HSB Malmö - forum för medlemmarna

HSB Malmö har beslutat att stänga sin anslagstavla när avslöjanden om HSB Malmös bredbandslösning började se dagens ljus.

Kan det bli tydligare att HSB inte har rent mjöl i påsen?

Jag hoppas att de medlemmar som hör till HSB Malmö, och som har information om hur det gått till, hittar hit och fortsätter diskussionen ostört här.

Om någon sedan har det avtal som gäller för bredbandet mellan medlem och HSB/Telia så är jag tacksam över en kopia av detta. HSB vill otroligt nog inte avslöja hur detta avtal ser ut, men jag hoppas att det är någon som har tillgång till avtalet.

Nu finns en webbsida med den diskussion som HSB plockat bort om HSB:s bredband. Klicka här!
Jag har dock inte det som avslöjats under de två veckorna innan nerstängningen så jag hoppas att andra kan fylla i vad som sagts under denna period (dvs det som ledde till att HSB Malmö blev så rädd att de stängde ner anslagstavlan).

HSB Malmös VD skriver följande om nerstängningen av HSB Malmös anslagstavla.

HSB Malmö har beslutat att stänga Anslagstavlan i dess nuvarande form. Vi arbetar på att finna en lösning som bättre än idag kan ta tillvara på de olika sakliga diskussioner som vill föras. Diskussioner och inlägg som idag drunknar i påhopp av olika slag och försök till förvanskningar av riktig fakta.

Vi har ingen ambition att tysta den fria debatten, däremot anser vi att vår hemsida på Internet inte är rätt forum för åsikter som vi som organisation varken representerar eller står bakom.

HSB Malmö är en demokratisk organisation som styrs av medlemmarnas intresse för det goda boendet. Vårt övergripande intresse är att skapa största möjliga nytta för medlemmarna i frågor som har betydelse för boendet och förvaltningen av bostadsrättsföreningar. I den nuvarande formen bidrar inte Anslagstavlan till att uppnå det målet.

Malmö den 20 oktober 2005

Greg Dingizian
Verkställande direktörHSB har ingen ambition att tysta den fria debatten, skriver Greg. Ändå är det exakt vad man gör!

Det måste vara väldigt besvärande att det kom fram att HSB plockar medlemmarna i Malmö på 29-36 miljoner kronor per år (i ren förtjänst) bara för uppkopplingen av bredbandet... och att de nu vill ha ännu mer!

HSB Malmö försöker skylla nedstängningen av anslagstavlan på att det förekommit "påhopp" och "försök till förvanskningar av riktig fakta".

HSB har inte gjort ett enda försök att stävja något påhopp! HSB har inte ens antytt att det förekommit påhopp, medan HSB samtidigt tillåtit personangrepp/personliga påhopp mot de som kritiserar HSB. När kritiken i stället blev för stark mot HSB så valde de att definiera detta som påhopp (mot HSB) och som skälig grund för att stänga ner forumet för medlemmarna (på precis samma sätt som enskilda brf-styrelser gör när det blir kritik mot styrelsen).

De sanningar som HSB Malmö försöker vända till "förvanskningar" har HSB Malmö hela tiden haft möjlighet att kommentera eller dementera. Så har ej skett! Om HSB skulle försöka ljuga om detta så har jag kopia av alla inlägg - inkl. en del av de inlägg som HSB Malmö censurerat - i anslagstavlan från start till den 11/10 -05.

I stället för att svara på frågor och reda ut vad som verkligen är sant väljer HSB att tysta kritiken genom att stänga anslagstavlan!

HSB skriver "Vi arbetar på att finna en lösning som bättre än idag kan ta tillvara på de olika sakliga diskussioner som vill föras.". På ren svenska betyder detta; "Vi har ingen lösning på hur vi ska kunna styra de debatter som förs så att HSB inte kan kritiseras, men om vi hittar en sådan lösning kommer vi kanske ge medlemmarna möjlighet att diskutera, under strikt kontrollerade former".

HSB skriver "... anser vi att vår hemsida på Internet inte är rätt forum för åsikter som vi som organisation varken representerar eller står bakom". På ren svenska betyder detta att kritik mot HSB är inte tillåtet!

Jag tror att det inte är så svårt att förstå för vilken normalbegåvad person som helst vilka de riktiga skälen var för nerstängningen av anslagstavlan!

Jag hade inget bestämd åsikt om Greg D. tidigare, men efter vad Greg nu skrivit så visar detta att han i praktiken är av samma skrot och korn som många andra på HSB. Det blir med andra ord ingen förlust när Greg nu försvinner från HSB.

Tipsa en vän
  Pusha

Skriv till media ! NU !!!


FORUM

Vad fungerar bra/dåligt i din förening?

Om du har några synpunkter om din brf, om din bostadsorganisation (HSB, Riksbyggen, SBC) eller frågor om att bo i bostadsrätt, dela gärna med dig av dessa genom att klicka här!
Senaste inlägg
(rss-reader för Google Chrome)


  " LÄNKAR TILL WEBBSIDOR OM HSB & BRF "  
Huvudsida
HSB:s normalstadgar - enbart för att skydda HSB och styrelse?   Vad innebär det att inte bevilja styrelsen ansvarsfrihet?
Sveriges bästa brf-stadgar   Vad får styrelsen besluta om?
NY FÖRENINGSLAG!   Arbetsordning för styrelse
Länkar till lagar och föreskrifter   Budord för styrelsen
Utträde ur HSB   Vilken kompetens behövs i en styrelse?
Anmälan till hyresnämnden   Valberedning
Andrahandsuthyrning   Hur skriver man en motion?
Överlåtelse av bostadsrätt   Exempel på motioner till ett årsmöte
Försäljning av bostadsrätt   Motioner HSB 2009
Vad gäller avseende vattenledningsskada?   HSB Malmös årsstämma 2009
Utdrag ur lägenhetsregister   Klander HSB årsstämma 2008
Vem ansvarar för vad?   Information till medlemmarna
Vad gäller avseende p-plats?   Offert badrumsrenovering
Vem får närvara på stämman?   Certifiering av bostadsrätt
Stämma, närvarostatistik   Länkar till bostadsrättsföreningar
Årsredovisningen   SDS om bostadsrätter
Arvode brf-styrelse - Per lgh   DN Bostad - Håll koll på styrelsen
Arvode HSB Malmö   DN Bostad - Samarbete är nödvändigt
Vicevärdens uppgifter   SVD - Talibanstyre & maktlösa medlemmar
BoRevision - en fara för din förening   SDS-Föreningar tar ut pengar från HSB
Värme och ventilation   HSB Malmö skandalen
Styrelsen varnar !!!   Frågor till HSB/Riksbyggen
Exempel på hur medlemmar behandlas   Hur HSB i Sverige svarar på frågor
Exempel på protokoll från årsmöte   HSB Riksförbund
Justering av ovanstående protokoll   Vilka är de ansvariga?
Vår Bostad   Vad är HSB bra för?
Dagordning - lagbrott   Föreningar som censurerar bort kritik
Byte av stamrör   Hur en årsstämma kan gå till
 

Om boendet i en brf

Riksbyggen
Se länkar ovan

Bredband / ADSL - Sanningen om Sveriges internetleverantörer !


© 2009 - Uppdaterad 2013-01-29