Visa ett inlägg
  #4  
Gammal 2013-12-10, 00:23
neptunus neptunus är inte inloggad
Exa-medlem
 
Reg.datum: Jun 2013
Inlägg: 162
Standard Har någon ledamot någonsin dömts till skadestånd för att ha visat underhållsplanen?

Citat:
Ursprungligen skrivet av Harald Visa inlägg
En styrelse får inte på något vis lägga sig i, försvåra eller hindra någon medlem att överlåta sin andel i föreningen. Man kan tänka sig en situation där en presumtiv köpare hör av sig till styrelsen och undrar om denne kan få ta del av underhållsplanen. Skulle det vara så att denna plan innehåller omfattande åtgärder inom de närmaste åren, finns det nog skäl att tro att detta kan komma att påverka försäljningsprocessen för föreningens medlem.

Härvid bör styrelsen akta sig för att gå den presumtiva köparen till mötes, då den riskerar att få ett skadeståndsanspråk på halsen ifall säljaren surnar till.
Det där låter som skrämselpropaganda som kommer att bidra till att styrelseledamöter (som läser ditt inlägg) kommer att ägna sig åt obefogat hemlighetsmakeri.
Kan du hänvisa till något enda rättsfall där en styrelse har blivit dömda för att ha visat underhållsplanen för en möjlig framtida medlem som innan köpet ville informera sig om föreningens förväntade kommande kostnader ?

Senast redigerad av Admin: 2013-12-12 klockan 08:45. Anledning: Rättat citats ref från 48193 efter flytt av detta inlägg
Svara med citat