Afghanska tjejer flyr sin familj i Sverige, inte Afghanistan

Som vi kunnat konstatera så är det mest bara män och ”ensamkommande män/barn” som tagit sig till Sverige som någon form av förtrupp till övrig familj och släkt, men det finns några tjejer/kvinnor bland migranterna och i en artikel i SDS skriver en 16-årig afghansk tjej om sin situation där hon av tradition förtrycks:

Jag blir kastad mot väggen och får sparkar i magen. Jag känner hur jag blir illamående. Sedan kommer fler sparkar i ryggen, ansiktet och huvudet. När de blir trötta, kastar de mig i ett klädförråd och går sin väg.

Jag får inte ha de kläder jag vill för mina bröder och min mamma. Min mamma vill att jag ska ha på mig en lång och bred kappa. Jag vill ha byxor och en åtsittande jacka. Min slöja får jag inte ta av. Det är inte ens förhandlingsbart.
Varje morgon granskar mina bröder och min mamma min klädsel innan de släpper ut mig.

I skolan har mina bröders kompisar koll på hur jag uppför mig. Jag får inte skratta eller prata med någon kille i skolan. Jag får endast umgås med mina tjejkompisar.

Jag kan heller inte ha någon pojkvän. Det vore att begå den största synden. Det är min mamma som bestämmer med vem jag ska leva resten av mitt liv.

Vad jag tycker och vill är det ingen som bryr sig om i min familj. Som tjej har jag låg eller ingen status. Med min mammas goda minne kränker mina bröder mig både fysiskt och psykiskt.

Jag har alltid älskat min mamma och kommer alltid att göra så, men jag kommer aldrig att kunna förstå hur hon kunde låta heder gå före mig.

Mina bröder kunde ha vilka kläder de ville. De hade också flickvänner. Jag fråntogs dessa rättigheter. Jag var i vägen och var oönskad.

”Ensamkommande flyktingbarn” demonstrerar med stöd av vänsterextremister för att få stanna i Sverige

Den 22 oktober anordnade nätverket #vistårinteut demonstrationer i Sveriges större städer för afghanska pojkar som riskerar att bli utvisade. Pojkarna hade stora plakat i handen med texter som sa: ”vi vill ha fred”, ”vi vill ha mänskliga rättigheter”, ”vi vill leva som alla andra människor”, ”vi är också människor”.

Gäller den freden även era systrar och övriga afghanska tjejer?

Gäller mänskliga rättigheter också för era systrar och övriga afghanska tjejer?

Kan jag och övriga afghanska tjejer leva så som ni vill leva?

Jag vill att alla ni killar som kämpar för att få stanna i Sverige också får uppehållstillstånd. Afghanistan har inget värdigt liv att erbjuda er.
När ni sedan har fått ert uppehållstillstånd, lovar ni då också att låta mina afghanska systrar leva ett liv som de själva vill, på samma premisser som ni killar?

Red’s kom:
Det lyser igenom vilken politisk åskådning den person haft som skrivit och formulerat inlägget åt den afghanska flickan, men det som beskrivs kommer nu detta att bli ett av Sveriges många och stora problem att försöka lösa.

På flykt från sin familj istället för från Afghanistan

I dag bor jag i ett skyddat boende och är på flykt från mina nära och kära som föredrog hedern, kulturen och traditionen framför mig.

Red’s kom:
Är det någon som sett några vänsterextremister som demonstrerar för kvinnors rättigheter bland de migranter som kommer till Sverige?

Den s k hederskulturen sprids alltmer från muslimska länder till Sverige. Är det någon som tror att Sverige kommer att kunna bryta en djupt inrotad tradition bland muslimer från Afghanistan – och andra länder i Mellanöstern och Afrika – att behandla kvinnor med respekt?

Sverige har en historia med enbart misslyckanden inom detta område. Även t ex försöken att integrera romer har inte fungerat särskilt bra, varken här eller i andra EU-länder.

Sveriges milda – och alltid politiskt korrekta – hållning till kulturer som inte stämmer överens med svenska värderingar har fungerat illa och det finns inget som tyder på att politikerna i gammelpartierna förstått allvaret och verkar för att stoppa de negativa influenser som nu växer sig fast i det svenska samhället.Klicka här för att gå till artikeln i SDS, 2016-11-03
Se även bl a;
Grekland blir krigszon när syriska och afghanska migranter (”flyktingar”) drabbar samman

Norge utvisar afghaner, irakier och syrier till Sverige – Vill stänga gräns mot Sverige

”Ensamkommande flyktingbarn” – Statistik, 70% Afghanistan


DN sprider lögner om papperslösa


Migrationsverkets prognoser lika meningsfulla som väderprognos för nästa år


FN varnar för ökad rasism i Sverige


För sidor om media, asylpolitik och integration se innehållsregistret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *