Motion #98 - Dra nytta av erfarenheter

I mitt forum om bostadsrätter så skrev en medlem alternativt en styrelseledamot i föreningen anonymt ett inlägg. Ett utdrag från detta inlägg kommer här.

hej! ville bara göra en kort inflikning. hoppas jag inte blir bannad för detta. underligt nog så är jag faktiskt lite skraj för just detta..

bor i samma förening som Admin o om man läser här så är det ju lätt att tro att det (att bo i föreningen alltså) skulle vara förenat med plåga. men så är inte fallet.
under året har vi fått våra rör utbytta, och i samband med detta också (för egen bekostnad) renoverat badrummet. renoveringen av badrummet var helt o hållet frivillig, en del i huset har som vi valt att "passa på" när rören ändå ska bytas, andra har valt att inte göra så. de olika hantverkarna har samarbetat bra med varandra, och det har vart lätt att få tag på byggledaren om man haft ngn fråga. sammantaget vill jag säga att det hela har sköts supersmidigt. är så nöjd som jag kan bli. varje gång ngn skulle komma in i lägenheten har vi fått meddelande om det i god tid, och sen antingen kunnat lämna nycklar till hantverkarna eller se till att vara hemma själv. rören i hallen (som går genom en garderob) var vi först lite oroliga för eftersom vi nyligen bytt ut orginalgarderoben till en nyare med skjutdörrar. men också det löstes smidigt genom att vi fick hjälp av duktiga snickare att bygga om garderoben. slutresultatet är att man knappt märker att ngt rörbyte gjorts. de nya rören går visserligen utanför väggarna, men de gör de väl i de flesta nyrenoverade hus. o ngt tal om ngn drastisk utrymmesminsking är det inte, totalt har ca 10 cm utrymme försvunnit av varje hyllplan, o rören i badrummet går ju längs med taket så där har man ju knappast ngt behov av utrymmet iaf. ok, jag håller med om att det inte är som tidigare, det är bättre!

jag tror att detta (och mkt annat) är en principfråga för Admin, han tycker inte att han fått gehör för sin åsikt, men snälla du, alla vi andra då? jag är en stor anhängare av demokrati men nu är det ju faktiskt så att när man bor i lägehet så måste man räkna med att samsas med andra. det funkar inte annars (som synes). vad jag kan förstå (har inte hört ngt annat) så kom vi i föreningen överens om att rörbytet skulle göras på det sätt som det sen har gjorts (och som också verkar vara det mest vanliga sättet). inga konstigheter. jag har pratat lite med folk i min trappuppgång o ingen har varit missnöjd. jo visst, allt är inte solsken när det borras o väsnas, men hej det får man räkna med o i slutändan har ju allt blivit bra!

ps. läste precis Admins inlägg ovan om "ockerpriser". här måste jag erkänna att jag levt i tron, och gör så fortfarande, om att vi faktiskt fått rabatt på renoveringen. men eftersom jag inte vet vad det skulle kostat om vi anlitat ngn annan firma så kan jag inte uttala mig om så verkligen är fallet.

På detta svarade jag;
Ingen har någonsin blivit eller kommer någonsin att bli bannad utan anledning. Då måste man bryta rätt rejält mot det lilla regelverket på ett par meningar som man får när man registrerar sig (med endast de mest grundläggande kraven för hur man ska bete sig). Även om ditt inlägg kanske mest går ut på att kritisera mig så är det inga som helst problem. Jag gör inte som föreningens styrelse. När styrelsen fick kritik i föreningens forum så stängde de omedelbart ner forumet. Och när det sätts upp något som på det minsta sätt kan tolkas som kritik mot styrelsen på medlemmarnas anslagstavlor (som förpassats till de mörka källarna) så rivs de ner sekundsnabbt. Den totala censur som råder i vår förening finns dock inte här, och detta forum är utanför styrelsens kontroll (långt utanför) så här är det möjligt att inte bara kritisera mig, utan t.o.m. den del av föreningen som kanske mer förtjänar kritiken.

UTAN KRAV/ÖNSKEMÅL/KUNSKAP SÅ ÄR ALLT BRA
Citat:
Ursprungligen skrivet av Smurfen
bor i samma förening som Admin o om man läser här så är det ju lätt att tro att det (att bo i föreningen alltså) skulle vara förenat med plåga. men så är inte fallet.
Jag vet inte om det är förenat med särskilt stor plåga att bo i vår förening, men vad jag vet är att styrelsen inte är funktionsduglig.
Det visar inte minst alla de obesvarade skrivelserna till styrelsen som jag hoppas du sett på föreningssidan.
Har man inga krav, önskemål eller kunskap så är säkert allt frid och fröjd!

RÖR
Citat:
Ursprungligen skrivet av Smurfen
under året har vi fått våra rör utbytta
En allmän upplysning (eftersom styrelsen inte informerar om något); Rören är ännu inte färdigutbytta. Det finns mer kvar att göra.

BADRUMSRENOVERING
Citat:
Ursprungligen skrivet av Smurfen
och i samband med detta också (för egen bekostnad) renoverat badrummet. renoveringen av badrummet var helt o hållet frivillig, en del i huset har som vi valt att "passa på" när rören ändå ska bytas, andra har valt att inte göra så.
En del har passat på att renovera sina badrum (tyvärr missade dessa medlemmar ROT-avdraget), och det är riktigt att detta gjorts på egen bekostnad. Detta till nackdel för föreningen, såväl som för varje enskild medlem.
Ingen samordning från styrelsen har förekommit, och ingen gemensam upphandling som kunnat få ner priset rejält.
Efter stambytet så sitter föreningen kvar med ett stort problem som kan kosta mycket pengar för alla medlemmar, nämligen de ännu orenoverade badrummen (vilket är de flesta), med golvbrunnar som sedan länge passerat sin livslängd, och utan någon som helst plan för hur dessa ska bytas ut!!!
Golvbrunnarna är föreningens ansvar, inte den enskilda medlemmens.
Styrelsen har alltså begått allvarliga fel och misstag här! Det får du betala för!

RABATT
Citat:
Ursprungligen skrivet av Smurfen
här måste jag erkänna att jag levt i tron, och gör så fortfarande, om att vi faktiskt fått rabatt på renoveringen. men eftersom jag inte vet vad det skulle kostat om vi anlitat ngn annan firma så kan jag inte uttala mig om så verkligen är fallet
Ja, självklart har medlemmarna fått rabatt (men på vad?). Frågar man N.H Nordströms så är rabatten dessutom enorm! Vad annat tror du de skulle säga?
Men varför har du inte begärt in offerter från andra så att du kunde jämföra pris? Är inte det att vara lite väl godtrogen?
Varför tror du N.H. Nordströms stoppade offerter till medlemmarna när de förstod att jag kolllade upp priser på andra håll?
Alla måste förstå en så grundläggande sak att om det inte görs en upphandling så blir priset heller inte vad det borde ligga på!

Att jag verkar vara den enda som kollar upp priserna är obegripligt, men tyvärr är du inte ensam om att ha trott att priset från N.H. Nordström var det bästa. Styrelsen har inlett medlemmarna i denna falska tro.

MEDDELANDEN
Citat:
Ursprungligen skrivet av Smurfen
varje gång ngn skulle komma in i lägenheten har vi fått meddelande om det i god tid
Vad gäller att få meddelanden i tid så ser jag inte detta som något problem värt att ens nämna i sammanhanget.
Du har kanske fått dina meddelanden i tid, andra har det inte.
När kryssen skulle ritas i min lgh så var det 1-2 arbetsdagar före detta som info lämnades (tidigare löfte var en vecka i förväg). När termostater skulle bytas kom meddelandet kvällen innan det morgonen efter byttes till termostater.

Men den korta tiden vi ibland haft på oss har i alla fall för min personliga del råkat räcka. För andra har det säkert inte gjort det.

KORRIGERING
Citat:
Ursprungligen skrivet av Smurfen
o ngt tal om ngn drastisk utrymmesminsking är det inte, totalt har ca 10 cm utrymme försvunnit av varje hyllplan, o rören i badrummet går ju längs med taket så där har man ju knappast ngt behov av utrymmet iaf.
Jag vill understryka att det inte är 10 cm av garderoben som försvunnit, det är 17 cm, vilket faktiskt är nästan 1/3 av garderoben. Plus inredning i garderoben.

VAD HAR BLIVIT BÄTTRE?
Citat:
Ursprungligen skrivet av Smurfen
ok, jag håller med om att det inte är som tidigare, det är bättre!
Vet du, det skulle vara intressant att höra vad det är du tycker har blivit bättre än innan. Jag tror du glömde förklara detta.
Det kan väl inte vara att;
 • 1/3 av en garderob försvunnit i utrymme?
 • rör går genom hallen?
 • det blivit snyggare att rör som tidigare var osynliga nu går kors och tvärs i badrummet?
 • du ev får ökade kostnader för försäkringen pga detta?
 • det finns en del av röret som tillkommit där du inte kan stänga av vattnet om det går sönder?
 • det nu går vattenledningsrör i hall och kök där det inte finns något avlopp?
 • det blivit mer svårstädat i badrummet pga de utanpåliggande rören?
 • styrelsen lagt över ansvaret på dig för rören som går genom din hall, ditt badrum och ditt kök?
 • din lgh sjunkit i värde pga det som gjorts?
 • Etc
Styrelsen har hävdat att rör skulle dras i rör. Det hade haft en enormt stor mängd fördelar med sig. Varför blev det inte så?

PRINCIPFRÅGA?
Citat:
Ursprungligen skrivet av Smurfen
jag tror att detta (och mkt annat) är en principfråga för Admin
Att säga att det är en principfråga för mig är så fel som något kan vara. Det är bara dumheter, och är bara att försöka förenkla och förringa ett antal synnerligen viktiga frågor som är betydligt mer komplicerade och allvarliga än så.

Vad får dig att tro detta, för du måste väl ha något som du grundar ditt antagande på här?

Mina motioner talar sitt tydliga språk. Med alla de fel och misstag som styrelsen bevisligen begår oavbrutet så måste alla begripa att det inte handlar om "principfrågor". Det handlar om min och din ekonomi!

ALLA ANDRA?
Citat:
Ursprungligen skrivet av Smurfen
han tycker inte att han fått gehör för sin åsikt, men snälla du, alla vi andra då?
Alla andra kan jag faktiskt inte tala för. Vad menar du?
Jag värnar om mig själv och mina egna ekonomiska intressen. Sedan råkar dessa sammanfalla med alla andras intresse, även om alla tyvärr inte förstår detta.

Jag kan inte ta ansvar för en samling oengagerade medlemmar, utan jag gör vad jag kan göra, och vädjar till intelligens och det sunda förnuftet bland övriga medlemmar.
Mycket mer än så kan ingen enskild och maktlös medlem göra, tyvärr.

I en brf så finns det normalt ingen som bryr sig om någon annan. Every man for himself!
Undantaget är mina motioner, där varje motion är för allas bästa!

Ja, det stämmer att jag inte fått gehör för min åsikt, men det gäller väl inte bara mig? Det är det väl aldrig någon som får i denna förening, utöver styrelsen?

VAR ÄR DEMOKRATIN? - SKA LAGAR/STADGAR FÖLJAS?
Citat:
Ursprungligen skrivet av Smurfen
jag är en stor anhängare av demokrati
Det är bra att att du är en stor anhängare av demokrati, men är du också anhängare av t.ex. att lag och stadgar ska följas?
Det tycker i alla fall jag är viktigt. Men här bryts det mot lag och stadgar oavbrutet.

Någonstans måste man nog börja reagera lite på detta, i stället för att bara sitta nersjunken i sin soffa och inte bry sig om någonting.

Vad sedan gäller demokrati så vet alla som bor i denna brf att någon demokrati finns det inte ett spår av här.
Hur visar du personligen att du är en anhängare av demokrati, så som du hävdar?

Om du är en så stor anhängare av demokrati som du säger, varför verkar du då inte för att försöka införa lite demokrati i denna brf? Tror du att det komemr av sig själv? Tror du att det blir demokratisk genom att alla motioner rörandes demokrati avslås?

VAD HAR VI EGENTLIGEN KOMMIT ÖVERENS OM I FÖRENINGEN?
Citat:
Ursprungligen skrivet av Smurfen
vad jag kan förstå (har inte hört ngt annat) så kom vi i föreningen överens om att rörbytet skulle göras på det sätt som det sen har gjorts (och som också verkar vara det mest vanliga sättet). inga konstigheter.
Du säger att vi i föreningen kom överens om att rörbytet skulle göras på det sätt som det sedan har gjorts. Det har inte så mycket med saken att göra, men nej, det är tyvärr fel.
 1. Ingen medlem utanför styrelsen har kommit överens om att vi ska bryta mot lagen.
 2. Det fungerar inte så att en styrelse kan bestämma över enskilda medlemmars lägenheter. Styrelsens arbetsområde är de gemensamma delarna. Sedan finns det regelverk (som inte följts) i de fall styrelsens arbetsområde av olika anledningar går in i det som den enskilda medlemmen ansvarar för.
 3. Informationen på stämman om vad som skulle göras var inte komplett (man kan inte ha kommit överens om något som inte ens nämnts) och i vissa fall dessutom avvikande från hur det sedan blev.
 4. Alla medlemmar som inte kom till stämman, och som inte förstod vad stämman handlade om, pga styrelsens medvetet förvillande formulering i kallelsen, fick ingen information förrän hantverkarna började banka på deras dörrar.
 5. Du skriver; "och som också verkar vara det mest vanliga sättet". Vad som är det mest vanliga sättet tror jag varken du eller jag är några experter att svara på, men jag kan bara hoppas att det mest vanliga sättet inte är att bryta mot lagen.
VEM SKA SAMSAS MED VEM, VARFÖR OCH NÄR?
Citat:
Ursprungligen skrivet av Smurfen
men nu är det ju faktiskt så att när man bor i lägehet så måste man räkna med att samsas med andra. det funkar inte annars (som synes).
Ja, jag vet inte om detta upplevts som något problem någonstans eller vad detta har med vad att göra, men här har styrelsen ett och annat att lära sig när det gäller kommunikation, information, samverkan och dialog med medlemmarna. Om man inte går runt med skyglappar så kan alla se hur illa styrelsen sköter sig.

Vad menar du med att samsas? Vem ska samsas med vem?
Innebär det att du menar att man ska göra allt vad styrelsen säger utan att ifrågasätta något, och oavsett hur galet det är?
Och/eller menar du att medlemmarna inte ska skriva motioner?


NÖJD OCH GLAD
Jag är glad att du är nöjd med rördragningen. Själv är jag det inte.
Vad jag inte är nöjd med är att styrelsen bestämt att rören ska vara utanpåliggande, utan stöd för detta i lagen.
Plus att det är extremt fult med utanpåliggande rör i badrummet när de syns så markant.
Plus värdesäkningen om det genomförs.
Plus allt annat som jag redovisat på föreningens sida.
Framförallt är jag inte nöjd med styrelsens agerande och usla behandling av medlemmarna.

Om du tycker att detta är något man ska vara nöjd med så vet jag inte vilken planet du kommer från. Eller så ingår du i styrelsen?

VAD DET EGENTLIGEN HANDLAR OM
Du tar upp mycket om vad stambytesentreprenören gjort och hur bra de skött detta (man skulle kunna tro att du jobbar som säljare hos entreprenören), men det är ju inte vad mina inlägg handlat om. Ärligt talat förstår jag inte orsaken till allt beröm du öser över entreprenören här. Jag har tagit upp de fel och misstag styrelsen har gjort.
Har du inga åsikter om styrelsens "prestation"? Entreprenörens arbete är av mindre intresse för alla och envar.

När det gäller stamrörsbytet så är det väl bl.a. följande delar (som jag sammanställt tidigare) som man som medlem i föreningen bör fundera på och sätta sig in i;

Sammanfattning:
Styrelsen har dragit igång ett stambyte i föreningen där det nu visat sig att styrelsen inte har undersökt de mest grundläggande förutsättningarna inför detta stambyte. Inte ens i denna förenings största åtgärd i historien har styrelsen med ett enda ord informerat om arbetets gång. Det visar att något måste göras. Alla medlemmar måste ta sitt ansvar för att undvika allvarliga konsekvenser!
Vi medlemmar har inte ens fått reda på vad kostnaderna (lån) eller avgiftshöjningarna blir och inte heller vilka problem som uppstått på vägen, med ev. fördyrande tillägg.

Utöver en oacceptabel standardsänkning handlar det också bl.a. om;
 • vad styrelsen har rätt att göra i medlemmarnas egna lägenheter,
 • att styrelsen i strid med lagen - och utan att vilja förklara sig, på ett mycket maktfullkomligt sätt - i smyg försöker lägga över ansvaret för vissa delar av det som föreningen ansvarar för (tappvattenrör och golvbrunn) på medlemmarna,
 • att de förändringar som görs riskerar att skapa nya stora problem för medlemmen och dennes försäkringsskydd, samt ökade kostnader.
  Styrelsen har inte informerat hur medlemmarnas privata försäkringar påverkas!
  Styrelsen har inte informerat om riskerna med dessa vattenledningsrör som går genom hall och kök, där det inte finns någon avloppsbrunn och där medlemmen inte ens kan stänga av vattnet för en viss del av de vattenledningsrör som går i lägenheten! Etc.
 • att styrelsen inte anser att föreningen ska ta kostnaden för utbyte av golvbrunn i samband med badrumsrenovering, trots att föreningen är skyldig till detta
 • att styrelsen inte vill utföra sin skyldighet att verka för billigaste badrumsrenovering,
 • att styrelsen vägrar svara på frågor (samtliga frågor ignoreras helt !).
  Efter 34 skrivelser till styrelsen och 16 motioner så har jag inte fått så mycket som en mottagningsbekräftelse,
 • att medlemmarna hålls i ett totalt informationsmörker!,
 • att styrelsen valt att medvetet bryta mot lagen genom att inte följa stämmobeslut,
 • att felaktiga protokoll skrivs och inte rättas upp,
 • att styrelsen inte lämnar ut protokoll, trots lagstadgad skyldighet,
 • att styrelsen bryter mot sin vårdplikt/lagen och inte undersöker misstänkt vattenskada,
 • att styrelsen missköter sin uppgift som fullmäktigeledamöter,
 • att styrelsen hindrar valberedningsarbetet (valberedningen får inte information om nyinflyttade, valberedningens kontaktvägar uppges inte, varken i trappuppgångar eller på webbplats, etc),
 • samt en stor mängd andra problem !!!
Styrelsen vill i strid med regelverk förändra medlemmarnas lägenheter (alltså det som hör till bostadsrättshavaren, och inte fastighetens gemensamma egendom) på diverse olika sätt.
Eftersom jag är ganska väl insatt i lagen och stadgarna för denna fråga så har jag informerat styrelsen att det som styrelsen tänkt sig inte är överensstämmande med lag och stadgar, medan andra bitar är osäkra - och därför måste utredas - avseende bl.a. hur en styrelse kan tvinga enskilda medlemmar till att deras bostadsrättslägenheter förändras och försämras med tillhörande värdeminskningar.
Jag har ställt ett antal frågor till styrelsen som tydligt pekar på att jag har rätt. Jag har förklarat att jag inte tillåter att min egen bostadsrättslägenhet förändras utan att styrelsen besvarar frågor och bara för att styrelsen tycker att de har en rätt som en styrelse bevisligen inte har.

Att styrelsen är så oerhört okunnig om vad lagar och stadgar säger är ofrånkomligen en fara för medlemmarna. Det är också en av grundorsakerna till att det blir så mycket fel i det som görs av styrelsen. En styrelse som är okunnig om regelverken, som inte vill informera och som inte vill involvera medlemmarna är en alldeles särskilt farlig styrelse i kombination med oengagerade medlemmar som inte ställer krav på styrelsen.
Konsekvensen blir en inte fungerande förening. Vi ser att det är en stor avflyttning från föreningen, och tyvärr är det ofta så att de flesta gör det enkelt för sig och lämnar det sjunkande skeppet. Lösningen är annars ganska enkel. Det krävs bara lite engagemang bland medlemmarna. I stället för att bara gå på stämman utan att ha något att tillföra, så kanske man ska gå på stämman och framföra konstruktiva synpunkter samt börja ställa krav på styrelsen.
Styrelsen har inte vågat besvara en enda fråga. I stället har styrelsen valt att anlita HSB Malmös advokat Mats Engstrand, troligen för att försöka tvinga medlemmar till något som styrelsen definitivt inte har laglig rätt att göra. Styrelsen har inte med ett ord bemött de frågor som ställts. Inte ens synnerligen viktiga och akuta frågor till styrelsen om en misstänkt vattenskada (styrelsen vägrar undersöka detta trots att det är styrelsens skyldighet enligt lag).

Medlemmarna har uttalat stöd av lag och stadgar, men styrelsen väljer ändå att ignorera lagverket och bussa HSB Malmös advokat på medlemmar som ställer frågor. Ett rejält maktmissbruk från styrelsen, som tyvärr understöds av HSB.
OBS! Advokaten som styrelsen anlitat är endast för att styrelsen vill skydda sig själv, och är inget som på något sätt gagnar föreningen i övrigt. Styrelsen har ingen som helst utsikt att vinna något på detta eftersom lagen i denna fråga är så tydlig som den faktiskt är. Det blir i stället medlemmarna som får betala för att styrelsen försöker klara sig undan de fel som styrelsen begått. Alltså på precis samma sätt som styrelsen låtit varje enskild medlem betala runt 1.000 kr helt i onödan bara för tre stämmor där styrelsen också anlitat advokater samt HSB för att klara sig ur en för styrelsen besvärlig situation. Inte för medlemmarnas bästa.

Styrelsen väljer att inte ens avvakta svar från HSB Malmös jurister (som ändå alltid är på styrelsens sida, inkl. sin HSB-ledamot i föreningens styrelse) vad som gäller. Förmodligen eftersom HSB förklarat för dem att styrelseledamöterna riskerar att bli personligt skadeståndsskyldiga pga hur styrelsen på ett allvarligt sätt misskött sina uppgifter. Styrelsen är idag säkert väl medveten om att ifall styrelsen skulle besvara ställda frågor från medlemmarna så skulle styrelsen bara gräva ner sig djupare och därför föredrar styrelsen att försöka hålla medlemmarna oinformerade.

Hur kan styrelsen ignorera frågor från medlemmarna? Finns det något tydligare exempel än detta att något är allvarligt fel? Om styrelsen bara besvarar ställda fråga och och svar finns på frågorna så är ju allt gott och väl. Men att bara helt strunta i att svara är synnerligen respektlöst. Styrelsen har inte ens förklarat sitt agerande med att de inte vet. Jag vet att styrelsen inte vet vad som gäller avseende rördragning, försäkringar och vem som ansvarar för vad, men inget blir bättre av att bara sticka huvudet i sanden.

Styrelsen kommer troligen, precis som i tidigare lägen, försöka skjuta skulden på enskilda medlemmar för de fel och misstag styrelsen begått. Förhoppningsvis förstår alla att detta är omöjligt. Styrelsen måste i stället ta ansvar för sitt agerande och förklara sig.

Det är viktigt att föreningen, för att säkra föreningens framtid, har en styrelse som är kunnig i styrelsearbetet och som inte agerar nochalant mot medlemmarna. Frågor från medlemmarna måste besvaras utan att medlemmarna ska behöva riskera att styrelsen skickar en advokat på dem bara för att de ställer frågor. Föreningen måste ha en styrelse som inte hindrar valberedningens arbete på det sätt som tyvärr denna styrelse gör (styrelsen uppger inte ens tel.nr). Medlemmarnas intresse ska komma i första hand. Medlemmarna måste ha insyn i styrelsearbetet, styrelsen ska informera och involvera medlemmarna i det som händer i föreningen. Föreningen måste ha en kompetent styrelse som löpande arbetar för ett fungerande regelverk med väl utformade stadgar. Om föreningen ska ha en styrelse med ett av Sveriges högsta arvoden i förhållande till prestation så måste medlemmarna också ställa någon form av krav på denna styrelse att prestera. Medlemmarna måste t.ex. veta att det inte kommer löpande chockhöjningar av månadsavgiften, i motsats till hur det nu fungerar.
Jag yrkar att;
 1. Medlemmarna ska dra nytta av alla de fel styrelsen begått och försöka hitta vägar för att de inte upprepas gång på gång!
lgh 47 - 2008-12-31 - Forum för bostadsrätter: http://hotpot.se/forum
Styrelsens svar:

Motion nr 98 och nr 99 om att dra nytta av erfarenheter

Styrelsen vill med anledning av motionerna avge följande svar:

Styrelsen anser att yrkandet i motionerna är oerhört vagt och det knappast är ett ärende som kan bli föremål för föreningsstämmans beslut.

Styrelsen anser sig härmed ha besvarat motionerna och föreslår att förenings-stämman i första hand avvisar motionerna och i andra hand avslår motionerna.Tipsa en vän

FORUM

Vad fungerar bra/dåligt i din förening?

Om du har några synpunkter om din brf, om din bostadsorganisation (HSB, SBC, Riksbyggen) eller frågor om att bo i bostadsrätt, dela gärna med dig av dessa genom att klicka här! (Index)
Sedan finns det även en enklare gästbok.