Per Svensson, SDS, försvarar Sveriges åsiktskorridor om flyktingar

Nedanstående är citat från debatten som var ett samarbete mellan SVT och DR2, där Per Svensson, SDS, fick svara på frågor om bl a skillnaderna mellan dansk och svensk media, där Sveriges starkt vänsterstyrda media företrädesvis låter bara en sida komma till tals när det gäller migrationsfrågor.

Medverkande:
• Per Svensson, journalist och debattör, kulturskribent SDS
• Poul Madsen, chefredaktör Extra Bladet

I Sverige sändes tidigare ett program om flyktingfrågan som kallades ”flyktingkrisen”, ett program med samma ämne som sändes i Danmark samma dag och samma tid hade titeln ”flyktingkaoset”.

De som inte har regeringens politiskt korrekta åsikt stämplas som onda

Poul Madsen: I Danmark tar vi en debatt som man försöker utestänga i Sverige. De svenska medierna är överens om att några är onda och andra är goda. De onda är de som inte accepterar den politik som förs i Sverige. Alltså en minoritet som helt utraderas ur debatten.

Red’s kom:
Det har tydligen inte kommit till Danmarks kännedom ännu att det numera istället är en minoritet som försöker utradera en majoritet ur debatten.

Media i Sverige skapar rasism

Poul Madsen: Under valet hade min systertidning Expressen en helt svart förstasida. Det framställdes som något förfärligt att SD fick en massa röster. Något sådant skulle man aldrig uppleva i Danmark.

Journalist: Så det är typiskt för Sverige att inte vilja prata om de besvärliga sakerna?
Per Svensson, SDS: Expressen är en liberal tidning och blev då ledsen när liberala grundläggande värderingar hotas. Det tycker jag är ett sundhetstecken.
Min uppfattning är att främlingsfientligheten i Danmark är ett elitproblem. Det är den mediala och politiska eliten som bär fram främlingsfientligheten.
Bland vanliga danskar tror jag att man är mycket mycket närmare den svenska uppfattningen, också i det danska näringslivet.

Red’s kom:
Men vilken ”främlingsfientlighet”? Vilken ”svenska uppfattningen”?
Med ”främlingsfientlighet” menar Per Svensson de åsikter som en majoritet av Sverige har.
Med ”svenska uppfattningen” menar Per Svensson de åsikter som snart bara de etablerade partiernas partiledningar har tillsammans med ett fåtal vänsterextremister.

I Sverige är det den mediala och politiska eliten som håller på att bygga upp en främlingsfientlighet, med sina starkt vinklade, subjektiva åsikter, en aldrig sinande ström av snyfthistorier, och försök att trycka på svenska folket åsikter som saknar förankring i verkligheten.

Per Svensson förstår inte uttrycket ”politiskt korrekt”

Journalist: Är du politiskt korrekt?
Per Svensson, SDS: Ja, jag är politiskt korrekt i den mening att jag tycker att det finns vissa grundläggande demokratiska värderingar och dessa vill jag faktiskt försvara.

Red’s kom:
Det är istället de som inte tycker som Per Svensson som vill försvara dessa ”grundläggande demokratiska värderingar”, så hans påstående blir inte begripligt på något sätt.

Sant och relevant?

Journalist: Finns det något som inte mår bra av att inte lyftas?
Per Svensson, SDS: Nej, jag tycker att kriteriet för journalistik ska vara sant och relevant.

Red’s kom:
Fast det är uppenbarligen inte det viktigaste för Sydsvenskan. Det kan vem som helst snabbt se genom att läsa SDS när t ex frågor om EU-migranter diskuteras och där det nästan uteslutande är vänsterextremister som får komma till tals, och oftast stå helt obemötta (med endast något litet undantag).

Per Svensson, SDS: Om det är lögn och oviktigt så tycker jag att det inte finns någon anledning att ägna tid och kraft åt det.

Red’s kom:
Verkligen?

I motsats till Sverige får bägge sidor komma till tals i Danmark

Poul Madsen: Det är precis som i Danmark. Skillnaden är att min tidning upplåter utrymme för debatten kring att många danskar är oroliga över att det kommer många utlänningar hit. I Sverige försöker man däremot säga att den debatten inte existerar. Men det gör den! Jag vill att danska politiker ska se verkligheten som den är.

Per Svensson hänvisar de som inte tycker som honom till alternativa medier

Journalist: Släpper ni inte fram den debatten i svenska medier, dvs debatten där man är orolig över förändringen i samhället?
Per Svensson, SDS: Debatten är inte en person som står och kackar på dörren och inte får komma in. Utan debatten är det som kommer till uttryck. Det finns väldigt många möjligheter för människor att uttrycka sin uppfattning.

Red’s kom:
Ja precis, debatten är den som SDS tillåter att finnas, och de möjligheter att uttrycka sin uppfattning för dem som inte tycker som det vänsterstyrda media är via alternativa meda. Internet.

Per Svensson vill inte tillåta alternativ till hur hans värld ser ut

Journalist: Finns det inte en koncensus, en åsiktskorridor i Sverige?
Per Svensson, SDS: Om det finns en koncensus om att man ska ta emot människor som flyr från krig så är det en bra koncensus.

Red’s kom:
Eller så ska man fråga sig varför media tycker att man bara har dessa två alternativ att välja mellan, hjälp i Sverige eller ingen hjälp alls?

Vilket det bästa alternativet är får inte diskuteras

Per Svensson, SDS: Man behöver inte fråga sig varför människor är överens om detta, man bör istället fråga sig varför det finns människor som inte tycker att man ska ta emot människor som flyr från krig.

Red’s kom:
Den enda fråga som är viktig är väl hur man bäst hjälper människor som flyr från krig samt vilket alternativ som får minst negativa konsekvenser för det egna landet? Men denna fråga vill varken Sveriges vänsterstyrda media eller politiker diskutera.

Media vill styra våra åsikter

Journalist: Har du sett en förändring i hur den svenska debatten ser ut?
Per Svensson, SDS: Det finns ett problem i att vi i medierna är i en kommersiell bransch. Det finns en frestelse för oss att anpassa oss efter vad vi tror är det som marknaden efterfrågar.

Red’s kom:
De viktigaste problemen är att media tror att de kan styra vad vi ska tycka istället för att lyssna på vad medborgarna tycker och att media i regel inte vill låta andra än vänsterextremisterna komma till tals.

Främlingsfientlig/flyktingfientlig eller kritisk till migrationspolitiken?

Per Svensson, SDS: Det tycker jag att man gjort i Danmark i alltför stor utsträckning. Man tror att det finns en flyktingfientlig opinion så anpassar man sig efter den.

Red’s kom:
Per Svensson använder sig hela tiden av orden ”främlingsfientlig” och ”flyktingfientlig”, som om att främlingsfientlighet och flyktingfientlighet finns. Han kan inte skilja på vad som är främlingsfientligt/flyktingfientligt och vad som är en relevant diskussion om landets invandringspolitik samt vilka lösningar som hjälper flest och bäst.

Om Per Svensson hade satt sig in det minsta i frågan så skulle han förstått att vad han tror att medierna tror är verklighet i den mening att danskarna – precis som svenskarna (förutom de okunniga vänsterextremisterna) är oroliga över de uppenbart många negativa konsekvenserna för samhället. Det mest tydliga och odiskutabla beviset för detta är resultatet av valet i Danmark där det ”invandringskritiska” partiet Dansk Folkeparti ökade från 12,3 procent till 21,1 procent och därmed blev näst största parti 2015.

I Europaparlamentsvalet 2014 blev Dansk Folkeparti dessutom största parti med 27 procent av rösterna.

Ingenting blir bättre av att göra som Per Svensson och förneka fakta och hur verkligheten ser ut.

Per Svensson ser en tendens till att politiker börjar lyssna på folket

Per Svensson, SDS: Den tendensen kan man se lite i svensk debatt, alltså en vilja att kunna lyfta in Sverigedemokraterna i ett regeringsunderlag på samma sätt som Dansk Folkeparti kom in i regeringen.Per Svensson, SDS

Folkets åsikter överensstämmer inte med partitopparnas politiskt korrekta åsikter

Journalist: Kommer vi att se en utveckling där Sverige de närmaste åren blir mer danskt när det gäller åsikter, värderingar, debatt?

Red’s kom:
Här gör den danska journalisten misstaget att blanda ihop partitopparna med med folket. Svenska folkets åsikter skiljer sig inte från det danska folkets.

Per Svensson, SDS: Jag hoppas det inte blir så. Som jag sa, det finns bland borgerliga politiska opinionsbildare en sorts längtan att kunna lyfta in Sverigedemokraterna i värmen. Använda dem som maktbas. Precis som Venstre gjort med Dansk Folkeparti, men det har skadat Venstre, det har urholkat Venstres ideologiska kärna.

Red’s kom:
Är det viktiga vad som skadat olika partier eller är det viktiga vad som är bäst för landet samt för flyktingar?

Hela debatten (2015-09-17) kan du se här

Se även bl a;
Henrik Arnstad i debatt om flyktingar – alla tokigheter listas här


Sveriges smala åsiktskorridor – Rädsla för sanningssägare

Aftonbladets debattmarodörer – Obekväma åsikter avfärdas som rasism

En författares attack på den svenska åsiktslikriktningen och trångsyntheten

Journalister mörklägger sanningen om invandrarna

Klyfta mellan folk och folkvalda – Problem viftas bort av politiker


Flyktingar/migranter till EU, hur många, varifrån och till vilket land – Sveriges flyktingpolitik

Migrationsverkets prognoser lika meningsfulla som väderprognos för nästa årLista över vilka länder asylsökande kommer från till Sverige!

14 av 28 EU-länder tar emot kvotflyktingar – Sverige flest!

Sverige har tagit emot 6 gånger fler flyktingar än Tyskland


Tyskland lämnar Schengen med omedelbar verkan – När gör Sverige likadant?

Grekland blir krigszon när syriska och afghanska migranter (”flyktingar”) drabbar samman


Invandringspolitik, 65 % missnöjda med regeringen – SVT manipulerar resultat

Svenskar mest invandringspositiva i EU… eller?

58% av svenskarna vill ha minskad invandring – MP-väljare avviker

Novus juni 2015: 76% i Sverige tycker som SD i invandringspolitiken


Minska kostnaden för flyktingmottagandet föreslås av KD

MP säger nej till överenskommelse där KD-förslagen ingår


Hans Rosling har fel om migrationen – migranter är inte flyktingar


För sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *