Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


G-I

– Man kan utarbeta sina egna stadgar, men då måste de skickas till HSB:s förbundsstyrelse först. Man får inte bara hitta på sina egna stadgar, säger Åke Johansson.

Så säger en HSB-representant. Jag förstår inte varför stadgarna ska skickas till HSB:s förbundsstyrelse först. Det är ändå medlemmarna som bestämmer vad som ska stå i stadgarna. Självklart behöver man inte skicka förslag till ändrade stadgarna till HSB först. Fast kanske HSB kräver det?

March 4 2007 (2084) e
    Kommentar av Admin
Det borde vara så att det är medlemmarna som bestämmer. Men så är det tyvärr alls inte!

Jo, man måste skicka stadgarna til HSB för "Approval".
Att stadgarna ska godkännas av HSB:s Riksförbund är något som HSB vill göra sken av är till för att föreningarna inte ska kunna skriva in något som är otänkbart för HSB eller i strid med lagar.

Men jag vet bättre! Jag har nämligen utsatt HSB för förändringar av stadgarna (och kommer att fortsätta göra detta). HSB har många synpunkter på mina ändringsförslag, och det är tydligen mycket som HSB inte kan "godkänna". Mer om detta kommer senare.


Demokratiproblem!


"Andreas Olsson oroar sig ändå för demokratin i den cirka 300 hushåll stora föreningen. På årsstämman senast dök det upp 60 röstberättigade personer.
– Majoritet är i ett sådant läge 30 personer. Har man då en styrelse bestående av åtta man så ska de ha 22 anhängare för att bilda majoritet, i en förening bestående av 300 hushåll. Det är ju synd att det inte är fler som engagerar sig.
"


Ja, styrelsen i min förening har sett till att deltagandet i min förening ligger på samma nivå som Brf. Eriksfält (i många föreningar är det t.o.m. mycket värre). Och POFF, så var demokratin borta!
Medlemmarna borde skämmas ögonen ur sig för sitt totala ointresse, och det drabbar alltså även de få som kommer till stämman med goda intentioner!

Om inte medlemmarna börjar komma till stämmorna och intressera sig för sin boendemiljö så kommer denna form av boende att självdö.


Nästa inlägg
Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.