Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


JA - Ledamot

SBC

Vi avänder SBCs juridiska rådgivning då och då (är bra ur ansvarssynpunkt, alltså bra att ha någon annan att rikta anspråk mot om det skulle vara fel) och de har ofta bra svar. Jag tycker det är ogrundat att utfärda en allmän varning för SBC baserat på bostadsrättsnämndens avgörande. Det är 3 ledamöter där ingen är bunden till SBC.

Om man vill ha hjälp med att upprätta avtal o dyl som ligger utanför vanlig rådgivning kan det kosta en del dock, men det är en annan sak.

March 9 2007 (2131) e
    Kommentar av Admin

Varning för SBC + Bostadsrättsnämnden


Bostadsrättsnämnden är ingen öppen organisation och det är definitivt inte en organisation som värnar om medlemmarna, efter vad jag kan se.

Jag skulle närmast vilja beskriva Bostadsrättsnämnden som en "scam". Eller en skam för rättvisan i Sverige. Att Bostadsrättsnämnden försöker ge sken av att de är oberoende SBC känns mest bara pinsamt.
Tycker särskilt synd om de medlemmar som betalar 500 spänn för ett utlåtande från denna organisation i tron att Bostadsrättsnämnden står på deras sida.

Sedan var min varning för SBC inte primärt baserat på Bostadsrättsnämnden och nämndens nära koppling till SBC. Varningen för SBC som juridisk rådgivare baserades på att SBC är högeligen delaktig i den vädelösa bostadsrättslag som vi måste försöka rätta oss efter idag (man kan bara hoppas att det finns något sunt förnuft i systemet så att lagen skrivs om helt snarast möjligt... och då med avsevärt mindre inflytande från makthungriga och inkomstlystna bostadsorganisationer).
SBC har varit precis lika goda kålsupare som HSB och Riksbyggen när det gäller att se till så att lagen värnar mer om bostadsorganisationerna än om föreningarna och medlemmarna.

SBC:s agerande i samband med HD:s dom om vattenledningsskador i bostadrätten var heller inte precis något positivt för SBC. Först var SBC på bostadsrättshavarnas sida. Efter domen så ändrade SBC ståndpunkt till den raka motsatsen, och försökte låtsas som att de alltid tyckt som HD. Högst anmärkningsvärt!!!

Men, som sagt, om man nödvändigtvis måste välja mellan tre onda ting så är SBC:s juridiska rådgivning minst "ond", i alla fall i kombination med annan bostadsorganisations verksamhet.

Vad jag inte nämnde i mitt förra inlägg är just vad du nämner här JA, dvs att SBC tar rejält betalt för sina tjänster. Och jag är inte helt övertygad om att man får valuta för pengarna.

Om du säger att SBC tillför saker för er styrelse, så kan SBC inte vara helt "av ondo", och det var heller inte min mening att ge detta intryck. Jag vill bara att alla ska vara fullt medvetna om att man inte kan se på SBC med okritiska ögon.

Nästa inlägg
Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.