Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Peter, styrelsemedlem
E-post

Tack för ett jättefint forum! Det är skönt att se att det är fler än jag som är skeptiska till Riksbyggen och deras förvaltningsmetoder. Har ett par frågor jag hoppas nån kan hjälpa mig med.

Våran förening köper idag tjänsterna teknisk förvaltning, fastighetsskötsel samt ekonomi av riksbyggen. I styrelsen sitter även en representant från riksbyggen.

Mitt förslag till styrelsen är att vi till att börja med själva skall ta hand om den tekniska förvaltningen, och sedan gemensamt fråga två närliggande BRF-föreningar om att gemensamt gå lägga ut fastighetsskötseln på anbud.

1. Hur blir man av med ledamoten från riksbyggen i styrelsen? Dels sitter han ju i en "jäv" situation, dessutom bor han inte i huset vilket jag tycker en medlem av styrelsen skall göra.

2. Hur lång uppsägningstid brukar det vara på riksbyggens tjänster?

3. Förslag på att hitta bra alternativ till den ekonomiska förvaltningen., eller brukar det bli billigast att ha riksbyggen på den tjänsten?

4. Om riksbyggen endast sköter den ekonomiska förvaltningen, tar de ändå ut administrativ avgift på fakturor? Eller finns det nått bra sätt att slippa undan deras kalle-anka fakturering?

5. Under vilken post i årsredovisningen hamnar glödlampor, etc. Under fastighetsskötsel eller uttag ur underhållsfonden?

13/03 2007 (2156) e


stephan

Någon som vet vad en fritidsledamot i en brf är för något????

12/03 2007 (2155) e


JA

Hyregästföreningen har ju en lagstadgad position... som ett slags fackförening för hyresgäster. Det skulle ju inte en brf-org få på samma sätt, men som du skriver, info i olika frågor skulle vara bra.

Man kan möjligt hjälpligt jämföra med Aktieägarna, det är ju en organisation som b la företräder medlemmar i bolag där medlemmarna är delägare. Skillnaden är dock att man i bolagssammanhang har betydligt mycket mer frihet med fullmakter och mycket annat. Blir mer de facto makt på stämmorna.

Men låter som en intressant idé i vart fall. Särskilt i större föreningar där styrelser verkar dupera medlemmarna. I dessa sammanhang kan det antagnligen verkligen vara på sin plats att begära ordet på en stämma eller genom en extra stämma låta brf-org framföra en tredje parts bild av en förening eller en viss fråga. Skulle såklart kunna bli tal om vem som får närvara på stämman men det kan kanske gå att lösa, särskilt på extrastämma bör det gå.

En annan tanke är att erbjuda utförlig hjälp för hur man går till väga då man planerar att inte ge "decharge" dvs ansvarsfrihet. Alltså inte omröstningen utan stjälva stämningen, vilka frister som gäller, och vad som gäller om brott begåtts osv. Finns olika regler härför, som bekant.

Lite allmänna tankar bara...

12/03 2007 (2154) e


nike, medlem

Dags för vår egen organisation!

Det är inte så lyckat att sätta sig i knät på en organisation, som bara är ute efter oss bostadsrättsägare av den enda anledningen att de behöver medlemmar. Det är ju sina egna problem med medlemsavhopp, som Hyresgästföreningen i första hand vill lösa och absolut inte våra problem som bostadsrättsägare.

Läs gärna mitt inlägg Dags för vår egen organisation, där jag motiverar mina synpunkter. Finns i extra forum.

Jag ser med stor förväntan fram emot synpunkter och/eller motförslag. Skriv, skriv, skriv!

Och berätta gärna för andra bostadsrättsägare om den här hemsidan, det är viktigt.

12/03 2007 (2153) e
    Kommentar av Admin
Länken till Nike's inlägg är;
Ny organisation för brf-medlemmar.


stephan
Hemsida

Heder åt KG.
En som har förtått bostadsrättsmedlemmarnas situation.

12/03 2007 (2152) e
    Kommentar av Admin

Länkar till de senaste artiklarna om bostadsrätter hittar du härWarning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

stephanBengt Smids
rum 0355

"Stockholm


Angående Väduren

Har gjort en okulärbesiktning av tillståndet av marksskötseln, vidare räknat på området enligt dom handlingar vi har kvar sedan "disktriktstiden".

Om Väduren skötts konternuerling och haft samma standard som Tellus i dag har blir kostnaden med våra koefficienter och vädurens mätenheter budgeterat till 890 000:-

Som det i dag ser ut på Väduren måse vi avsätta en helårsarbetare extra, kostnad cirka 240 000.- i 3 år. Efter dom 3 åren kommer Väduren att ingå i OF Brandbergen/Vendelsö med normala koefficienter

Med vänlig hälsning
HSB Stockholm
Markgruppen


Jerry Kotander"


12/03 2007 (2151) e


stephan sundling

Brev mellan höjdare

Detta brevs vidare uppgörelse kostade Väduren cirka 3 miljoner.
Styrelsen i början på 90talet byttes ut ofta. när detta brevs hänvisade avtal för markskötseln skulle skrivas om efter 3 år, gjordes det inte som det står i brevet. Istället höjdes hela avtalet med 40% p.g.a av den tidens inflation.
Slutsumman för nästa 3 årsperiod blev 1 740 000kr per år, för att sköta vädurens 87 000kvm mark (mycket naturmark). Detta var ocker men man kanske inte kan belasta den tidens styrelse som var nykomlingar allihopa då. Idag sitter en av dessa kvar, ska bli kul att veta hur han röstar då HSB nu efter 12 år är inbjudna för första gången efter denna händelse att åter vara med i leken?

12/03 2007 (2150) e


Myggan
Hemsida

"Om flera personer i bostadsrättsföreningen är medlemmar i Hyresgästföreningen kan det ju bli så att Hyresgästföreningen får driva ett ärende mot sina andra medlemmar" Säger presschefen Åke Johansson på HSB.
Som det är nu så kan ju styrelsen få juridisk hjälp men inte en medlem.
Medlemmen är invalid i juridisk mening!
Kan man få juridisk hjälp genom Hyresgästföreningen så tycker jag att det är ett utmärkt förslag.
Är det inte en sån org. vi har väntat på?
Klicka i den blå bollen.


12/03 2007 (2149) e
    Kommentar av Admin

Ja, och jag ställer mig frågan om det är därför HSB aldrig står på medlemmarnas sida? HSB menar att man inte kan ta tillvara enskilda medlemmars intressen för de kan strida mot andra medlemmars intressen?

Ett tips till presschefen Åke Johansson på HSB är att tänka efter innan han uttalar sig så det inte blir så många grodor som hoppar ut.
stephan

Boplats Göteborg
Boköparskola för unga
2007-03-12 09:43Ikväll mellan kl. 18 – 20 arrangerar Boplats Göteborg Boköparskola i samband med utställningen Första Lyan. Tillsammans med utställarna i Första Lyan har Boplats Göteborg satt samman ett program för kvällen.12/03 2007 (2148) e


Myggan

Admin:
Kan du lägga ut länken?
Hittar inte.
Stepen: Kan du lägga ut länken?
Hittar inte

11/03 2007 (2147) e
    Kommentar av Admin
Finns tyvärr inte utlagt på nätet. Ännu. Kanske den som sköter detta är sjuk? Eller så har de en viss fördröjning på vissa saker som läggs ut på nätversionen av SDS?


Läs Sydsvenskan


"Vem står upp för bostadsrättsägaren?"
Denna fråga ställer sig Karl G Jönsson.


"Även om gamla Föreningssverige har tacklat av de senaste åren medan individualismen har vuxit sig starkare, så skulle det inte förvåna mig om det växer fram en organisation för bostadsrättsföreningarnas medlemmar de närmaste åren. Någon måste ju tillvarata deras intressen."

Läs också;

"Hyresgästföreningen söker nya klienter.
Juridisk hjälp kan erbjudas bostadsrättsägare."


"Hos den stora bostadsrättsorganisationen HSB ställer sig presschefen Åke Johansson dock lite frågande inför förslaget.
- Jag undrar över syftet. En bostadsrättsförening är inte konstruerad på samma sätt som ett hyreshus, utan man är ju delägare och har ett inflytande över vilka representanter som väljs. Där finns en inbyggd demokrati, säger Åke Johansson
".

"- Om flera personer i bostadsrättsföreningen är medlemmar i Hyresgästföreningen kan det ju bli så att Hyresgästföreningen får driva ett ärende mot sina andra medlemmar. Sedan är det nog ingen bra affär, det är nog framför allt de med juridiska problem som vill gå med i Hyresgästföreningen".

Läs vad Nike skrivit om "Vi behöver en egen organisation" i det nya forumet!Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.