Forum för alla i bostadsrätt
 

Backa   Forum för alla i bostadsrätt > Huvudforum > Bostadsrättsforum
Registrera FAQ Kalender Sök Dagens inlägg Markera forum som lästa

Bostadsrättsforum
Sveriges största och bästa samlingsplats för bostadsrättshavare! Syftet med detta forum är att värna om bostadsrättshavarnas intressen och utveckla/förbättra bostadsförhållanden för dem som bor i bostadsrätt, öka engagemanget samt att fungera som styrelsestöd och bistå med hjälp till övriga förtroendevalda i föreningen. Hur fungerar det i din brf? Vad är bra/dåligt? Vilken information önskar du? Vad behöver du hjälp med? Genom att uppmärksamma de problem och frågeställningar som finns i brf:ar kan vi alla påverka i riktning mot en bättre boendemiljö. Dela med dig av Dina kunskaper och erfarenheter! Läs FAQ för att lära dig mer om alla funktioner/finesser i detta forum! De 10 senaste inläggen. Frågor om forumets användning; Brf gästbok RSS-feed för detta forum med de senaste trådarna som du kan prenumerera på, utöver den möjlighet till prenumeration på ämnen som ges i forumet!
                            Skriv motioner!

Nyheter Mer nyheter Webbradio

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2020-04-05, 18:58
Rimu Rimu är inte inloggad
Duktig medlem
 
Reg.datum: Jan 2013
Ort: Stockholm
Inlägg: 26
Standard OVK och Covid-19

Hej
Behöver lite råd. Styrelsen har beslutat att vi ska göra en OVK imorgon trots rådande situation med Covid. Jag försökte få dom att skjuta på det tills längre fram men dom brydde sig inte om det. Mitt personliga skäl är att jag satt i karantän och vill inte ha besök. Kan jag vägra? Sätta en lapp på dörren?
Till saken hör att jag är suppleant i styrelsen men får ingen information (inga protokoll) och har inte varit med och beslutat om detta. Vet heller därför inte om det finns ett sista datum för OVKn.


Tack på förhand!
Svara med citat
  #2  
Gammal 2020-04-05, 23:24
merbzt merbzt är inte inloggad
Yotta-medlem
 
Reg.datum: Mar 2018
Inlägg: 282
Standard

Rent lagligt kan man inte förvägra föreningen tillträde till deras lägenheter. I detta fall så skulle jag sätta upp en lapp om att den boende i denna lägenhet är smittad. Rimligtvis borde detta leda till att kontrollanten ej kan gå in i lägenheten pga arbetsmiljölagen. Men om kontrollanten trots detta väljer att gå in i lägenheten så är det inget som hindrar denne.

Man kan ju givetvis välja att inte öppna dörren men då slutar det oftast att man får en anmodan från styrelsen och behöver bekosta en ny OVK för sin egen lägenhet.
Svara med citat
Svara


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att skriva inlägg
Du får inte skriva nytt inlägg
Du får inte besvara inlägg
Du får inte bifoga filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Gå direkt till;Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 00:27.


vBuletin® Version 3.6.8 Copyright ©2000 - 2022.
Allt om bostadsrätt - Sveriges största sajt om bostadsrätter - Köpa bostadsrätt privat utan mäklare