Artiklar om utbud av bostadsrätter, priser, prisutveckling
Juni - Augusti 2008

Se även;
Artiklar om bostadsrätter 2008-05-10 -- 2008-06-05
Artiklar om bostadsrätter 2008-04-23 -- 2008-05-09
Artiklar om bostadsrätter 2008-06-14 -- 2008-06-26
Artiklar om bostadsrätter, juni - augusti 2008
Artiklar om bostadsrätter, priser & utbud, juni - augusti 2008

Artiklar om bostadsrätter, del 1
Artiklar om bostadsrätter, del 2
Artiklar om bostadsrätter, del 3
Artiklar om bostadsrätter, del 4
Artiklar om bostadsrätter, del 5
Artiklar om bostadsrätter, del 6
Artiklar om bostadsrätter, del 7
Artiklar om bostadsrätter, del 8
Artiklar om bostadsrätter, del 9
Artiklar om bostadsrätter, del 10
Artiklar om bostadsrätter, del 11
Artiklar om bostadsrätter, del 12
Artiklar om bostadsrätter, del 13
Artiklar om bostadsrätter, del 14
Artiklar om bostadsrätter, del 15
Artiklar om bostadsrätter, del 16
Artiklar om bostadsrätter, del 17

Ombildning till bostadsrätt

Bostadsrätter och finansfrossa... eller mediafrossa?
Ohly blev brevbärare
Januari 2011 är slutdatum för införandet av fastighetsboxar i alla svenska flerfamiljshus i Sverige. Då skall trappspringet vara över, det har Post- och Telestyrelsen bestämt. Lagen ger de postanställda rätten att stoppa utdelning om inte fastighetsägarna följer direktiven. I den situationen säger Claes Söderling att Seko absolut inte vill hamna. - Men det är stor risk att vi gör det med tanke på hur ljumt intresset är bland flera stora bostadsbolag. HSB och Riksbyggen har exempelvis hittills inte tagit några initiativ. Bostadsbolaget och Familjebostäder sitter också med armarna i kors. Planeringen och arbetet med fastighetsboxar måste börja nu om hela fastighetsbeståndet i Göteborg ska klaras av.
(Göteborgs-Posten)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Se även; Ett fall för ministern och Postboxar
HSB skriver;
Fastighetsboxar inget tvång

Tidigare hotbild att postoperatörerna från och med den 1 januari 2011 slutar dela ut post om det saknas fastighetsboxar finns inte längre. Den bedömningen gör nu bostadsorganisationerna.

Post- och Telestyrelsen har på uppdrag av regeringen utrett hur myndighetens allmänna råd om postutdelning i tätort förhåller sig till den lagstadgade utdelningsplikten. Utredningen överlämnades till regeringen den 18 juni.

– Bostadsorganisationerna har nu tolkat innehållet i utredningen och kommit fram till att det inte längre finns någon risk för att Posten kan vägra dela ut post om det inte finns fastighetsboxar installerade den 1 januari 2011, säger Åke Johansson, presschef på HSB Riksförbund.

HSB Riksförbund säger varken ja eller nej till fastighetsboxar. Varje enskild bostadsrättsförening får avgöra lokalt hur de ställer sig i frågan.

–Men det är viktigt att vi har fått bort det indirekta tvånget på alla fastighetsägare att bekosta och installera fastighetsboxar. Det vore mer rimligt att postoperatörerna står för kostnaderna när det gäller att investera i egna effektiviseringar, säger Åke Johansson.
Mats Ohlsson  2008-06-26


Det har gått 20 år...
Enligt SABO, de allmännyttiga bostadsföretagens organisation, finns det drygt 70 boföreningar och kooperativa hyresrättsföreningar i hela landet. Cirka 30 av dessa har anknytning till SABO-företag. Boföreningarna tillkom under perioden med försökslagstiftning, under åren 1987-1998. (Smålandsposten)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Ridhus ersätts med villor och borätter
Betande hästar ersätts av gräsklippande villaägare när den gamla ridhustomten i Löddeköpinge omvandlas till bostadsområde. Ett 40-tal villor och ett ännu obestämt antal bostadsrätter för människor över 55 år ska byggas med start redan nästa år. (Skånska Dagbladet)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Peab bygger 70 nya bostadsrätter i centrum
KARLSTAD. Peab vill ha hjälp med att snabbt få fram en detaljplan som medger att de förädlar och bygger ut delar av husen i kvarteret Negern, mellan Herrgårdsgatan och Östra Torggatan. Gamla hyresrätter ska renoveras och kompletteras med fler bostäder i nya tillbyggnader. Det ska bli 60 - 70 nya bostadsrätter när allt är klart. (NWT)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Bostadsbyggande vid Kolbäcksån kan dra ut på tiden
Det ska ut på anbud som vanligt och det finns ett par intressenter, bland annat HSB och Bärkehus, det kan självklart bli ytterligare någon... (Dalarnas Tidningar)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Åtta miljoner till nya lägenheter för äldre
Riksbyggen har fått bidraget för att bygga lägenheter vid Topeliusgatan i Nyby. Det är sjätte projektet som beviljats medel i Uppsala län efter det att... (Newsdesk)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Säfsen bygger fler bostadsarättshus
Just nu pågår tredje etappen av försäljningen som kommer att omfatta hälften av Säfsens timmerstugor. Stugorna topprustas och överlämnas till ägarna som bostadsrätt, med garanterade fem vinter- och tre sommarveckor. (Dalademokraten)
Artikel borttagen
S vill storsatsa på sydvästra Tjörn
Ny kustskola med gymnastik- och motionsanläggning i Rönnäng, seniorbostäder i Bleket och däremellan ett hundratal hyres- och bostadsrätter med kontor i tre punkthus. Så vill socialdemokraterna utveckla sydvästra Tjörn. (Göteborgs-Posten)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Bofrämjandet
Vi kommer att arbeta för att skapa ökad rörlighet och lägre transaktionskostnader samt för en mångfald i utbudet. Ett exempel är lägenheter med äganderätt som vi arbetat med under lång tid och som nu blir verklighet nästa år, säger Jan Olov Sundström, vd för Bofrämjandet. (Byggindustrin)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Svensk Fastighetsförmedling skapar digital samlingsplats för bostadsfantaster
Svensk Fastighetsförmedling tar ytterligare ett steg för att ligga i framkant när det gäller webb och användarvänlighet. Den senaste nyheten är `Min bostad`, en digital samlingsplats på. Där finns det mesta som har med ditt boende att göra. (Newsdesk)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Miljöhusägare får inga fördelar
För dig som tänker miljövänligt och vill köpa bil går det att få förmånliga lån. Men vill du bygga eller köpa ett miljövänligt hus blir det ingen specialbehandling av banker eller bolåneinstitut. Det gäller främst småhus, och i mindre utsträckning bostadsrätter. (E24)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Regeringen vill se fler hyresrätter
Nybyggda hyresrätter - som här i Hammarby sjöstad -är så dyra att de är svåruthyrda. Jämfört med bostadsrätten är hyresrätten dubbelbeskattad. (Stockholms Fria Tidning)
Klicka här för att läsa hela artikeln...

Svart marknad för hyresrätter
Svarta kontrakt för hyresrätter har börjat florera i Karlstad. Uppåt 30 000 kronor kan det kosta att få ta över en lägenhet med centralt läge. (Värmlands Folkblad )
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Ingen flytt för folktandvården
Regionfastigheter och HSB har lyckats komma överens om en hyra för lokalen. LUND. I början av juni skrev Sydsvenskan att HSB Skåne ville höja hyran för... (Sydsvenskan)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Fönsterfördelar som små entreprenörer sätter stort värde på
Vid det här tillfället är han mitt uppe i ett uppdrag som innefattar byte av totalt 600 fönster i två fastigheter med bostadsrätter ute i Solna... (Newsdesk)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Tre kretsloppshus på Varvsberget planeras
ÖRNSKÖLDSVIK. Ett kretsloppsanpassat bostadsprojekt på Varvsberget med tre femvåningshus närmar sig ett genomförande. Kretsloppshuset är energisnålt och avfall kan tas om hand och återanvändas. (Allehanda.se)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Beslutet att ge bygglov
Peab planerar att bygga 34 bostadsrätter, samt 24-25 hyresrätter i området. Hyresrätterna ska säljas till kommunägda Sotenäsbostäder och hyras ut... (Bohusläningen)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Så ska det se ut - Breareds torg
fyra våningar som tillsammans kommer att innehålla 27 hyresrätter samt två bostadshus på sex respektive sju våningar med sammanlagt 38 bostadsrätter... (Hallands Nyheter)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
”Läget är ohållbart”
I dag har familjen evakuerats och förhandlar med byggherren SBC att köpet ska gå tillbaka. Pia Areborn och hennes familj har tröttnat... (Svenska Dagbladet)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Ny fuktskandal i Stockholmsbygge
Längs en av husgrunderna i SBC:s nybyggda hus gräver byggarbetarna sig fram. Fuktskandalerna fortsätter att dugga... (Svenska Dagbladet)
Klicka här för att läsa hela artikeln...

Nu ska alla få se Möllevisionerna
Därför vill föreningarna ha mindre lägenheter vid gamla banvallen, bostadsrätter eller hyresrätter som förbehålls bofasta Möllebor... (Helsingborgs Dagblad)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
För dyrt att bygga nytt
Just nu är det dyrt att bygga. Ulrik Nilsson (m) är medveten om bostadsbristen. Kommunstyrelsens ordförande känner till situationen för nyinflyttade studenter. Han menar att fler bostäder måste byggas i Borås. Just nu är inget planerat. (Borås Tidning)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Så ser bostadssituationen ut för studenterna
Hur ser din bostadssituation ut? Jag sitter faktiskt och letar efter en lägenhet på Internet just nu. (Borås Tidning)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Nya bolån minskar i Sverige
Summan av alla nya bolån minskar i Sverige för första gången sedan millennieskiftet. (Sydsvenskan)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Bolånen minskar i Sverige
I år har det tecknats bolån till ett värde av 205 miljarder, vilket är en minskning jämfört med samma period förra året. Summan av alla nya bolån minskar i Sverige för första gången sedan millennieskiftet. (Veckans Affärer)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Lån till villor ner nio procent
Nyutlåningen för köp av villor har minskat med nio procent i år. Räntehöjningen är den främsta orsaken till minskningen. Lån till bostadsrätter har dock ökat något. (Dagens PS)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Ny chef för Falustadsnät
Arne Andersson blir ny stadsnätchef i Falun. (Dalademokraten)
Artikel borttagen
HSB backar om bygge på Cirkustomten
Det innebär att utkastet till optionsavtal med HSB rivs för att Sölvesborgs Byggnads ska få en ny chans att komma med konkreta förslag... (Sydöstran)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Politisk cirkus kring cirkustomten
SÖLVESBORG. Moderaterna stred vid gårdagens fullmäktigemöte hårt för att HSB inte ska få ensamrätt att förhandla om att bygga bostäder på Cirkustomten... (Sydöstran)
Klicka här för att läsa hela artikeln...

Demonstration mot nya Hamnleden vid Rådhuset
Men HSB räknar inte med byggstart för de 29 nya egnahemmen förrän tidigast till våren. (Helsingborgs Dagblad)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
"Hushållen allt mer sårbara"
Försäkringssparandet tillsammans med det faktum att statistiken inkluderar värdet av bostadsrätter gör enligt henne att nettoförmögenhetskvoten (finansiella... (E24)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Hyresrätten ligger i tiden!
Det är en mänsklig rättighet att ha någonstans att bo till en rimlig kostnad. Det säger sig också självt att det behövs bra bostäder om kommunerna ska kunna växa, både ekonomiskt och befolkningsmässigt. (Folket)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Hyresrätten ligger i tiden
Det är en mänsklig rättighet att ha någonstans att bo till en rimlig kostnad. Det säger sig också självt att det behövs bra bostäder om kommunerna ska kunna växa, både ekonomiskt och befolkningsmässigt. (Eskilstuna-Kuriren)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Det byggs färre hyresrätter
Norrköping Andelen påbörjade byggen av hyreslägenheter minskar kraftigt, och tydligast är skillnaden i storstäderna. Men samma trend märks även i regionen Norrköping-Linköping. En utveckling som oroar Hyresgästföreningen. (Norrköpings Tidningar)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Färre hyresrätter i framtiden
Hyresgästföreningen är oroliga när kommunala bostadsbolag väljer bort hyresrätten när nya hus och hem byggs. I Trelleborg planeras ägarlägenheter och LKF i Lund överväger kooperativa hyresvillor. (Skånska Dagbladet)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Byggandet måste ökas
Till den borgerliga regeringens stora tillkortakommanden hör bostadspolitiken. Inte nog med att de borgerliga gör sitt bästa för att sälja ut hyreslägenheterna. Man har också gjort det dyrare att bygga nytt. (Dagbladet Sundsvall)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Intressant inlägg från s
En väl fungerande bostadsmarknad kräver en variation av upplåtelseformer. Småhus, bostadsrätter och hyresrätter behövs. Tillsammans. Därför är det beklagligt att utvecklingen för nybyggda hyresfastigheter fortsätter att gå kräftgång. (Länstidningen Södertälje)
Tuffare bostadsmarknad på ön
Vi har sålt det mesta. Men det är tufft på marknaden och det är mer köparens marknad än vad det har varit tidigare. Vi får inte den budgivning som var förr, det är lite mindre folk på visningarna och det tar längre tid att sälja ett objekt. Detta har inte missgynnat mäklarna, men har påverkat prisnivån på villorna och efterfrågan på bostadsrätter som inte är nyproduktion. (Helagotland)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
LKAB ger klartecken till markförsäljning
KIRUNA. HSB:s lägenhetsbygge i Kiruna kommer allt närmare. Kommunen får köpa loss tomt av LKAB i Luossavaara. I två års tid har HSB fört nära dialog med kommunen om en eventuell nyproduktion. En av stötestenarna har varit markfrågan. (Norrländska Socialdemokraten)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Hård strid om det nya jättedagiset
Votering blev det också om HSB:s avsiktsförklaring om den så kallade cirkustomten. Alliansens krav på återremiss för att även Sölvesborgs Byggnads AB ska få... (Blekinge Läns Tidning)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Första pålslaget för en ny stadsdel
NORRKÖPING Söderport var namnet. Även om det än så länge bara är ett arbetsnamn. Alltså den nya stadsdel, som nu ska ta form i Hageby. Och där på måndagen avverkades det första inte spadtaget - utan pålslaget!...
För Söderport såg hon vidare framför sig något seniorboende, kanske bostadsrätter också. - En sådan har omvandling har Hageby inte sett till sedan det... (Folkbladet)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Luddigt svar oroar
Om vanligt folk ska ha råd med en lägenhet måste man ta ställning till förhandlingssystemet och självkostnadsprincipen. Det skriver BJÖRN JOHANSSON, vice ordförande för Hyresgästföreningen i Region Öst, i en replik. (Östgöta Correspondenten)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Tomtkön testas i år
Det är en projekt som drivs av både Lulebo och HSB. Men länsstyrelsen underkände kommunens plan för området i våras och planen ligger för närvarande hos... (Norrbottens-Kuriren)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Radhus förvandlas till småhus
Nyheter Per Johan Behrn, Behrn Fastigheter i Örebro omvandlar radhus till direktägda småhus. De sexton planerade radhusen i Behrn Center är dock svårsålda bostadsrätter har det visat sig. (Byggindustrin)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Ge unga en chans till bostad
Varför bygger vi så många bostadsrätter i Visby nu? Är efterfrågan verkligen så stor? Borde inte efterfrågan på hyresrätter vara större?... (Helagotland)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Tryggve ****** klandrar HSB Malmös årsstämma
Tryggve ****** har till Malmö Tingsrätt inlämnat klander av HSB Malmös årsstämma 2008 och kräver att den skall göras om i den del där hans motioner... (Newsdesk)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
HSB Malmö: Tryggve ****** klandrar...
HSB Malmö: Tryggve ****** klandrar HSB Malmös årsstämma Malmö Pressmeddelande Tryggve ****** klandrar HSB Malmös årsstämma Tryggve ****** har till Malmö Tingsrätt inlämnat klander av HSB Malmös årsstämma 2008 och kräver att den... (PIR)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Fynda en herrgård för 2,5 miljoner
Vad får man i dag på bostadsmarknaden i centrala Umeå för 2,5 miljoner kronor? Ett radhus i fint skick eller en bostadsrätt på Öbacka strand. Inte mer. (Västerbottens-Kuriren)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Köpte för noll, sålde för 11 miljoner
Det är en förlustaffär så länge alla bostadsrätter inte är sålda. I dagsläget har Visby Camping AB fått köpa tillbaka dryga femtiotalet lägenheter på revers... (helagotland.se)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Startskottet för nytt stadsområde
Norrköping Under måndagen gick startskottet för byggprojektet Söderport i Hageby. Då i form av första pålslaget för ett nytt äldreboende med drygt 60 platser. (Norrköpings Tidningar)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Bostadsbrist kräver fler lägenheter
Det byggs för lite och det som byggs är fel`. Så lyder titeln på en färsk rapport från länsstyrelsen där det framgår att 25 av Skånes 33 kommuner har brist på bostäder. Mest privatägda bostäder. (Skånska Dagbladet)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Trögt få hjälp att skaffa bostad
Försöken att hjälpa resurssvaga till en bostad går trögt. Hyresgarantierna har floppat. Och bara två banker har nappat på förvärvsgarantin, som ger statlig borgen för bostadsrätter. (Göteborgs-Posten)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Bopriserna vänder nästa år
Just nu ser vi ett rekordstort utbud av villor och bostadsrätter, när planar det ut? -Nästa år är en god gissning. Men det är viktigt att påpeka att vi... (E24)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Jurister sågar krav på bostadsköpare
Flera västkustkommuner ställer krav på att nya bostäder bara köps av åretruntboende. Men kraven sågas av juridiska experter. (Byggvärlden)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Jurister tror inte på regler för åretruntboende
Vikande byggintresse i Jönköping
Man är lite mer försiktig säger Pontus Gustavsson som är säljchef på Riksbyggen. De senaste åren har det varit goda tider för byggföretagen... (Sveriges Radio)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Politisk likgiltighet för seniorboende i Kalmar
För drygt ett år sedan diskuterades seniorboende vid ett möte i gamla teleskolan i Kalmar (mötet initierat av HSB). Vi fick presenterat ett seniorboende som uppförts i Karlshamn. (Barometern)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Skanska vill bygga i Vadstena
VADSTENA. Vanilla Ventures vill bygga hyreslägenheter. Skanska vill bygga bostadsrättslägenheter. På samma tomt. (Motala & Vadstena Tidning)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Motstånd mot höghus består
Betongghetto eller ett mer levande centrum? Åsikterna om planerna för Oxies nya centrum går isär. OXIE. Tio grannar och två bostadsföreningar motsätter sig förslaget om sjuvåningshus. (Sydsvenskan)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Åklagare misstänker eko-brott vid Stadt
Hitta en jurist och polisanmäl för bedrägeri. Det är överåklagare Gunnar Stetlers råd till personerna som köpt en bostadsrätt i Stadt av företaget Sweden properties. (Norrtelje Tidning)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Rekordlågt få hyresrätter byggs
Under första halvåret påbörjades, enligt SCB, 12 500 lägenheter, av dessa var 6 400 lägenheter i småhus och 6 100 lägenheter i flerbostadshus. (Tidningen Fastighetsaktien)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Kraftigt minskat byggande av hyreslägenheter
Byggandet av hyreslägenheter har minskar kraftigt - med hela 66 procentjämfört medförsta halvåret 2006. Då påbörjades 5 446 hyreslägenheter mot 1 769 hyreslägenheter första halvåret 2008.Det är en minskning med 66 procent. (Webfinanser)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Hyresrätten ligger i tiden
Insändare. Det är en mänsklig rättighet att ha någonstans att bo till en rimlig kostnad! (Värmlands Folkblad)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Färre hyresrätter bland nybyggen
Stockholm. Andelen påbörjade byggen av hyreslägenheter minskar kraftigt, och tydligast är skillnaden i storstäderna. Utvecklingen oroar Hyresgästföreningen. Av de flerbostadshus som byggs utgörs allt färre av hyresrätter. (Norrköpings Tidningar)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Ett land utan bostadspolitik
Vi behöver ta ett helhetsgrepp om de sociala villkoren i boendet. BOSTADSBYGGANDET har varit på tillbakagång i Sverige sedan regeringen Reinfeldt tog över hösten 2006 och Mats Odell (kd) blev bostadsminister. (Västerbottens Folkblad)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Det går att bygga billigt
Det behövs en radikal förändring, säger Erik Fornander från Jagvillhabostad.nu, som både uppmanar andra att bygga lägenheter för unga - och tar byggandet i egna händer. I Stockholm blev ett ovanligt hus färdigbyggt i december. (Stockholms Fria Tidning)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Skiljas: Dyrt med två hushåll
Det är dyrt att skiljas. Bortsett från den juridiska biten, som kan bli billig eller dyr, kostar det att leva i två hushåll i stället för ett. Räkna med drygt 1, 4 miljoner kronor på tio år. (Göteborgs-Posten)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Upplänningen skuldsätter sig mest
Trots att räntekostnaderna har ökat rejält sedan 2005 skuldsätter sig hushållen i Uppsala län allt mer. (Upsala Nya Tidning)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Tomma hus vandaliseras
Värst drabbat, inte minst för plundring, är förra HSB-huset på Grotfallet. En uppbruten port vittnar om att huset på Öraberget hemsökts och flera boende i... (Dalarnas Tidningar)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Protesterna mot Udden fortsätter
Många kustkommuner vill vika nya bostäder enbart åt åretruntboende. Men juridiska experter sågar idén. Sotenäs kommun gör ändå ett försök med nya Uddenområdet i Hunnebostrand. (Göteborgs-Posten)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Efter många om och men finns ett bygglov för omstridda Uddenområdet i Hunnebostrand. Men beslutet är överklagat och Peabs 34 nya bostadsrätter i modern tappning väcker protester. (Göteborgs-Posten)
Klicka här för att läsa hela artikeln...


Sbc Sveriges Bostadsrättscentrum: Delårsrapport 1 Januari - 30 Juni 2008
SBCs affärsidé är att i alla delar av bygg- och förvaltningskedjan skapa, förvalta och utveckla värden som är till nytta för bostadsrättsföreningar, boende och bosparare i SBC ek för. (Webfinanser)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
SBC 2 KV: RESULTAT EFTER SKATT BLEV -37,8 MKR
STOCKHOLM (Direkt) Sveriges Bostadsrättscentrum, SBC, redovisar ett resultat efter skatt på -37,8 miljoner kronor för det andra kvartalet 2008 (5,0). ... (Dagens Nyheter)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
DELÅRSRAPPORT FÖR ANDRA KVARTALET 2008
Projekten uppgick per den 30 juni till 240 bostadsrätter varav 32 var sålda och 38 var produktionsstartade. Under perioden säljstartades projektet BRF... (Privata Affärer)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Hökerums bygg redo för konjunktursvacka
Lågkonjunkturen som kom av sig Företag Vad hände med lågkonjunkturen? - Just nu är det svårt att säga vare sig bu eller bä om vart konjunkturen kommer att ta vägen, säger Sigvard Ståhl, vd för familjeföretaget Hökerums Bygg. (Byggindustrin)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Bygglov för höghus i Limhamn
Stadsbyggnadsnämnden har beviljat bygglov för ett höghus på som högst 14 våningar i hörnet Övägen-Sundholmsvägen på Ön i Limhamn. (Aktuella Byggen)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Höghus ska byggas i Limhamn
Stadsbyggnadsnämnden har beviljat bygglov för ett höghus på som högst 14 våningar i hörnet Övägen-Sundholmsvägen på Ön i Limhamn. (FastighetsSverige)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Klart för höghus på Ön
Bygglovet är nu klart för ett höghus som ska byggas på Ön i Limhamn. Placeringen på huset som tillåts vara högst 14 våningar högt, är Övägen-Sundholmsgatan. Fastigheten kommer att inrymma totalt 45 bostadsrätter. Bakom bygget står KB Öhusen, NCC. (Lokaltidningen Limhamn Bunkeflo)
Artikel borttagen
Bygglov för höghus på Ön i Limhamn
Stadsbyggnadsnämnden har beviljat bygglov för ett höghus på som högst 14 våningar i hörnet Övägen-Sundholmsvägen på Ön i Limhamn. Det är KB Öhusen, NCC, som får bygglovet och det handlar om en fastighet med totalt 45 nya lägenheter i form av bostadsrätter. Detaljplanen för området gör... (Newsdesk)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Klartecken för nytt höghus på Ön
Stadsbyggnadsnämnden i Malmö beviljade i dag KB Öhusen, som ägs gemensamt av NCC och Riksbyggen, bygglov för ett 14 våningar högt höghus på Ön i Limhamn... (Helsingborgs Dagblad)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Kommunalrådet: `Det är kollosalt positivt`
Nu är det upp till bevis. Företagsetableringen ställer höga krav på oss att producera nya attraktiva bostäder för att DSV anställda ska välja att bosätta sig och leva i Landskrona, säger Torkild Standberg, (fp), kommunstyrelsens ordförande. I Väster park bygger vi ett 16 våningar högt hus med bostadsrätter. När det är klart ska vi bygga ungefär 25 stadsvillor och radhus i samma område. (Helsingborgs Dagblad)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Nybyggnation bakom bostadshausse i Borås
Priserna på bostäder sjunker i övriga landet. Bankernas chefsekonomer räknar med en pris nedgång på mellan 10 och 20 procent. Men Borås ser en prisuppgång på bostadsrätter på 40 procent. (Borås Nu)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Nya attraktiva bostäder krävs
I Väster park bygger vi ett 16 våningar högt hus med bostadsrätter. När det är klart ska vi bygga ungefär 25 stadsvillor och radhus i samma område... (Helsingborgs Dagblad)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Stora planer för Kärna
Tryckavloppet är på G och därmed kan Kärna börja växa. Om ett par år kommer Kärna att ha nästan 300 nya lägenheter. Striden om reningsverket har varit en seg historia. Men nu är den över. Kärnaborna fick rätt. (Göteborgs-Posten)
Klicka här för att läsa hela artikeln...

Perspektiv
Värdet på danska villor och bostadsrätter har sjunkit rejält. Och därmed har danskarnas låneutrymme och förmögenhet minskat. Bara på Nordsjälland räknar man med att 50 miljarder kronor gått upp i rök. (Helsingborgs Dagblad)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Hur ska man agera om bopriserna går ner
Nu har höstens bostadsmarknad kommit igång på allvar och visningar av både villor och bostadsrätter står som spön i backen. Men vad bör man tänka på som säljare och vad gäller för köpare? Hur ska man agera om priserna går ner? (Webfinanser)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Råd inför bostadsaffären
Nu har höstens bostadsmarknad kommit igång på allvar och visningar av både villor och bostadsrätter står som spön i backen. Men vad bör man tänka på som säljare och vad gäller för köpare? Hur ska man agera om priserna går ner? (Dagens Nyheter)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
RÅD INFÖR HÖSTENS BOSTADSAFFÄR
Nu har höstens bostadsmarknad kommit igång på allvar och visningar av både villor och bostadsrätter står som spön i backen. Men vad bör man tänka på som säljare och vad gäller för köpare? Hur ska man agera om priserna går ner? (Newsdesk)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Smarta avdrag minskar bostadsförlusten
Pelle och Lisa köpte sin bostadsrätt i Stockholm för 3,5 miljoner när priserna var som högst. Nu säljer de samma bostadsrätt för 3 miljoner jämnt. Riskerar du att tvingas sälja din bostad med förlust? Deppa inte för mycket! Med smarta avdrag får du tillbaka minst 15 procent av förlusten i din deklaration. (E24)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Så undviker du bostadssmällen
Om pessimisterna får rätt så riskerar många som köpt bostadsrätter när priserna var i topp att sälja dem med förlust. Men det finns gott om avdrag som gör att du kan minska förlustaffären tipsar Pengar24.se. (Dagens PS)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Mäklarna: Så säljer du din bostad på en trögare marknad
Sälj först och köp sen - om du inte har goda marginaler. Det är ett av mäklartipsen till den som vill sälja sin bostad på en marknad som blivit trögare. (Dagens Industri)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Nya SCB-siffror: Kraftigt minskat byggande av hyreslägenheter
Byggandet av hyreslägenheter har minskar kraftigt - med hela 66 procentjämfört medförsta halvåret 2006. Då påbörjades 5 446 hyreslägenheter mot 1 769 hyreslägenheter första halvåret 2008.Det är en minskning med 66 procent. (Newsdesk)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Färre hyresrätter bland nybyggen
Andelen påbörjade byggen av hyreslägenheter minskar kraftigt, och tydligast är skillnaden i storstäderna. Utvecklingen oroar Hyresgästföreningen. Av de flerbostadshus som byggs utgörs allt färre av hyresrätter. (Dagens Nyheter)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Färre hyresrätter bland nybyggen
Andelen påbörjade byggen av hyreslägenheter minskar kraftigt, och tydligast är skillnaden i storstäderna. Utvecklingen oroar Hyresgästföreningen. Det går käpprätt åt fel håll, säger Barbro Engman, ordförande. Byggs det för få hyresrätter? (Expressen)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Allt färre nya hyresrätter byggs
Andelen påbörjade byggen av hyreslägenheter minskar kraftigt, framför allt i storstäderna. Det visar nya siffror från Statistiska centralbyrån. (SVT Nyheter)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Minskat antal nybyggda hyresrätter i Stockholm
Andelen påbörjade byggen av hyreslägenheter minskar kraftigt, och tydligast är skillnaden i Stockholm, Göteborg och Malmö. `Käpprätt åt fel håll`, hävdar Hyresgästföreningen. Av de flerbostadshus som byggs utgörs allt färre av hyresrätter. (SVT ABC)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Svensk Fastighetsförmedling först med mobilsajt
Svensk Fastighetsförmedling lanserar nu mobil.svenskfast.se och blir första fastighetsmäklarföretaget med en särskild sajt helt anpassad för mobiltelefoner. (Newsdesk)
Klicka här för att läsa hela artikeln...


Malmös nya bostadsförmedling inleder sin verksamhet i oktober
... ska fungera och förslaget ska nu ut på remiss till berörda nämnder, stadsdelsfullmäktige, MKB, HSB, Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen... (Newsdesk)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Trosa går mot strömmen i lågkonjunktur
I en kommande lågkonjunktur skulle efterfrågan på bostäder i Trosa kommun vara fortsatt stor, menar kommunchefen. Fastighetsmäklaren håller med. (Södermanlands Nyheter)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Åtta miljoner för en Örebrolägenhet
Har du sådär en åtta miljoner kronor till övers? I så fall kan du bli ägare till Örebros genom tiderna dyraste lägenhet. En exklusiv paradvåning på drygt 200 kvadratmeter högst upp i Behrn center. (Nerikes Allehanda)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Svårsålda radhus på tak i Örebro
ÖREBRO De 16 radhusen i Behrn center var alltför svårsålda som bostadsrätter för priser över tre miljoner och en månadskostnad på 6 000 kronor. (Nerikes Allehanda)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Bygget på Linneborgsplan nystartar Byggandet...
Bygget på Linneborgsplan nystartar Byggandet av 50 nya bostadsrätter i kvarteret Svea vid Linneborgsplan i Växjö ska snart återupptas. Hälften av de 50 lägenheterna är nu sålda. (Barometern)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Boklok bygger lägenheter i Märsta
Boklok - IKEAs och Skanskas gemensamma boendekoncept - fortsätter nu i Märsta med, den andra etappen på Ärlingheden. Söndagen den 24 augusti bjuds Boklok-lägenheterna ut till försäljning på IKEA Barkarby. (Aktuella Byggen)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Kollektiv ska bli lyxboende
Ett elva år gammalt Malmökollektiv vräks när de nya fastighetsägarna vill lyxrenovera lägenheten och göra om den till bostadsrätt. Efter elva år har ett kollektiv i Malmö blivit vräkta på tvivelaktiga grunder. (Skånska Dagbladet )
Klicka här för att läsa hela artikeln...
52 nya lägenheter
HSB som nu tycks bli först med att etablera nya bostäder , ska enligt uppgift ha 16 lägenheter inflyttningsklara invid Gällivare badhus vid årsskiftet. (Norrbottens-Kuriren)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Klinten etapp 2 på gång
Det blir sannolikt en fortsättning på HSB:s byggprojekt snett ovanför Västermalms skola. I går startade försäljningen av de 42 lägenheterna i etapp 2. (Sundsvalls Tidning)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Riksbyggen vill också bygga vid Stenhamra
Nya lägenheter Det är inte bara Bostadsbolaget som är intresserat av den tomt som blir ledig när Stenhamraskolan i Västervik flyttar. Även Riksbyggen vill bygga där.(Västerviks Tidningen)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
500 nya lägenheter planeras
Omkring 500 nya hyreslägenheter kommer att byggas vid Arlas igenbommade fabriksområde och den gamla frakterminalen vid Svampen i Örebro. Det är Husman lokaler som nu köpt båda områdena och som förutom bostäder planerar handel på området. (Sveriges Radio Örebro)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Sålde villan - för fem miljarder
Har du några hundra miljoner över? Då kanske du kan få köpa ett litet rum i och några kvadratmeter gräs utanför Villa Leopolda på den franska rivieran. Nästan 4,7 miljarder kronor ska en okänd ryss betala för fastigheten. (Expressen)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Så mycket är borätten värd
Lägenheterna i Sverige blir bara billigare och billigare, visar färsk statistik. Och enligt experterna kommer priset på bostadsrätter fortsätta sjunka. (Aftonbladet)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Jakten på den egna lyan
Priserna på bostadsrätter är på väg åt motsatt håll. I landet som helhet har de gått ned med tre procent de senaste tolv månaderna. I Uppsala län är läget... (Upsala Nya Tidning)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Wallenstamfastighet blir bostadsrättsförening
Hans Wallenstam säljer bostadsfastigheten Stockholm Harven 53, belägen på Bjurholmsgatan 13/Gotlandsgatan 60 på Södermalm i Stockholm. (FastighetsSverige)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Wallenstam: Wallenstam säljer bostadsfastighet i Stockholm
Wallenstam säljer bostadsfastighet i Stockholm Wallenstam säljer bostadsfastigheten Stockholm Harven 53 som är belägen på Bjurholmsgatan 13/Gotlandsgatan 60 på Södermalm till en bostadsrättsförening bildad av hyresgästerna. (Dagens Industri)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Wallenstam: Wallenstam säljer bostadsfastighet i Stockholm
Wallenstam säljer bostadsfastighet i Stockholm Wallenstam säljer bostadsfastigheten Stockholm Harven 53 som är belägen på Bjurholmsgatan 13/Gotlandsgatan 60 på Södermalm till en bostadsrättsförening bildad av hyresgästerna. (Aktietips)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Wallenstam säljer bostadsfastighet i Stockholm
Wallenstam säljer bostadsfastigheten Stockholm Harven 53 som är belägen på Bjurholmsgatan 13/Gotlandsgatan 60 på Södermalm till en bostadsrättsförening bildad av hyresgästerna. (Newsdesk)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Att hylla något som misslyckats
... för hyresrätter än för bostadsrätter, trots att – eller kanske just för att – det för de senare råder en friare marknad (Ekonomisk Debatt 6/2007). (Svenska Dagbladet)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Gåvor till barn kräver god man
Om du ger ditt omyndiga barn en större gåva måste en god man förordnas av tingsrätten. I Privata Affärers juridikskola får du veta vilka regler som gäller. Om du ger ditt barn en stor gåva måste en god man utses. (Privata Affärer)
Klicka här för att läsa hela artikeln...


Nya citykontor på väg
Nya kontorslokaler i tre våningar planeras ovanpå p-huset vid Bruksgatan. Samtidigt tar de nya bostäderna intill form, men hittills har ingen kunnat säljas och den ekonomiska planen görs nu om. Det ser inte ut att bli fler nya lägenheter i citykvarteret vid Bruksgatan-Möllegränden efter de 16 bostadsrätter som nu växer fram där. (Helsingborgs Dagblad)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
I dag firar Rosenfeldt 50 år
Sammanhållning och medmänsklig omtanke är kännetecknande för medlemmarna i bostadsrättsföreningen Rosenfeldt i Karlskrona. I dag arrangerar föreningen 50-årsjubileum för sina 63 bostadsrättsinnehavare. (Blekinge Läns Tidning)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Ledare: Orättvist avdrag
HÄRNÖSAND. Orättvisa skillnader när hyresgäster inte får samma rätt till hushållsnära avdrag som villaägare. Borgerlig skattepolitik missgynnar hyresgäster. (Allehanda.se)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Linköping ska växa med hjälp av nya bostäder
Att Linköping bara växte med 65 personer det första halvåret har flera orsaker. Dels minskar antalet flyktingar from Irak och det tycker jag är bra. (Linköpings Tidning)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Orättvisa skillnader
Ledare. Bor du i villa och hyr in en person att klippa gräsmattan eller städa i hemmet, har du rätt till en skattereduktion för hushållsnära tjänst. (Värmlands Folkblad)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Interpellation 2007/08:833
Interpellation 2007/08:833 Behovet av fler studentbostäder av Mats Pertoft (mp) till statsrådet Mats Odell (kd) Inför höstens terminsstart på landets högskolor är nyheterna fyllda med rapporter om studenters... (Riksdagen 15 aug 2008)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Nyinköpta bostadsrätter blir sociala bostäder
För att minska det stora stora tryck som råder på bostadssocial lägenheter har kommunen nu köpt 14 bostadsrätter. Men kön är fortfarande lång. (Upsala Nya Tidning)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Nyinköpta bostadsrätter blir sociala bostäder
För att minska det stora stora tryck som råder på bostadssocial lägenheter har kommunen nu köpt 14 bostadsrätter. Men kön är fortfarande lång. (Upsala Nya Tidning)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Trenden har vänt i Ludvika
Plus 47 personer. Ludvika har nu lyckats vända den negativa trenden. Långsiktigt samarbete och en stabil arbetsmarknad har skapat en tro på framtiden... (Dalademokraten)
Artikel borttagen
I Ludvika finns flest tomma lägenheter i länet
Allmännyttan i Ludvika har omkring 220 tomma lägenheter, vilket är flest i länet. De tomma lägenheterna kostar flera miljoner om året men kan samtidigt ses som en `framgångsfaktor`. LudvikaHem har omkring 3 200 lägenheter. (Dalademokraten)
Artikel borttagen
Lyxiga lägenheter i fjällen står tomma
Tolv nybyggda bostadsrätter i Klövsjö Fjäll står osålda. Satsningen på lyxiga lägenheter för engelska turister gick inte som det var tänkt. (Sveriges Radio)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Hyreshöjningarna inom allmännyttan blir högre än förra året, enligt
Den ges sedan 12 år tillbaka ut ges ut av Avgiftsgruppen där Riksbyggen, HSB, Hyresgästföreningen, Sabo och Fastighetsägarna Sverige ingår... (helagotland.se)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Över ett år tills Bertil kan flytta hem igen
Bostadsrättföreningen hade i går möte med SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum, och diskuterade vilka kostnader för återuppbyggnaden försäkringen kanske inte... (Göteborgs-Posten)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Hyresrätten måste förbli en rättighet

Tidigare utgjorde hyresrätten en trygghet på bostadsmarknaden. I dag sjunker denna trygghet snabbare än priserna på bostadsrätter. (Aftonbladet)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Bostäder byggs på södra Saltö
Hotellet på Gasverkstomten avlöses av ett annat jätteprojekt ett stenkast bort. Fler bostäder ska byggas på södra Saltö och fiskhamnen kan flyttas. Karlskrona kommun vill se fler hus i stan. Södra Saltö är nu under luppen. –Vi vill inte bygga bort havsutsikten för dem som precis köpt sina bostadsrätter. Jag kan se framför mig en småbåtshamn, där alla som bor på Saltö kan få en... (Blekinge Läns Tidning)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Rååvägen får nya bostäder
Den nedlagda Konsumbutiken på Råå föreslås bli ersatt av fem bostäder. Riksbyggen som även skissar på ett betydligt större projekt vid Lussebäcken hoppas kunna sätta spaden i jorden i vår. Från början var avsikten att det skulle bli bostadsrätter. Då ingick ett tiotal bostäder till vid Repslagaregatan bakom i planerna men som HD rapporterat... HELSINGBORG. (Helsingborgs Dagblad)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
20 nya lägenheter väntas stå klara tills nästa år
Detaljplanen för Järnvägsgatan har nu vunnit laga kraft. Jag hoppas att vi kan se nya lägenheter här inom ett år, säger kommunalrådet Eva Johansson. Behovet av lägenheter är enligt Eva Johansson stort. (Borås Tidning)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Revidering av byggplanerna i Gubben
Norrköping Ett av de gamla anrika husen som ingår i om- och nybyggnaden av kvarteret Gubben sjunker. Och har troligen gjort så i cirka hundra år. (Norrköpings Tidningar)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Det byggs för dem som redan har ett hem
Två äldre damer är ute och knackar dörr. De plingar på dörren hos min kompis. Hej, vi vill verkligen inte att de ska bygga hyresrätter mitt emot våra, det skymmer utsikten, och förstör för oss så att vi inte får sol på våra balkonger. (Dalademokraten)
Artikel borttagen
Med respekt för människors integritet och val
För tjugo år sedan drev hon de boendes intresse i en stor HSB-förening. Varför skulle så dyra avgifter och pålägg tas ut till HSB centralt? (Barometern-OT)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Eskilstuna Skandiahuset får nytt liv
Skandiahuset får nytt liv Söker ni en lägenhet utöver det vanliga? Ta då en funderare på en våning i det så kallade Skandiahuset intill Rådhusbron. Om ett par månader är det klart för inflyttning i sju exklusiva bostadsrätter. (Eskilstuna-Kuriren)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Regeringens politik motverkar arbetslinjen
...skriver socialnämndens ordförande i Umeå, Eva Andersson (s) och nämner som exempel minskade statliga anslag till ferie- och sommarjobb, vårdnadsbidraget samt nedrustningen av vuxenutbildningen. (Västerbottens Folkblad)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
2000 lägenheter ska byggas
Bostaden ser framtiden an - på flera sätt. 2 000 nya lägenheter till 2014 är planen. Samtidigt finns en oro för att produktionskostnaderna ska göra de nya hyresrätterna alltför dyra. Därför tittar Bostaden på alla möjligheter. (Västerbottens-Kuriren)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Färre nybyggen i Göteborg
Prisutvecklingen har inte varit så stark som man hade kunnat förväntat sig, säger Mikael Ekberg, regionchef på Riksbyggen. Däremot verkar det inte finnas... (Göteborgs-Posten)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Allt färre bostäder byggs i Göteborg
Färre nybyggen i Göteborg. Prisutvecklingen har inte varit så stark som man hade kunnat förväntat sig, säger Mikael Ekberg, regionchef på Riksbyggen. Däremot verkar det inte finnas ... (Göteborgs-Posten)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Dyrt bygga nya bostadsrätter
Norrköping Den som vill flytta in i en nyuppförd bostadsrättslägenhet i Norrköping får vara beredd att betala. Men visst finns det skillnader i pris. (Norrköpings Tidningar)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Gotlands dyraste lägenhet såld
Priset för lägenhet `418` blev 9,2 miljoner kronor. Den som vill hyra lägenheten i semesterbyn Tott Hotel Visby får punga ut med 20 000 per natt. Tott Hotel Visby presenteras som `Sveriges första riktiga lyxresort`. (Byggvärlden)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Här är Gotlands dyraste lägenhet
Gotlands dyraste lägenhet genom tiderna har sålts. Pris: 9,5 miljoner. Köpare: Okänd. Den kallas Lägenhet 418 på nybyggda lyxresorten Tott Hotel Visby. (E24)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Dyrast på ön genom tiderna
Största Tott-sviten såld för 9,5 miljoner Gotlands genom tiderna dyraste lägenhet är såld - för 9,5 miljoner kronor. En privatperson köpte nyligen den största sviten på Tott Hotel. Runt 80 procent av alla bostadsrätter på Tott Hotel är sålda, säger Stephanie af Klercker. Majoriteten av köparna är svenska och marknadsföringen har... (helagotland.se)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Stort utländskt intresse för fastigheter i Karlskoga
KARLSKOGA En allt större del av de svenska fritidshusen ägs numera av utländska medborgare. Och vid köp av fritidshus, villor, radhus och bostadsrätter i Karlskoga är det norrmännen som dominerar. (Karlskoga-Kuriren)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Stort utländskt intresse av fastigheter i Karlskoga
Och vid köp av fritidshus, villor, radhus och bostadsrätter i Karlskoga är det norrmännen som dominerar. - De är intresserade av alla objekt och då talar... (Nerikes Allehanda)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Missnöjt bygglag slutar i protest
Byggnadsarbetare säger upp sig i protest eftersom löneförhandlingarna strandade. Då valde ByggCompagniet en underleverantör med polsk arbetskraft för att bygga klart bostadsrätterna i centrala Landskrona. (Skånska Dagbladet)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Bygglaget säger upp sig i protest
Ackordsförhandlingarna strandade. Då tog Byggcompagniet in bland annat polsk arbetskraft för att bygga klart bostadsrätterna i Landskrona. Hela bygglaget kommer nu att säga upp sig själva i protest. Det är för jävligt. (Byggnadsarbetaren)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Teknisk undersökning av Glasbrukstomten
Det är byggföretaget HSB som ska bygga ett trettiotal lägenheter som ska stå klara för inflyttning någon gång i slutet på nästa år men innan köpeavtalet... (Sydöstran)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Sandåkern kan börja byggas nästa år
Tidigast om ett år kan den första etappen av bostadsområdet på Sandåkern börja byggas. Men redan nu har flera aktörer visat intresse för att reservera mark på resten av området. Detaljplanen för Sandåkern omfattar ungefär 700 lägenheter. (Västerbottens-Kuriren)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Fiskehamn kan flyttas
Karlskrona kommun utreder en eventuell flytt av den gamla fiskehamnen i Saltö. - Vi tittar på möjligheten att göra området till en stadsdel. (SVT Sydnytt)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Låt möjligheten bli verklighet
Jag konstaterar att Bertil Dahl inte är riktigt påläst i seniorboendefrågan. (Barometern)
Klicka här för att läsa hela artikeln...
Sjögren skönmålar alliansens orättvisa politik
Svar till Lennart Sjögren, Arbetarbladet 3 augusti: Skulle allt vara så bra som Sjögren påstår skulle väl allianspartierna i dag ha stöd av runt 5560 procent av valmanskåren. (Arbetarbladet)
Klicka här för att läsa hela artikeln...

Tipsa en vän

FORUM

Vad fungerar bra/dåligt i din förening?

Om du har några synpunkter om din brf, om din bostadsorganisation (HSB, Riksbyggen, SBC) eller frågor om att bo i bostadsrätt, dela gärna med dig av dessa genom att klicka här!
Senaste inlägg
(rss-reader för Google Chrome)