Om HSB Malmö

Jag måste säga att jag är förundrad över att HSB Malmös informationschef, Bengt Skånhamre, vågar att officiellt uttala lögner på det flagranta sätt som han har gjort vid flera olika tillfällen.

Nedanstående utdrag är från vad Bengt Skånhamre har att säga på HSB Malmös anslagstavla om ett privat forum med bostadsrättsföreningen som ämne.

2005-07-27 19:26 Bengt Skånhamre (HSB)
De inlägg som plockas bort har länkar till ett privat forum som utger sig för att vara ett forum åt en bostadsrättsförening i HSB. Så är inte fallet och det vet alla de som här försöker säga motsatsen. Bostadsrättsföreningen i fråga har en egen anslagstavla som kan användas för sitt ändamål i föreningen, men inte under detta forum.

2005-07-26 07:52 Bengt Skånhamre (HSB)
Frågorna här kommer att få svar. Det var kanske fel av mig att skriva "inlägg". Det som låg på sidorna var helt enkelt bara en länk till ett annant privat forum.
Ett forum som bara diskuterar en sak och som utger sig för att vara en bostadsrättsförening i HSB fast att det inte är fallet.

Not. Bengt Skånhamre har i dessa inlägg ej velat uppge sin e-post adress men för den som vill kontakta Bengt Skånhamre så finns hans e-post tillgänglig på andra ställen

Bengt Skånhamre vet mycket väl att det aktuella forumet inte på något sätt utger sig för att vara ett forum i styrelsens/HSB:s regi. Dessutom är det verkligen inte ett forum som bara diskuterar en enda sak, som Bengt Skånhamre försöker lura folk att tro. Faktum är att det är ett synnerligen variationsrikt forum. Kanske t.o.m. Sveriges mest variationsrika forum som rör HSB/en bostadsrättsförening.

Även om forumets innehåll kan uppfattas som stark kritik mot såväl styrelse som HSB, så är det skribenternas åsikter som framförs här, med stöd av den yttrandefrihet som råder i vårt demokratiska land. HSB, såväl som styrelse, är mycket rädda för att bemöta kritiken, och det är självfallet ett tydligt tecken på att vad som framförs inte är något annat än sanningen.

Förutom att det tydligt står i forumet att det är ett privat forum så är detta ganska uppenbart för den som läser något inlägg där. Som alla kan se finns det dessutom tydligt uttalade önskemål om att styrelse/HSB ska lämna synpunkter på inläggen.

I egenskap av informationschef tycker man att Bengt Skånhamre borde vara medveten om att det är helt fritt för vem som helst att skapa ett forum som berör vad som helst. Om det sedan är ett forum som handlar om blåklockor, guldgruvor, Nokias mobiltelefoner eller en bostadsrättsförening så innebär inte detta med automatik att någon "utger sig" för att vara ansvarig för det aktuella ämnesområdet. Man kan faktiskt ha synpunkter utan att representera något speciellt företag, någon speciell organisation eller någon speciell instans.

Det skulle vara ytterst intressant att höra hur Bengt Skånhamre motiverar sina uttalanden om att det är ett forum "som utger sig för att vara en bostadsrättsförening i HSB" och att forumet "bara diskuterar en sak". Att Bengt Skånhamre skulle lämna någon motivering lär dock aldrig inträffa. Bengt Skånhamre är ute på mycket djupt vatten, och som med mycket annat som HSB:s informationschef har att säga så saknas helt någon grund för dessa åsikter.

Bengt Skånhamres enda avsikt är förmodligen att försöka svartmåla forumet i hopp om att kunna lura några att inte ta notis om vad som står i forumet (eftersom HSB uppenbarligen har mycket svårt att ta åt sig av kritik, och de tycks vara väldigt rädda för sanningen). Visst, det kommer säkert att lycks till viss del, men Bengt Skånhamre kommer dock bara att lyckas lura de lättlurade. De som har lite "innanför pannbenet" förstår snabbt hur det egentligen ligger till.

Bengt Skånhamres agerande visar vilken kvalitet HSB Malmö har. Falska uttalanden som dessa är inte vad man vill höra från en organisation som HSB. HSB måste lära sig att resnoera på "saknivå" i stället.

Om HSB Malmö har det minsta sunt förnuft så går de ut med en officiell ursäkt. Till dess att denna ursäkt presenterats tycker jag att alla HSB-medlemmar tydligt ska visa sitt missnöje och protestera mot hur HSB beter sig.

Det är dags att sätta ner foten och kräva skärpning från HSB!

OBS! För den som vill läsa hela diskussionen med Bengt Skånhamre så är det bara att klicka här. Passa på innan HSB plockar bort informationen av rädsla för kritik (Not. Mycket riktigt så skedde detta strax efter att jag skrivit denna webbsida).

Vill HSB/Bengt Skånhamre tillföra något på denna webbsida så vet de vem de ska kontakta. Jag lovar att allt HSB/Bengt Skånhamre har att säga kommer att läggas in här i oredigerad form (men väl medveten om vilken strategi HSB/Bengt Skånhamre har, så lär inga synpunkter komma från HSB:s håll).

Skriv till media ! NU !!!
FORUM

Vad fungerar bra/dåligt i din förening?

Om du har några synpunkter om din brf, om din bostadsorganisation (HSB, Riksbyggen, etc) eller frågor om att bo i bostadsrätt, dela gärna med dig av dessa genom att klicka här!
Senaste inlägg
(rss-reader för Google Chrome)Tipsa en vän
  Pusha

  " LÄNKAR TILL WEBBSIDOR OM HSB & BRF "  
Huvudsida
HSB:s normalstadgar - enbart för att skydda HSB och styrelse?   Vad innebär det att inte bevilja styrelsen ansvarsfrihet?
Sveriges bästa brf-stadgar   Vad får styrelsen besluta om?
NY FÖRENINGSLAG!   Arbetsordning för styrelse
Länkar till lagar och föreskrifter   Budord för styrelsen
Utträde ur HSB   Vilken kompetens behövs i en styrelse?
Anmälan till hyresnämnden   Valberedning
Andrahandsuthyrning   Hur skriver man en motion?
Överlåtelse av bostadsrätt   Exempel på motioner till ett årsmöte
Försäljning av bostadsrätt   Motioner HSB 2009
Vad gäller avseende vattenledningsskada?   HSB Malmös årsstämma 2009
Utdrag ur lägenhetsregister   Klander HSB årsstämma 2008
Vem ansvarar för vad?   Information till medlemmarna
Vad gäller avseende p-plats?   Offert badrumsrenovering
Vem får närvara på stämman?   Certifiering av bostadsrätt
Stämma, närvarostatistik   Länkar till bostadsrättsföreningar
Årsredovisningen   SDS om bostadsrätter
Arvode brf-styrelse - Per lgh   DN Bostad - Håll koll på styrelsen
Arvode HSB Malmö   DN Bostad - Samarbete är nödvändigt
Vicevärdens uppgifter   SVD - Talibanstyre & maktlösa medlemmar
BoRevision - en fara för din förening   SDS-Föreningar tar ut pengar från HSB
Värme och ventilation   HSB Malmö skandalen
Styrelsen varnar !!!   Frågor till HSB/Riksbyggen
Exempel på hur medlemmar behandlas   Hur HSB i Sverige svarar på frågor
Exempel på protokoll från årsmöte   HSB Riksförbund
Justering av ovanstående protokoll   Vilka är de ansvariga?
Vår Bostad   Vad är HSB bra för?
Dagordning - lagbrott   Föreningar som censurerar bort kritik
Byte av stamrör   Hur en årsstämma kan gå till
 

Om boendet i en brf

Riksbyggen
Se länkar ovan

Bredband / ADSL - Sanningen om Sveriges internetleverantörer !