Motion #16 - Ofördelaktiga placeringar

Styrelsens dåliga placeringar av DINA pengar
Om man tittar på vad det står under bunden placering i årsredovisningen 2007 så kan man se att styrelsen 2007-08-15 låtit binda 1,3 miljoner kronor hos HSB Malmö till en som vanligt ofördelaktig ränta (3,38%).

Året dessförinnan placerade styrelsen också 1,3 miljoner kronor i HSB Malmö, och då till den högst ofördelaktiga räntan av 2,23 %. Osv.

Det blir alltså du som medlem som förlorar pengar på att styrelsen inte i stället väljer en fördelaktigare placering!

Vem som helst skulle kunnat gå in på banken och på en lägre summa pengar få en bättre ränta än vad HSB Malmö erbjuder. I stället väljer styrelsen per automatik att binda pengarna i HSB Malmö.

Varför gör styrelsen detta?
Är det för att styrelsen inte begriper bättre, eller är det för att HSB ska stötta styrelsen mot medlemmarna så att medlemmarna inte ska få reda på de fel och misstag som styrelsen begår?

Jag yrkar att;
  1. När medlemmarnas pengar placeras så ska styrelsen göra detta riskfritt, men ändå till högsta möjliga ränta. Dvs styrelsen är skyldig att undersöka alternativ.
lgh 47 - 2010-07-14 - Forum för bostadsrätter: http://hotpot.se/forum
Sammanställning av motioner: http://hotpot.se/motion/hsb-motion-brf-2010.htm
Demokrati - öppenhet - insyn - information - engagemang - medlemsinflytande - medlemskontroll - ärlighet - moral/etik - ansvar - respekt
Är Du inte en del av lösningen så är Du en del av problemet!

Styrelsens svar, skrivet av HSB, på motsvarande motion 2009 (kom ej medlemmarna till del):
Motion nr 16 om ofördelaktiga placeringar

Styrelsen vill med anledning av motionen avge följande svar:

Styrelsen kommer att ta upp frågan om alternativa kapitalplaceringar på ett styrelsemöte för att se om förmånligare villkor kan ges. Styrelsen tittar kontinuerligt över alternativa kapitalplaceringar för att se om förmånligare villkor kan ges.
Någon anledning för föreningsstämman att besluta i saken finns därmed inte
.
Min kommentar (1): Om styrelsen under sin tid inte gjort detta tidigare och inte heller under det halvår de haft på sig sedan motionen lämnades in så kan vi nog alla lugnt förutsätta att det - som med allting annat - inte kommer att hända något.

Styrelsen och HSB får INTE ta ifrån stämman dess roll som föreningens högsta beslutande organ!


Styrelsen anser sig härmed ha besvarat motionen och föreslår att föreningsstämman avslår motionen.
Övriga motioner


Tipsa en vän

FORUM

Vad fungerar bra/dåligt i din förening?

Om du har några synpunkter om din brf, om din bostadsorganisation (HSB, SBC, Riksbyggen) eller frågor om att bo i bostadsrätt, dela gärna med dig av dessa genom att klicka här! (Index)
Sedan finns det även en enklare gästbok.