Forum för alla i bostadsrätt
 

Backa   Forum för alla i bostadsrätt > Huvudforum > Bostadsrättsforum
Registrera FAQ Kalender Sök Dagens inlägg Markera forum som lästa

Bostadsrättsforum
Sveriges största och bästa samlingsplats för bostadsrättshavare! Syftet med detta forum är att värna om bostadsrättshavarnas intressen och utveckla/förbättra bostadsförhållanden för dem som bor i bostadsrätt, öka engagemanget samt att fungera som styrelsestöd och bistå med hjälp till övriga förtroendevalda i föreningen. Hur fungerar det i din brf? Vad är bra/dåligt? Vilken information önskar du? Vad behöver du hjälp med? Genom att uppmärksamma de problem och frågeställningar som finns i brf:ar kan vi alla påverka i riktning mot en bättre boendemiljö. Dela med dig av Dina kunskaper och erfarenheter! Läs FAQ för att lära dig mer om alla funktioner/finesser i detta forum! De 10 senaste inläggen. Frågor om forumets användning; Brf gästbok RSS-feed för detta forum med de senaste trådarna som du kan prenumerera på, utöver den möjlighet till prenumeration på ämnen som ges i forumet!
                            Skriv motioner!

Fler nyheter Mer nyheter Webbradio

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2012-05-09, 08:38
Lasse Nyquist Lasse Nyquist är inte inloggad
Avancerad medlem
 
Reg.datum: Dec 2011
Inlägg: 39
Standard Logotype?

För att medlemmarna tydligt skall kunna se att valberedningens info gäller deras boende, har jag valt att ta med den "logotype" som styrelse använder på föreningens hemsida och på utskick. Man menar nu att det är någon form av "intrång" att valberedningen använder samma "logotype". Vad är brukligt och vilka riktlinjer finns?
Svara med citat
  #2  
Gammal 2012-05-09, 08:55
clabbe clabbe är inte inloggad
Yotta-medlem
 
Reg.datum: Sep 2008
Inlägg: 2 596
Standard

HSB, Riksbyggen och SBC äger nog rätten till sina symboler och kan förmodligen förbjuda en valberedning att använda den (även om syftet är vettigt kan man tycka). Lagen om upphovsrätt är det nog som gäller.
Svara med citat
  #3  
Gammal 2012-05-09, 09:21
Admins avatar
Admin Admin är inte inloggad
Systemadministratör
 
Reg.datum: Feb 2008
Ort: Malmö
Inlägg: 6 423
Glad Logga för brf

Ser att det i detta fall rör sig om bostadsrättsföreningens egen logga. Och inte någon bostadsorganisations logga. Det lär bli en omöjlig process för en brf att föra mot en medlem i föreningen för denna lilla bild, som i övrigt inte ens lär vara skyddad på något sätt.

Du kan lugnt använda dig av denna logga om du vill och du behöver inte bry dig det minsta om snurriga medlemmar (jag gissar att du med "man" menar styrelsen/del av styrelsen) som inte har bättre för sig än att gnälla om petitesser istället för att uppskatta engagerade medlemmar.
__________________
DET KRÄVS ETT HELT NYTT SÄTT ATT TÄNKA FÖR ATT LÖSA DE PROBLEM VI SKAPAT MED DET GAMLA SÄTTET ATT TÄNKA Think outside the box
Demokrati/rättvisa - öppenhet - insyn - information - engagemang - medlemsinflytande - medlemskontroll - ärlighet - moral - etik - ansvar - respekt - civilkurage... ETHOS, vad tusan är det?
Faktabanken - Sveriges bästa och mest heltäckande stadgar - Index - Visitkort för Forum För Alla i Bostadsrätt - Hyresnämnden!
För den trötta samhällskroppen vore kanske bästa boten ifall tankarna i toppen kom från roten.
Makten ska utgå från folket enligt grundlagen, men hur fungerar det i en brf?
Är HSB till för medlemmarna eller är medlemmarna till för HSB? - Avveckla HSB-ledamoten !!! - Engagera dig i din investering i ditt boende idag, i morgon kan det vara för sent!
Varje HSB-medlem har motionsrätt till HSB:s stämmor. Utnyttja dina rättigheter och skriv motioner till HSB (exempel).
Med retorik och härskartekniker undviker HSB att svara på frågor! - Fler Whistleblowers efterlyses!
6:13, 7:16 LEF (generalklausuler): Föreningsstämman, styrelsen eller ställföreträdare för föreningen (t.ex. mötesordförande) får inte ta beslut/företa en åtgärd som är ägnad att bereda en otillbörlig fördel åt en medlem eller någon annan till nackdel för föreningen eller annan medlem.
13 kap 1§ LEF: Om en styrelseledamot uppsåtligen eller av oaktsamhet skadar föreningen då han fullgör sitt uppdrag, skall han ersätta skadan. Detsamma gäller när skadan tillfogas en föreningsmedlem eller någon annan genom överträdelse av denna lag eller tillämplig årsredovisningslag eller genom överträdelse av stadgarna.
Kärnproblemen: 1. Protokoll (ska vara offentliga), 2. Stadgar 3. Revisorer, 4. Valberedning - Vi ska inte ha roller och regler som inte kan kontrolleras!
VEM SOM FÅR VARA OMBUD/BITRÄDE PÅ STÄMMA SKA INTE VARA BEGRÄNSAD!
UNDERHÅLLSPLANER I BRF & BUDGET MÅSTE OVILLKORLIGEN VARA OFFENTLIGA FÖR ALLA MEDLEMMAR & KÖPARE
Svara med citat
  #4  
Gammal 2012-05-09, 11:38
Lasse Nyquist Lasse Nyquist är inte inloggad
Avancerad medlem
 
Reg.datum: Dec 2011
Inlägg: 39
Standard

@Admin. Ungefär så tänker jag också. Kan ju naturligtvis kolla om den är skyddad, men den intressanta följdfrågan blir ju då: Skyddad av vem? Nuvarande styrelse? Om den är skyddad som föreningens logga bör den ju i alla fall kunna användas av valberedning, arbetsgrupper, e*t*c, i kommunikation med medlemmar.
Svara med citat
  #5  
Gammal 2012-05-09, 12:15
Lasse Nyquist Lasse Nyquist är inte inloggad
Avancerad medlem
 
Reg.datum: Dec 2011
Inlägg: 39
Standard Kan inte låta bli att visa eländet...

Här framgår förresten en del övriga missuppfattningar...
Bifogade bilder
Filtyp: pdf Hej medlemjpeg kopia.pdf (77.5 KB, 10 visningar)
Svara med citat
Svara


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att skriva inlägg
Du får inte skriva nytt inlägg
Du får inte besvara inlägg
Du får inte bifoga filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Gå direkt till;Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 05:09.


vBuletin® Version 3.6.8 Copyright ©2000 - 2021.
Allt om bostadsrätt - Sveriges största sajt om bostadsrätter - Köpa bostadsrätt privat utan mäklare