Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Fredrik B

Hej ,

Vet ej om detta är rätt forum att ställa denna fråga:

Vilket bg nr gäller när man skall betala sin avgift gällande p-platser till Klena Huvudgårds bostadsrätsförening - Järnåldersringen
... har försökt i flera dagar att betala på givet bg nr på avin men det går inte !! Fick ett nytt nummer av SBC som sköter avi hanteringen med det funkar ändå inte! Börjar bli trött på att man får göra rätt för sig ... hjälp mig!

8/03 2012 (3699) e
    Kommentar av Admin
Njae, detta är nog inte riktigt rätt forum för denna fråga. Men ställ din fråga till styrelsen i din brf. De måste ju veta. Eller gå tillbaka till SBC och be dem om rätt bankgironummer.


Anita Grundström
E-post

Jag undrar varför man inte vill underlätta för allergiker i min bostadsrättsförening? Förr fanns alltid en lapp i tvättstugan om att försöka använda måttligt parfymerade produkter för att också allergiker ska kunna tvätta. Men nu vill inte styrelsen ha sådana lappar. De tycker att man kan flytta till allmännyttan istället. (Jag tvivlar på att de använder mindre parfymerat där.)Hur som helst tycker jag att det är lite skumt. Vem som helst kan ju bli överkänslig mot starka parfymer men behöver väl tvätta som alla andra. Jag har inte råd/plats att köpa en egen tvättmaskin.

19/01 2012 (3698) e


lero
E-post

Hej
Undrar vad gäller när man hyr ut lokal i bostadsrättsförening?
Lokalen hyrs ut med pentry där ingår kyl och kokmöjligheter när kontraktet skrivs. Kylen har nu gått sönder vem ska ska stå för ny kyl, hyrestagaren eller bostadsrättsföreningen
mvh Lena Rova ordf

10/01 2012 (3697) e
    Kommentar av Admin
Du får säkert bättre svar om du ställer frågan i forumet, men det beror ju på vad som står i kontraktet. Annars gäller att det som fanns fungerande i hyreslokalen när den hyrdes ska underhållas av brf:en.


evalena
E-post

hej, vi har en liten bostadsrättsförening, 5 hushåll, o vill gärna göra ett tillägg bland stadgarna att endast en lgh per familj ska tillåtas, detta för att göra röstförfaringen rättvisare. Skulle en sådan stadga vara juridiskt bindande?

26/09 2011 (3696) e
    Kommentar av Admin
Nej, det tror jag inte håller juridiskt. Hur skulle det formuleras? Frågan är varför det behövs? Röstförfarandet regleras ju redan i lagen.

Ser att du registrerat dig i Forum för alla i bostadsrätt. Ställ frågan där så kan du få mer detaljerat svar.


PENSIONÄR MALLA

UPPMANAR alla i Brf.ar om NI TILLHÖR HSB, ELLER
NÅGON ANNAN FÖRENINGSFORM så är lagen LIKA.
Det har kommit ändringar i föreningslagen som träde
i kraft den 1 september 2010.Som gäller revision.


18/09 2011 (3695) e


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

pensionär malla

upplysning om ointreserade REVISORER.
Ett bra tips är att om du tycker revisorn lämnar en
intensägande revision och revisionsberättelse och som
inte går medlemmarnas ärenden som han skall göra.
ANMÄL HONOM TILL REVISIONSNÄMDEN.

18/09 2011 (3694) e


Nea medlem
E-post

Hej!
Jag behöver hjälp och det är brådskande!

I min förra brf fick man ett avdrag på månadsavgiften om man var med vid städdagen som hålls 2 ggr per år. Avdraget var på ett par hundra. Nu undrar jag om det är möjligt att göra så med fler uppgifter, alltså att föreningens medlemmar kan klippa gräset mot en avgiftssänkning på tex 50 kr per gång. Vi är endast 12 lgh och delar upp trappstädningen men alla är ju inte så pigga på gräsklippning och snöröjning. Är det tillåtet att då erbjuda avgiftssänkning för de som utför en syssla utan att detta räknas som arvode eller lön? För räknas det som arvode/lön måste vi ju även betala sociala avgifter.

Vi räknar med att det totalt kanske handlar om 7000 kr per år som medlemmarna kan ta del av per år men blir det mycket snö i år igen så kan detta säkert öka ett par tusen.

Min fråga alltså, kan vi göra så eller är det strikt förbjudet?

7/06 2011 (3693) e
    Kommentar av Admin
Se t.ex.;
Självförvaltning
Avgift och insats
Föreningen tog betalt för kaffet på städdagen
Jämlikhetsprincipen


kuken

dumjävel. du är helt jävla patetisk! såna som dig torpederar hela iden med brf. du är en rättshaverist. gör världen en tjänst och ta självmord. tack för ordet!

14/04 2011 (3692) e
    Kommentar av Admin
Sådana som vem torpederar hela idén med brf?
Intressant, hur då menar du?
Vad är hela idén med brf för dig?

Forumet består av tusentals skribenter och hundratusentals läsare.
Så du menar att genom att de med problem får information och hjälp så är det inte något som hör till "idén med brf" så som du personligen ser det?

På vilket sätt känner du dig drabbad personligen?


Olle Olsson, kassör

Värmesystemet, underhåll.

Hej, vi har vattenburen värme,2rör. Stamventiler 50 år, byggn.år. Termostaterna på radiatorerna 20 år. Problem; ojämn värme mellan lgh.er och ett antal kalla radiatorer i början på varje säsong. Piggen fastnar, knackas loss. Vi planerar att byta stamventilerna (ikällaren) mot nya som är graderade och går att låsa. Samt byta packbox i stället för hela termostaten med ventil. Rätt eller fel tänkt?
Rening av radiatorvatten från particklar, med vad? Hur stor nytta gör rening? Tacksam för synpunkter från någon som har erfarenhet av detta.

9/03 2011 (3691) e


Kassör

Vi måste installera mekanisk ventilation i våra fastigheter och detta måste finasieras med antingen en kapitalinstats av medlemmarna eller en avgiftshöjning.

Jag har förstått att man måste få med sig minst 2/3 av medlemmarna samt få ett godkännande av hyresnämnden för att få igenom en kapitalinsats. Min fråga är således- om man inte får med 2/3 av medlemmarna går det att göra en lösning som går ut på att de medlemmar som godkänner kapitalinsatsen betalar in denna och resterande medlemmar får en ökad avgift under den tid föreningen betalar av det lån som kommer krävas att vi tar för att finansiera installationen?

Tacksam för svar!

2/03 2011 (3690) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.