Varning för irländska/engelska hantverkare och asfaltsläggare

Det är inte bara romer som söker sig till Sverige, utan även andra eu-migranter söker sin lycka i andra länder.

Utländska hantverkare, som brukar komma till Sverige till våren, reser runt i bl a Skåne. De är övertygande i sin argumentering, utför dåliga arbeten och kräver betalning innan arbetet är slutfört, säger polisen.

Hantverkarna kommer med förfrågningar om att t ex lägga tak. De saknar f-skattsedel och utför undermåliga arbeten. Det är vanligt att de påbörjar ett arbete och sedan kräver mer pengar för att slutföra arbetet.

Polisen kontrollerar deras fordon och identifierar personerna, men gör inget mer. Polisen har dålig kontroll i sina register över anmälningar av de utländska hantverkarna och förmodligen läggs exakt varje anmälan ner av det generella standardskälet att brott inte kan styrkas. De som drabbas saknar därför genomgående helt möjlighet att få upprättelse.

Magnus Lindegren, kommissarie med ansvar för bedrägeriutredningar vid Göteborgspolisen, har gått ut i GT med ett preventivt larm angående falska asfaltsläggare från Storbritannien.

År 2014 varnade bl a P4 Väst för irländska asfaltsläggare, som agerade oseriöst.

Anna Sjöholm, brottsförebyggande samordnare i Hässleholms kommun, fick för en tid sedan uppgifter om att framfusiga hantverkare från Irland börjat dyka upp i trakten.Klicka här för att gå till artikeln i SkD, 2015-03-17

De irländska hantverkarna har ställt upp 14 ekipage på Råbergsvallens parkering för andra gången inom bara 10 dagar.

Kommunen har nyligen gjort klart en sanering efter det senaste besöket och kommer nu att tvingas inleda en avhysningsprocess och sedan sanera igen. Byggrester, sopor och miljöfarligt avfall har dumpats. Tvättmaskiner skickar ut sitt avloppsvatten rätt ut i naturen.
Kommunen kommer att ta kontakt med Kronofogden för en avhysning som beräknas ta 2-3 arbetsdagar.

Red’s kom:
Liknande problem gäller här som för romerna. Det måste till snabbare, effektivare och mer långsiktigt fungerande avhysningsmetoder, där dylika lagbrott bestraffas med böter och – om det inte hjälper – utvisning ur landet vid upprepade brott. Den uppenbart bristfälliga lagstiftningen måste revideras.Klicka här för att gå till artikeln i Märsta.nu, 2015-04-12
Se även bl a;
Tiggeri bekräftas som organiserat

Polisen: Tiggare ofta del av kriminella ligor

Halta och lytta tiggare, eller?

Bråk mellan tiggare i Stockholm, kvinnlig tiggare sparkad i ansiktet

Våldsam tiggaruppgörelse i Helsingborg

Faktum-försäljare hotas av EU-migranter

EU-migranter åtalas för misshandel i Östersund – utvisning

EU-migranter får fängelse men utvisas inte

EU-migranter. Så här lurades medborgarna år 2013 av Socialstyrelsens utredare Annika Remaeus och SR

Tiggare avhyses, städnota på 50.000 kr

För övriga sidor om EU-migranter, se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *