Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan

Vaken

F.d.ledamot, du som är av annan åsikt skriv och berätta då . Hur många gånger har inte speciellt Admin uppmanat alla att med ljus o lykta söka efter bra föreningar. Hur mycket har det kommit fram. Jo några som gjort något miljöarbete och någon till. det kan väl för bövelen inte vara så svårt att skriva några rader och berätta om det som är gott.
Sannerligen säger jag eder.......de ä sällsynta...

27/02 2007 (2055) e
    Kommentar av Admin
Jag kan på rak arm nämna två bra föreningar;
Brf Misteln,
Brf Dalen.

Sedan har jag sett ytterligare 10-20 föreningar som imponerat mig utifrån vad jag läst om dem (t.ex. Sveriges största förening, Brf Masthugget - Riksbyggen - med cirkus 1075 lägenheter om jag minns rätt), men det skulle vara trevligt att höra om fler bra föreningar runt om i landet.


Fd. ledamot i brf

Återigen admin syn på styrelser/HSB

"Det är alltid så att styrelse/HSB dödar all diskussion, alla frågor och alla synpunkter genom att köra igenom allt så snabbt att ingen hinnar fatta vad som hänt förrän det är över."

"För själva styrelsen är grundregel numero uno att hålla medlemmarna i mörker så mycket som möjligt, och ge så lite information som möjligt i förväg inför stämman (så att ingen ska kunna ha förberett sig med frågor eller synpunkter)."

Hur kan du påstå det? Har du kontakt med medlemmar från alla föreningar i Sverige?
Av ca 4 000 föreningar är ni ca 5-6 st som klagar hela tiden på sin styrelse eller hur?27/02 2007 (2054) e
    Kommentar av Admin
Hur jag vet det?

Well, det är standard mötesteknik. Du kan ta vilken bok som helst i ämnet och det står där. Du kan gå på vilken kurs som helst i mötesteknik och det sägs där.

Och HSB är, ska jag villigt erkänna, duktiga på att utnyttja denna teknik.

Alla som någon gång varit på en stämma vet att det är så det fungerar.

Jag behöver inte ha kontakt med medlemmar från hela Sverige för att veta denna absolut grundläggande sak.

"Av ca 4 000 föreningar är ni ca 5-6 st som klagar hela tiden på sin styrelse eller hur?"
Wake up and smell the coffee, man!


stephan

inspelningar

Ditt förslag om att spela in stämman är mycket bra, tyvärr fungerar det inte på Vädurens stämmor Hittills) då styrelsen aldrig svararpå några frågor från medlemmarna. Inte ens på de lätta frågorna. Jag vet att de måste det, i annat fall skall de skriftligen göra det senast 2 veckor efter stämmodagen. de enda de inte behöver svara på är sådant som kan skada föreningen. detta spar jag till mitt examensprov.
jag hörde ordföranden säga till en medlem vidsidanommötet. Att jag svarar inte på brev och mail för det kan anväåndas emot mig. Säger rätt mycket????

27/02 2007 (2053) e
    Kommentar av Admin
Att styrelser inte svarar på brev/mail för att de är rädda att det ska användas mot dem är nog inte helt ovanligt. Säkert likadant i min förening, men här är det ingen som öppet erkänner detta.

Om styrelsen inte svarar på frågor är det extra viktigt att spela in stämman så att det dokumenteras att styrelsen inte fullgör sina skyldigheter att svara på frågor.


undrar

Tack för tipset admin.

Men det krävs en hel del mod för vanliga medlemmar att motstå hån och suckar.

En del medlemmar verkar blint tro på styrelsen. Bara för de sitter i styrelsen.

Ett annat knep var att de sa att vi måste skynda oss för vi måste vara ur lokalen innan 22.27/02 2007 (2052) e
    Kommentar av Admin
Jo, det är nog så att det krävs en hel del mod för att stå ut med angrepp från andra medlemmar på stämman. Alla klarar inte detta, tyvärr.

Ja, många medlemmar är inte ett dugg ifrågasättande mot "överhögheten". Därför extra viktigt att alla inte är sådana.

Att de sa att ni måste vara ute ur lokalen innan 22 är inget man behöver ta den minsta notis om.
Hinns inte mötet med måste det ajourneras till ett senare tilllfälle, och om mötet inte hinns med så är det inte medlemmarnas fel (eller någon enskild medlems fel). Det är då styrelsen som planerat fel.


myggan
Hemsida

Länken till Karl G jönsson denna emminenta skribent!
Vart finns dom övriga grävande journalister?
DIPLOM till Karl G jönsson!
Klicka i bollen.

27/02 2007 (2050) e


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Undrar

Eloge till stephan

Var på en extra stämma gällande stadgar. Stephan och någon några mer ifrågesatte föreningens förslag och kom med egna förslag som var föreningsmässigt mycket bra. Men ingen av de godtogs av styrelsen. Mötet kördes på snabbt då vid röstning fanns ingen tid för eftertanke. Hela mötet var felaktigt konstruerad. Hsb represetanter var proffesionella inte när det gällde moral och rättvisa utan mer på att utöva härskartekniker.

Vissa medlemmar utövade suckande och stönande som härskartekniker, andra stödde stephan och den stora gråamassan hann inte tänka efter vid omröstning.
1/9 del av medlemmarna var närvarande.

Eloge till stephan trots kraftig motvind! Moral och rättvisa verkar inte finnas bland det kooperativa som grundtanken var

27/02 2007 (2048) e
    Kommentar av Admin

TIPS!


Det är alltid så att styrelse/HSB dödar all diskussion, alla frågor och alla synpunkter genom att köra igenom allt så snabbt att ingen hinnar fatta vad som hänt förrän det är över.

Att ha tempo är grundregel numero uno för mötesordföranden!!!

För själva styrelsen är grundregel numero uno att hålla medlemmarna i mörker så mycket som möjligt, och ge så lite information som möjligt i förväg inför stämman (så att ingen ska kunna ha förberett sig med frågor eller synpunkter).


GE IGEN MED SAMMA MYNT!


Om styrelse/HSB kan köra med sina trick så finns det ett mycket enkelt trick för medlemmarna som direkt dödar styrelsens/HSB:s trick. Det är bara att snacka på och säga vad man vill ha sagt, och argumentera med sig själv.

Är man två kan man turas om att begära ordet hela tiden... i all oändlighet.

Ett väl förberett textmaterial underlättar. Det är bara att läsa rakt upp och ner från sin text, i sin egen lilla lugna takt.

Retoriken är viktig!
Ställ frågor till styrelsen; styrelsen är skyldig att svara på frågor.
En bra standardfråga är; "Vad anser styrelsen om detta...".
Eller; "Varför tycker styrelsen...".
Eller; "Vilka hinder ser styrelsen mot...".
Eller; "Vad säger lagen om...".

Formulera om så mycket som möjligt till frågor!
Med frågor hamnar styrelsen snabbt i underläge, även om styrelsen struntar i regelverket och vägrar svara på ställda frågor.

Du har frågerätt på stämman! Frågerätten gäller vid såväl ordinarie som extra stämma. Upplysningsplikten är begränsad till uppgifter som kan lämnas utan väsentlig nackdel för föreningen. Det finns också i speciella fall möjlighet för en styrelse att till revisor lämna upplysningar, där revisorn i sin tur informerar medlemmarna. Se 7 kap 11 § FL (Föreningslagen).

Acceptera under inga omständigheter att bli avbruten. Du har rätt att tala till punkt!

Ignorera suck, pust, stön, hån och hot från de medlemmar som går på stämman bara för att de inte har något annat för sig och utan att tillföra något. Bara kör ditt eget race. Låtsas som att du är helt ensam i lokalen (vilket du kanske blir efter ett tag).

Det var så jag fick 7 timmar - utöver ordinarie tid - att passera på vår senaste årsstämma. Vår erfarna mötesordförande hade aldrig råkat ut för något liknande tidigare.

Fidel Castro sägs ha hållit världens längsta tal på 32 timmar, 21 minuter och 15 sekunder till vilket 345.821 människor tvingades lyssna på. Det är inte så många som kommer till stämmorna, men du kan mycket väl försöka dig på att slå Castros rekord.

Om man står på sig så kan inte styrelse/HSB hindra någon medlem från att säga vad denna vill ha sagt om det ämne som finns i kallelsen. I alla fall inte utan att bryta mot lagen.

Om styrelsen sätter en "time limit" för när stämman måste vara klar så är det inget man behöver ta den minsta notis om. Hinns inte mötet med måste det ajourneras till ett senare tilllfälle, och om mötet inte hinns med så är det inte någon medlems fel. Det är då styrelsen som planerat fel.

Sedan är det mycket bra att spela in stämman! Helt ok att göra denna inspelning öppet. Det går inte att stoppa någon från att spela in en stämma! Har du ingen bandspelare så är det näst bästa att låtsas spela in stämman. Jag lovar att såväl medlemmar som styrelse och mötesordföranden då kommer att vara betydligt försiktigare i vad de säger.

Sköter du dina kort väl så kommer styrelsen inse att det inte lönar sig att hålla inne med information inför stämman för att därmed få ett övertag och slippa frågor och synpunkter. Styrelsen tvingas helt enkelt att förbereda stämmorna framöver med all information skriftligt till medlemmarna i god tid innan stämman. En smart styrelse kommer till och med att hålla ett förberedande möte med dig inför kommande stämmor för att därmed slippa ännu en maratonstämma.


stephan

Sydsvenskan
Heder åt Karl G jönsson vars svar på utomjordingarna från HSB börjar så här i sin senaste arikel i gårdagens Sydsvenskan.

”Det finns säkert några få som biter sig fast” skriver HSB-direktörerna Lars Danielsson och Börje Nilsson i debattartikeln här intill om problemet
med ”betonghäckarna” i bostadsrättsstyrelserna.

Ni kanske skulle gå ut i bostadsområdena och prata med era medlemmar lite oftare.
Inte med de i styrelsen, utan de andra.


26/02 2007 (2047) e


Mr Br

Har enligt källa fått reda på att Riksbyggen "schablonmässigt" gör ett pålägg på tjänster/ arbeten utöver, vad jag förstod, arbetskostnader och material. Ett exempel kan vara när tjänst X kostar av byggföretag 225 per enhet så kostar tjänst X 350 från Riksbyggen.
Självfallet tar Riksbyggen ut pålägg för den administration som "handläggningen" kring tjänsten medför, men frågan är om brf tycker det är värt att betala ett sådant överpris för att slippa själv ta kontakt med entreprenör.. Jag tror det finns mycket pengar att spara genom att undvika Riksbyggen som uppdragsgivare, visserligen får föreningen själv lägga mer tid.. men men..


26/02 2007 (2046) e
    Kommentar av Admin
Ja, det finns en hel del pengar att tjäna för Riksbyggen-föreningar, genom att strunta i att hela tiden gå via Riksbyggen och denna organisations omotiverade tilläggsavgifter !!!


stephan

Medlemsavgifter HSB

Håller nog med dig admin. Inte ens lönt att fråga om medlemsavgifter, afgeld, föreningsavgift eller deposition heller som alla medlemmar betalar till HSB.
Inte heller om de skattar för dessa pengar?
Sammanlagt under en 20 årsperiod handlar det om cirka 6 miljarder =6 000 000 000kr
Eller för att uttrycka det på annat sätt en BMW till hela Eskilstunas befolkning.
Kolla gärna siffrorna och återkom om jag har räknat fel?26/02 2007 (2045) e
    Kommentar av Admin
Fast man kan gärna skicka för HSB lite mindre känsliga frågor till HSB:s tidning.
Som jag tidigare nämnt har jag skickat in någon fråga, och jag kommer att fortsätta att göra det. Så kan jag sedan redovisa vilka frågor jag ställt och vilka som besvarats/ej besvarats av tidningen. Förhoppningsvis kommer de att i alla fall ta med någon fråga.

Hoppas oxo att många andra ställer frågor till tidningen. Ju fler som frågar, desto större sannolikhet att någon av våra frågor besvaras.


Jag måste bara nämna en sak som jag missade under Karl G Jönssons krönika i söndags.

I citatet står "Mitt hem är min borg", med förklaringen
"Sir Edward Coke, jurist i 1600-talets England, hävdade rätten till väpnat försvar av det egna hemmet med orden "A man's house is his castle".
Det tyckte jag var kul. Om man tänker efter vad det kan innebära i dagens Sverige så skulle man kunna se det som att vi som trycks ner av elaka styrelser inte ska ge upp, utan vi ska kämpa "till sista blodsdroppen" för våra rättigheter. Så kämpa på !!!stephan sundling

Insändare

Jag tyckte jag skulle passa på och ställa en fråga till redaktören för HSB:s nya tidning. frågan och svar blev detta 16 dagar efter frågeställningen.
Tackar
Min fråga

Vad kostar det för föreningen att ha en HSBstyrelseledamot? Finns det andra alternativ med hjälp för styrelser?
Tack för din fråga!
Den kommer att vidarebefordras till våra experter och om den är av allmänt intresse är det möjligt att den kommer att besvaras i Hemma i HSB. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge ett personligt svar på din fråga. Nedan får du tips om vart du kan vända dig för att få kostnadsfri rådgivning:


26/02 2007 (2044) e
    Kommentar av Admin
Du lär inte få något svar från inte alla Hemma i HSB
Inte särskilt troligt att de skulle anse din fråga vara av "allmänt intresse" eftersom det är en känslig fråga för HSB.

På tal om det. Missa inte att läsa Sydsvenskan på söndag. Jag tror att det kommer att bli (särskilt) intressant läsning då

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.