Ny social media app utan censur av åsikter, TRUTH, lanseras av Trump

Donald Trump (TMTG, Trump Media & Technology Group) lanserar en ny app som avser att konkurrera med Facebook och Twitter. Appen kommer att inbegripa alla tänkbara områden, där politik bara är en av många.

Truth Social app
Vi lever i en värld där talibaner har en stor närvaro på Twitter, men trots detta har er favoritpresident i USA tystats”, säger Trump

The Hill: Trump’s TRUTH SOCIAL App Takes On Big Tech By Making Itself UNCANCELLABLE:

Generella regler kommer självklart att gälla som vanligt, men ingen kommer att stängas av bara för att personen uttalat åsikter som är obekväma för snöflingor, mainstream media eller av regeringar.

Trump Media and Technology Group och Digital World Acquisition Group, som redan listas på Nasdaq, har slagit sina påsar ihop för att forma det nya bolaget.

Donald Trump säger att de kommer att bli en konkurrent till sammanslutningen av liberal media. Det första steget är att lansera en ny plattform för social media som kallas Truth Social, med ett gränssnitt snarlikt Twitter. En betaversion kommer att finnas tillgänglig för inviterade personer i november.

Du kan registrera dig för appen på Truthsocial.com.
Truth Social kan även förbeställas på App Store.

Plattformen är gratis med en öppen kommunikationstjänst precis som Twitter och Facebook. Man uppmuntrar till en ”öppen, fri och ärlig global kommunikation utan diskriminering av politisk ideologi”.

Eftersom risken är uppenbar att vänstern kommer att försöka fylla upp plattformen med hatiska och irrelevanta kommentarer har man lagt in en klausul om att det ej är tillåtet att ”nedvärdera, smutskasta eller på andra sätt skada” sajten eller de som står bakom plattformen.

Det blev omedelbart gensvar från vänstern och deras ”cancel-kultur” där de hotar Apple med att bojkotta dem om de låter Trumps app vara tillgänglig via App Store. Det tog bara minuter efter pressreleasen innan vänstertrollen försökte hacka och sabotera plattformen, i sedvanlig ordning.

I början av 2022 planeras appen bli tillgänglig för alla.

För mer info se pressrelease 2021-10-20.


Former President Trump launches his own social media platform called Truth – Sky News (Youtube)
Jason Miller, Former Adviser to Trump, thinks the former President’s new social media platform is a welcome competitor. Trump says his platform will ”stand up to the tyranny of big tech”.

Team Trump quietly launches new social media platform – Politico

Trump to launch his own social media platform, calling it TRUTH – techcrunch.com

Donald Trump launching new social media platform, TRUTH Social – ABC News

Users Quickly Start Picking Apart Donald Trump’s New Social Media Platform – People.com


För sidor om media, asylpolitik och integration se innehållsregistret.
Lista över alternativa källor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *