Motion #02B - Medlemmar ska inte betala
för andra medlemmars vitvaror

Ett antal medlemmar i föreningen har i samband med stambytet fått sina toalettstolar utbytta på andra medlemmars bekostnad. Detta anser jag inte att det finns stöd för i lagen, och det bryter dessutom mot likhetsprincipen (HSB säger att HSB-ledamotens främsta uppgift är att just förhindra dylika saker, men här kan vi se ett tydligt exempel på att HSB-ledamoten inte bryr sig det minsta om någonting).

Varför ska de medlemmar som bytt ut sina toalettstolar betala nya toalettstolar för andra medlemmar? Toalettstolarna hör inte till föreningens ansvar, och att toalettstolarna var tvungna att bytas ut pga stambytesarbetet är inte ett skäl för att en grupp medlemmar ska stå för andra medlemmars vitvaror. Inte ett ljud har nämnts om detta varken före under eller efter någon av de två stämmor som hållits om stambytet.

Om styrelsen inte i sitt skriftliga svar till denna motion kan förklara sig eller ge en giltig anledning till varför de gjort som de gjort så innebär det att de erkänner att de gjort fel, och i så fall måste antingen styrelsen förklara hur de tänker rätta upp detta fel, alternativt så får stämman tala om vad som gäller.

Jag yrkar att;
  1. De medlemmar som inte fått sin toalettstol utbytt kompenseras med motsvarande kostnad som de medlemmar som inte fått sin toalettstol utbytt med tillhörande renovering av badrum.

lgh 47 - 2009-01-31 - Forum för bostadsrätter: http://hotpot.se/forum
Styrelsens/HSBs svar:

Motion nr 02B om betalning av vitvaror

Styrelsen vill med anledning av motionen avge följande svar:

Föreningsstämman har beslutat att byta avlopps- och vattenstamledningar.
Någon badrumsrenovering har däremot inte beslutats.


Min kommentar (?): Vad har detta med motionens yrkande att göra?

Föreningen har inte bytt några toalettstolar. Någon kompensation för toalettstolar kan därför inte bli aktuell.

Min kommentar (?): Det finns då bara två alternativ. Antingen ljuger styrelsen medvetet eller så har styrelsen ingen som helst kontroll över vad som görs i föreningen.

Mängder med toalettstolar har bytts ut.

Hur mycket har detta kostat föreningen?

Styrelsen anser sig härmed ha besvarat motionen och föreslår att förenings-stämman avslår motionen.

Övriga motioner


Tipsa en vän

FORUM

Vad fungerar bra/dåligt i din förening?

Om du har några synpunkter om din brf, om din bostadsorganisation (HSB, SBC, Riksbyggen) eller frågor om att bo i bostadsrätt, dela gärna med dig av dessa genom att klicka här! (Index)
Sedan finns det även en enklare gästbok.