Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


micke

Läste om bredbandsupphandlingen.
Styrelsen skall verka för medlemmarnas intresse.
Problemet är tror jag i största delen att styrelserna inte har kunskapen är det gäller sådana tekniska kunskaper att de gära tar den enklaste vägen genom att ta förslaget från den organisation de tillhör. HSB=Bo-lina
Bo-lina existerar inte idag utan det är Telia rakt av.
Min förening valde annan leverantör pga att medlemmarna ansåg att det var för dyrt. Idag är det 60% som är anslutna till lan-nätet i våra förenig.
Viktigt att i alla frågor försöka tillgodose de krav alla ställer på en. Ibland gör ma sina misstag men man lär sig av dom.

May 31 2006 (1007) e
    Kommentar av Admin
Ja, det är alldeles säkert så att styrelsens ofta förekommande brist på kompetens inom detta område gör att den blir lättmanipulerad av HSB.
Jag tror inte någon begär att styrelserna ska kunna allt om allt, men en styrelse måste själv veta vad den behärskar och vad den inte behärskar. Dvs när ledamöterna känner att här har de inte 100 % av den kunskap som behövs för att fatta ett beslut så måste styrelsen ta stöd av i första hand medlemmarna, och - om kunskap saknas även där - i andra hand av konsulter. Man kan inte bara alltid köpa rakt av vad HSB vill att vi ska tycka.

Är du säker på att Bolina helt övergått till Telia? Jag är inte så säker på detta. HSB är mycket förtegen om hur det ligger till och vem som äger vad här. Det är helt klart att Telia sköter det mesta (som det egentligen fungerat under alla tidigare år också, fast det inte var så offentligt då), men HSB säger själv att Bolina finns kvar, bl.a. på HSB:s Bolina-sajt (http://www.bolina.hsb.se/, http://www.bolina.hsb.se/bolina2005/index.php?VAL=info, etc.).

Men oavsett vem som äger vad och hur avtalen är skrivna mellan HSB och Telia så vet vi att detta är en bra inkomstkälla för såväl Telia som HSB.

Jag är bara så förbryllad över att det är så många medlemmar som låtit sig luras av HSB. Är folk i allmänhet så prisomedvetna? Eller finns det andra skäl?

60 % anslutning till er internetleverantör är inte dåligt! Faktiskt imponerande. Skulle gissa att ytterst få föreningar kommer upp i så hög utnyttjandegrad. Gissar att den ligger på 25 % i min förening... och att antalet uppkopplade via Telia/Bolina minskar eftersom kostnaden helt enkelt är för hög.

Alla har rätt att göra misstag, även en styrelse. Bara styrelsen har kontakten med medlemmarna så att de känner sig delaktiga även i misstagen

Nästa inlägg
Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.