Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Ameli, medlem
E-post

Hej,
i oktober flyttade jag och min sambo in i en bostadsrätt som sas vara stambytt, när de sedan påbörjade stambyte i resten av huset så upptäcktes det att våran lägenhet inte var stambytt och påbörjade därför ett stambyte i den den 7/1 i år.
Föreningen bistår inte med några tillfälliga lägenheter eller något avdrag på hyran för någon.

Jag och min sambo har alltså i oktober-december bott utan vatten och med byggarbetare som springer ut och in i lägenheten. Byggpapp har legat på hela hallgolvet och i badrummet och badrummet har inte gått att använda alls (observera att det här var under tiden våran lägenhet inte stambyttes). Den 7:e januari började alltså våran lägenhet att stambytas, lägenheten går inte att bo i och vi får nu leva i detta en gång till.

Vad har vi för rättigheter i det hela? Jag anser att vi har rätt till åt minstone fri hyra under de månader det tar att göra det riktiga stambytet eftersom vi köpte lägenheten som stambytt. Föreningen påstår att de inte kan göra någonting som behandlar oss orätvist mot de andra i huset.
Vad ska vi göra?

19/01 2009 (3669) e
    Kommentar av Admin
Det är inte helt enkelt att lösa.
Din fråga är komplicerad och lämpar sig betydligt bättre för det nya forumet (se information här nedan om hur du registrerar dig i det nya forumet), där man kan följa inläggen på ett tydligare sätt och där det finns fler som kan ge tips.

Problemet är att om styrelsen inte vill kompensera er så måste ni gå den rättsliga vägen.

Har ni kontrollerat om er hemförsäkring täcker detta?
Det är det första ni bör göra.
I vissa försäkringar så täcks kostnaden för dubbelt boende i dylika situationer.
På ett eller annat sätt anser jag dock att ni har rätt till kompensation.


Myggan
Hemsida

Klicka i bollen-
Skriv ut-
Lämna överallt där du befinner dig!

9/01 2009 (3668) e


Olle Holmgren
E-post

Hej !
Jag bor i ett sk comhemhus och har därmed tre hål i väggen och de "vanliga¤ kanalerna.
STYRELSEN har beslutat att alla medlemmar skall dessutom betala en fast avgift för digital TV, bredband och telefoni antingen de kan använda det eller inte. För år 2008 betydde det att alla medlemmar skulle skänka comhem pengar Mellan 800:- och 2700:-.Det senaste gällde medlem med trygghetslarm och utan dator.
För 2009 har gävobeloppet sänkts.
Kan under några omständigheter styrelsen ha befogenhet att fatta sådant beslut ???
Hälsningar
OLLE

8/01 2009 (3667) e
    Kommentar av Admin
Tyvärr har en styrelse nästinitill oinskränkt makt och det finns inte mycket regelverk för medlemmarnas säkerhet.

Styrelsen kan göra detta, men stämman - som är föreningens högsta beslutande organ kan bestämma att styrelsen ska ändra på detta.

Detta är en fråga som lämpar sig bättre för det nya forumet.


stephan

Årets resultat hittas under balansräkningens fritt kapital.

5/12 2008 (3665) e


Hjälp!
E-post

Hej! Jag undrar hur man kan ta reda på årets resultat genom att enbart titta på en balansräkning, vore jättetacksam för snabba svar! /mvh Negar

5/12 2008 (3664) e


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

stephan
Hemsida

HSB gör bra affärer med medlemspengarna?

"Bolagets såldes till ett underliggande fastighetsvärde av 36,5 miljoner kronor, vilket ger en direktavkastning på cirka sju procent"


Alla drar öronen åt sig i finanskrisens spår, utom HSB.
Som satsar på ny husfabrik för medlemspengarna.
Hur gick det sist?

Tänk om fångarna gör myteri?

3/12 2008 (3661) e


Myggan
Hemsida

klicka i bollen

21/11 2008 (3660) e


stephan

Lätt att vara efterklok.

Men det handlar mycket om att lagarna inom bostadsrättsbranchen, är inte mycket att ha.
Och ingen bryr sig tydligen heller.

Och nu skall snart ägarlegenheter ingå i samma usla lagar.

20/11 2008 (3659) e
    Kommentar av Admin
Länk


Admin
Hemsida

Förmodligen Sveriges största bostadsrättsfråga !!!

20/11 2008 (3658) e
    Kommentar av Admin
Jag ska försöka göra en lång historia kort.

Styrelsen i min brf vill genomföra ett stambyte där medlemmarnas bostadsrätter (alltså det som hör till bostadsrättshavaren) kommer att förändras på olika sätt.

Eftersom jag kan lagen i denna fråga så har jag svarat styrelsen att det som styrelsen tänkt sig inte är överensstämmande med lagen.

I samband med detta har jag ställt ett antal frågor till styrelsen som tydligt pekar på att jag har rätt.
Jag har förklarat att jag inte tillåter att min egen bostadsrättslägenhet förändras bara för att styrelsen tycker att de har en rätt som en styrelse bevisligen inte har.

I stället för att styrelsen besvarar mina mycket viktiga frågor så har styrelsen tillsammans med HSB-ledamot Bengt Skånhamre på HSB Malmö valt att bussa HSB Malmös "stjärnadvokat" Mats Engstrand på mig.

Styrelsen vet att de frågor jag ställt är mycket komplicerade och att frågorna t.o.m. är kritiska för en mycket stor del av Sveriges boende. Inte minst med tanke på det otroliga behov som börjar uppstå med stambyten och badrumsrenoveringar i miljonprogrammets byggen.

Det handlar om
- vad en styrelse har rätt att göra i medlemmarnas egna lägenheter, och
- det handlar om att föreningen i strid med lagen försöker lägga över ansvaret på vissa delar av det som föreningen ansvarar för (tappvattenrör och golvbrunn), och
- det handlar om att de förändringar som görs kommer att skapa nya mycket stora problem för såväl bostadsrättshavare som landets alla försäkringsbolag.
Jag har uttalat stöd av lag och stadgar, men styrelsen väljer ändå att bussa HSB Malmös advokat på mig. Ett rejält maktmissbruk från styrelsen, som tyvärr understöds av HSB.

Jag vet inte vad styrelsen har gjort, men sedan en tid tillbaka har jag satt HSB Malmös jurister i arbete i dessa frågor, och jag har utlovats svar under nästa vecka.
Styrelsen i min brf väljer dock att inte ens avvakta detta svar. Förmodligen eftersom att HSB förklarat för dem att styrelseledamöterna riskerar att bli personligt skadeståndsskyldiga pga hur de misskött sina uppgifter. Styrelsen är idag säkert väl medveten om att ifall styrelsen skulle besvara mina frågor så skulle styrelsen bara gräva ner sig djupare i det redan väldigt djupa hål de sitter i.


Mer info finns på;
Hur ett stamrörsbyte INTE ska genomföras i en brf
samt
Styrelsen bussar advokat på medlem i stället för att besvara frågor!


stephan
Hemsida

Kanske inte är så dumt att HSB, SBC och riksbyggen får lite konkurrens?

13/11 2008 (3657) e
    Kommentar av Admin
http://www.newsdesk.se/pressroom/iss_facility_services_ab/pressrelease/view/iss-lanserar-nytt-koncept-foer-bostadsraet tsfoereningar-252324

Kanske världen längsta länk?
Länken ryms i alla fall inte här, men det står bl.a. i pressreleasen på Newsdesk;

Kraven på service till bostadsrättsföreningar har ökat lika snabbt som ombildningstakten ökat. Behovet av enkla serviceformer har blivit allt mer uttalat. Det stora antalet hyresgäster som nu blivit medlemmar i nya föreningar kräver enkla samarbetsformer med leverantörer av alla de tjänster och produkter som behövs för att förvalta och förädla de stora värden som fastigheterna utgör. ISS utmanar de tre största bostadsrättsförvaltarna i Sverige genom att skapa ett samlat service-erbjudande till bostadsrättsföreningar.

Bara de senaste två åren har antalet nybyggda bostadsrätter ökat med över 50% jämfört med de två föregående åren. Sedan 1990 har det totala antalet bostadsrättslägenheter i Sverige ökat med 45% jämfört med en ökning på 8% för hyresrätter. Värdet på fastigheterna som ägs av bostadsrättsföreningar uppgår till över 500 miljarder kronor, vilket innebär att bostadsrätternas totala värde uppgår till minst 750 miljarder.

- Även om vi just nu ser en större försiktighet vad gäller ombildningar så har det ändå skett omvälvande förändringar på bostadsmarknaden de senaste åren, säger Camilla Wahlund på ISS. Kraven på enkelhet i förvaltningen är tydlig i de många nya föreningsbildningarna. Tillsammans med samhällets fokus på miljöfrågor och den teknologiska utvecklingen ställer man ökade krav på förvaltningsansvaret.


Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.