Värna om äganderätten – Inga fler favelor med EU-migranter i Sverige!

Lars Kriss, Liberala Nyhetsbyrån, avviker här från andra liberala skribenter (t ex Susanne Nyström och Susanne Sjöstedt) och upprörs i en ledare över EU-migranternas respektlöshet och samhällets flathet inför detta:

Sopor och bildäck på marken. En nedsmutsad toalett där ingen vill uträtta sina behov. Boendeplatser tätt intill varandra. Brandrisken är stor och de sanitära omständigheterna en hälsofara.

Rättsstaten blundar för brott av rädsla för att anklagas för rasism

SVT:s Uppdrag granskning om den privata ödetomten i Malmö, som ockuperas av EU-migranter, skildrar en rättsstat som av rädsla för att anklagas för främlingsfientlighet väljer att blunda för brott.

Bakgrunden är att 400 personer har tagit en tomt i besittning. Polisen förbereder nu en stor insats mot lägret.

Upprörda känslor alltför länge över favela i Malmös centrala delar

Men situationen har fått riva upp känslor alldeles för länge.

Fastighetsbolaget som äger tomten gjorde en polisanmälan om olaga intrång redan i mars. Polisen hänvisar till Kronofogden, som kräver att samtliga ”boenden” kan identifieras för att få avhysas. Detta har Polisen – eventuellt med den illegala registreringen av romer i färskt minne – inte velat bistå med.

I stället har ärendet slussats runt mellan Miljöförvaltningen, länsstyrelsen och tingsrätten, medan justitieminister Morgan Johansson (S) tillsatt en utredning som väntas vara klar om två år.

Jag är bara en handläggare på kommunen. Jag kan inte lösa det här stora problemet”, konstaterar Malmö stads jurist Andrea Hjärne Dalhammar uppgivet. (SVT 23/9)

Under tiden har Sveriges tredje största stad fått en favela i sina centrala delar.

Malmö skapar praxis för hantering av EU-migranter

Vad som händer i Malmö de närmaste veckorna kommer att skapa praxis för liknande situationer i andra städer. Avhysningen bör ske så lugnt som möjligt.

Medkänsla inför fattigdom får dock inte blandas ihop med flathet. Att vilja allas väl, har aldrig betytt acceptans av laglöshet.

EU-migranters argument ”Vad ska vi annars göra?” inte hållbart

”Vad ska vi annars göra?” är inget hållbart motargument. Äganderätten måste värnas. Om myndigheterna inte lyckas skydda privat egendom, väntar ännu högre stängsel och fler krav på kameraövervakning.

Det blir inte enklare att tillhöra en socialt utsatt grupp i ett sådant samhälle.Klicka här för att gå till artikeln i Bohuslänningen, 2015-10-05
Se även bl a;
Är Sverige lösningen för alla romer? – Vad är antiziganism?


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *