till alla i styrelsen, på pappret stod det ordförande.... vice ordf...... sekreterare.... och studieorganisatör.
Förslag om sluten omröstning lades, och var och en av de ordinarie ledamöterna skulle skriva ett namn vid varje post. De 2 suppleanterna skulle vara rösträknare, och skulle inte kunna bli valda till någon post. Här begås ett allvarligt fel, även en suppleant kan i normalfall väljas i alla fall till sekreterare eller studieorganisatör, vilket det senare är ganska troligt tror jag?.
I vanliga fall röstar man först vem som skall vara ordförande, och om det tillexempel är 2 det står mellan, så väljs väl den som "förlorar" i 9 fall av 10 till vice ordf.?
Eftersom jag nu "förlorade" med 4-4 och den som satt ordförande på mötet var den som lade förslaget om sluten omröstning hade utslagsrösten blev det som det blev. Ingen hade röstat på mig som något annat, ganska logiskt (och möjligen smart men fegt av som jag tror (HSB hade hjälpt till att planera).
När sedan styrelsen röstade för att de 4 valda också skulle vara ekonomigrupp, Arbetsutskott, firmatecknare, avtalsgrupp, så blev det som Myggan menar en styrelse i styrelsen, vi 4 andra kunde inte få igenom något om dessa 4 "höll ihop", eller "kom överens" som tillexempel arvodesfrågan, där de som kokade kaffe till pensionärerna skulle få 1000kr var för denna kaffekokning samt vara i cafelokalen 2 timmar i veckan. Därav har Vädurens kanske världens dyraste kaffe, jag tror jag kom fram till 163kr koppen, om man tar med lokaluthyrningförlust, arvode och kaffekostnader.

Slå det om Ni kan??????

January 25 2007 (1779) e
    Kommentar av Admin
En suppleant kan egentligen inte väljas som sekreterare i styrelsen!
Jag vet inte om detta någonsin har skett i någon förening, men jag hoppas verkligen inte så !!!!
En suppleant är vald av stämman som en suppleant och inget annat.

Däremot finns det stora brister i regelverket om suppleanternas roll, varför ingen egentligen kan säga vad som gäller i praktiken.

Vad gäller kaffepriset så låter det naturligtvis orimligt högt och detta måste ses över, men 1.000 kr för 104 timmars "arbete" är ju inte särskilt mycket?

Nästa inlägg
Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.