Vänsterextremister hyllar inlägg om streck vid EU-tiggare som hjälteinsats

Ett litet vitt streck på en fastighetsägares mark fick enorma proportioner i media. Strecket ritades av fastighetsskötare pga att EU-tiggaren utanför butiken sitter med ben (och krycka) framför ingången med risk för att kunder skulle snubbla över honom, samt för brandsäkerheten så att nödutgång inte blockeras.

I Sveriges starkt vänsterstyrda media hävdade skribenter att det lilla strecket gav upphov till en folkstorm. Men vad media missade att berätta var att det handlade om en liten grupp vänsterextremister som stöttade en annan vänsterextremist och att den verkliga folkstormen var mot hur skribenter i framförallt Nyheter24, Aftonbladet och ÖP gjorde en höna av en fjäder.

I Nyheter24 skriver Gabriella Bark (2015-07-16) om strecket under rubriken ”Sprayade in tiggare i ett hörn – då svarade Martin med hjälteinsats” följt av ingressen ”Östersundskillen Martin tolererar inte sviniga handlingar.

Historien väckte stor uppmärksamhet på sociala media. Inte för händelsen i sig utan för medias extrema reaktion på något som var helt harmlöst. Vänsterextremisterna – liksom Gabriella Bark – ”rasade” och Martin Haake (Birka Folkhögskola) hyllades för att han rasat över detta på sin Facebooksida. Hur kunde någon bete sig så illa mot en EU-tiggare?

Gabriella Bark skriver;
Det var under torsdagseftermiddagen som Östersundskillen Martin Haake, 31, gick förbi Hemköp i Östersundcity. Martin handlar på just detta Hemköp varje dag, men den här gången såg han någonting som fick honom att reagera starkt.

– Det sitter en jättetrevlig tiggare utanför affären. Han har suttit där i cirka tre månader och varje gång säger han ett glatt hej och ser allmänt glad ut. Så jag sa som vanligt ”hej” och skulle precis till att gå in i affären när jag ser det där jävla strecket, berättar Martin.

Gabriella Bark (som tydligen har svårt för att stava och inte lärt sig använda stavningskontroll) ställer sin skjutjärnsfråga;
Hur menar du med sträck?

Martin Haake svarar vältaligt;
Någon idiot har sprayat ett stort, tjockt, vitt streck framför honom för att markera vart han får sitta och inte.

Gabriella Bark hävdar att när Martin Haake skrev om detta i Facebook så möttes det av ”starka reaktioner” bland hans vänsterextremistiska vänner;

– Människans värde i Östersund, torsdag 16 juli, klockan 16.30.
Denna mannen har stått utanför Hemköp varje dag i alla väder och hälsat med trevlig stämma på alla människor, vare sig personen hälsar tillbaka eller inte.

Red’s kom:
Vi som är lite mer världsvana än Martin Haake vet att det är så tiggare fungerar. Martin Haake har kanske aldrig varit utomlands, men där skulle han kunnat notera att det är så det fungerar över hela världen. Tiggare söker uppmärksamhet för att man inte ska kunna passera tiggare utan vidare. Ett ”försäljningstrick” som ofta upplevs som ganska irriterande.

Martin Haake fortsätter:

Idag när jag kom dit så har någon dragit ett streck framför honom för att han inte ska kunna gå ett steg fram antar jag?
Någon jävla idiot har alltså tagit sig rätten att ruta in ”hans plats” och hans rättighet som människa. Vad hände med att vi alla är människor? Man blir förbannad för mindre.

Red’s kom:
Ett streck på trottoaren utanför en butik innebär alltså att den tiggare som ockuperat denna plats inte är människa?
Ska vi alla kunna göra precis som vi vill, eller det är bara EU-tiggare som har dessa privilegier?

EU-tiggare har bara rättigheter – inkl. att bryta mot lag – men inga skyldigheter. Fastighetsägare har å sin sida inga rättigheter, bara skyldigheter mot EU-tiggare.

Gabriella Bark vill veta hur Martin Haakes närmaste vänner, med samma ideologiska tänkande, reagerade och ställer därför den intelligenta frågan;
Hur reagerade folk på din status?
– De blir förbannade. Vissa har delat den. Sen har jag skrivit med några vänner i privata konversationer om vad vi ska göra, svarar Martin Haake.

Gabriella bark vill veta mer om ingenting;
Får man fråga vad ni planerar att göra?
– Vi tänkte gå dit och spraya ett rött hjärta. Men det är ju kanske inte det smartaste att spraya på marken utanför en affär. Så är det inte borta till helgen kommer vi att gå dit och skrubba bort det. Han ska inte sitta där i nån jävla bur.

Red’s kom:
Nu blev strecket en ”jävla bur”?

Gabriella Bark hyllar Martin Haake för att han inte tillfört något för mänskligheten, inte ens för EU-tiggaren som tagit sig friheten att ockupera marken framför ingången;
En eloge till dig Martin!

– För mig är det ingenting man gör för att få en eloge. Det är någonting man gör för att det är självklart, svarar Martin Haake.

Red’s kom:
Det är korrekt att någon eloge är inte vad Martin Haake förtjänar, men vad är det som är självklart?Klicka här för att gå till artikeln i Nyheter24, 2015-07-16


ÖP hakade snabbt på historien och Ingmar Reslegård/mittmedia skrev under rubriken ”Tiggares utrymme streckbegränsades”;

På torsdagen utsattes tiggaren Tibi Positivero för en sprayburksaktion.

Red’s kom:
Notera den dramatiska formuleringen ”sprayburksaktion” som om det var något i klass med när vänsterextremister släpper ut minkar så att de dör en plågsam död i naturen.

Ingmar Reslegård/ÖP fortsätter;
Han tyckte att det var olustigt.

Red’s kom:
Eller så brydde sig EU-tiggaren inte ett dugg om detta utan bara förvånades över uppståndelsen över ingenting.

Hur vet Ingmar Reslegård att EU-tiggaren tyckte det var ”olustigt” med tanke på att EU-tiggaren inte var kommunicerbar?
Ingmar Reslegård bara spånar för att försöka få ihop en story som passar honom.

Man kan se på de många bilderna av EU-tiggaren att han fann det hela lustigt.

Ingmar Reslegård fortsätter;
En man sprayade ett vitt streck framför den plats vid Åhléns Kyrkgatsingång i Östersund där Tibi Positivero från Rumänien brukar stå och be förbipasserande om pengar.

Red’s kom:
Här konstaterar Ingmar Reslegård att det är ”en man” som sprayat strecket. Vem som gjort det vet han inte, men det måste ju vara en man, menar han.

Ingmar Reslegård fortsätter;
Det vita strecket har ett tydligt budskap, ”hit men inte längre”. Den det rör får inte gå över det.

Red’s kom:
Här blir vilda spekulationer snabbt fakta. Ingmar Reslegård har inte ens brytt sig om att undersöka vad det egentligen handlar om.

Streckmarkering kommer från fotbollen där domarna vid frisparkar, med skumspray, markerar en linje som försvarsspelarna inte får överträda.
Och anfallsspelare får inte flytta bollen utanför spraymarkeringen runt bollen. Strecken med vitt skum på fotbollsplanen försvinner av sig självt på samma sätt som diskmedelslödder gör det. Det vita färgstrecket framför Tibi Positivero måste saneras för att gå bort.

Red’s kom:
Hejdlöst ointressanta spekulationer i brist på fakta. Klicka här för att gå till artikeln i ÖP, 2015-07-16


Aftonbladet försitter aldrig en chans att dra en snyfthistoria om EU-migranter och Viktor Adolfsson skriver under rubriken ”Man gör inte så här mot en människa” med ingressen ”Fastighetsskötare sprejade in Rusitotero i ett hörn”. Detta skriver han efter att det klargjorts, med sakliga och högst relevanta skäl, varför strecket dragits;

I två-tre månader har Rusitotero från Rumänien stått och tiggt utanför Hemköp i Östersund. Hittills har den trevlige äldre mannen inte stött på några större problem. På torsdagen var det dock någon som sprejade ett vitt streck, som för att markera var Rusitotero fick stå. Enligt Östersunds-Posten upplevde han det som olustigt.

Red’s kom:
Olustigt, var det. Jojomensan, inte kul med varken bus-streck eller andra streck. Speciellt inte för EU-tiggare som inte har värre problem än så i sina liv.

Av de många bilderna av EU-tiggaren, som blev rikskändis över en natt pga ett vitt streck på marken, kan man se från hans ansiktsuttryck att han finner historien lustig istället för olustig. Han kan inte fatta hur en bagatell så liten som denna kan få media att reagera så starkt.

Tibi Positivero eller Rusitotero? Finns det nu plötsligt två tvilling-tiggare bakom strecket?

Buden är olika om hur länge EU-tiggaren suttit där men sanningen tycks vara att det i alla fall är längre än vad han enligt lag får befinna sig i landet.

Aftonbladet kontaktar snabbt Martin Haake för att få hans obegripliga reaktion på ett harmlöst streck;
– Jag tänkte att det är avskyvärt. Vem tar sig rätten att bestämma var en annan människa ska stå? Man gör inte så mot en medmänniska, säger Martin Haake.

Red’s kom:
Att rita ett litet vitt streck på marken har genom det vänsterstyrda media plötsligt blivit jämförbart med utrotning av ett folkslag.

Inlägget, som först uppmärksammades av Nyheter24, fick starka reaktioner bland Martins vänner.

En högst legitim förklaring till strecket

Nu visar det sig dock att det var fastighetsskötaren själv som sprejat dit strecket. Detta eftersom Rusitotero satt med fötterna för långt ut i vägen. Något som skulle försvåra utrymning vid en eventuell brand.
– Jag har inget emot honom men vi har inte lyckats kommunicera att han sitter i vägen. Han kan ju inte ett ord engelska, säger fastighetsskötaren.

Red’s kom:
EU-tiggaren orsakar problem pga att samhället inte sätter ner foten och avhyser EU-tiggare som stör ordningen, vad är mer naturligt än att vanliga människor då får ta över samhällets ansvar? Ska fastighetsägare vara rättslösa?

Handlaren på Hemköp vill inte uttala sig utan hänvisar till Axfoods kommunikationsavdelning.

Red’s kom:
Varför tycker Aftonbladet att handlaren skulle ha någon synpunkt på ingenting?

– Ingången är ju en utrymningsväg, ur brandsynpunkt så får man inte blockera den. Vaktmästaren har dragit det här strecket för att ge tiggaren en frizon, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood.
– Det är tråkigt och olyckligt det som har hänt. Den här mannen har aldrig gjort någon förnär, han hejar på handlaren varje morgon.
– Jag kan förstå att man regerade kring strecket, jag hade nog reagerat på samma sätt. Det var helt fel att dra en sån linje. Det kan tolkas som att man stänger in tiggaren, vilket inte var meningen, säger presschefen, enligt SR.

Red’s kom:
Axfood vågar inte annat än att uttrycka att det är ”tråkigt och olyckligt”, men vi vet alla att presschefen är precis lika förundrad som alla normala människor över medias reaktion.

Storm i ett vattenglas

– Det är inget att hålla på och bråka om, då tar vi hellre bort det. Det är ju en storm i ett vattenglas. Det är ingen som varit otrevlig mot honom, säger fastighetsskötaren.

När Martin Haake får reda på att det var fastighetsskötaren som låg bakom strecket tycker han ändå att det varit dåligt skött.
– Man kanske skulle kunnat hitta en bättre lösning än att bara gå fram och dra ett streck. Det kunde ha hanterats bättre, säger han.

Red’s kom:
Martin Haake skulle kanske borde hantera sig bättre?

När man läser i media vad butiksägare får stå ut med pga EU-tiggare och vänsterextremister så blir man bara förvånad hela tiden. Vad är det för land vi lever i där vi värnar mer om respektlösa EU-tiggare än landets egna företag och välfärd?Klicka här för att gå till artikeln i Aftonbladet, 2015-07-17


Dagen efter att ÖP/Ingmar Reslegård skapat stora rubriker över det lilla strecket anlitar ÖP till och med en tolk för att höra vad EU-tiggaren tycker och därigenom försöka göra storyn ännu större. EU-tiggaren, som tydligen hade mer vett än Nyheter24, ÖP, Aftonbladet, Omni m fl, ville dock inte prata med ÖP.

Jens Larsson/mittmedia skriver;

Den vita linje som målats framför tiggaren utanför Hemköp har skapat starka reaktioner.

Red’s kom:
Sanningen är en annan.
Den vita linjen har skapat starka negativa reaktioner hos en vänsterextremist och kanske ett par av hans närmaste kompisar. Hos en klar majoritet av övriga så är det istället hur media överdrivit historien som väckt starka reaktioner.

Flera såg strecket som en rasistisk markering.

Red’s kom:
Flera? Media har inte lyckats fiska fram mer än en person – Martin Haake – som kommit till denna galna slutsats. Ändå vill de försöka förstora upp storyn med att luddigt skriva ”flera”.

Nu visar det sig att det var fastighetens vaktmästare som såg till att linjen målades.
Det är inte klokt. Jag hade inte en tanke på att det skulle bli sådana här reaktioner, säger vaktmästaren Karl-Gustav De Sinegube.
Han har jobbat som vaktmästare i kvarteret Djurläkaren sedan 1970-talet, och aldrig har han varit med om något liknande.

Det var i torsdags som han tog beslutet att ett tjockt vitt streck skulle ritas framför tiggaren Tibi Positivero, som stått utanför ingången till Åhléns och Hemköp sedan tidigt i våras.

Vaktmästaren ska ha varit i kontakt med brandmyndighet och utifrån deras regler tagit beslut om att måla strecket. Strecket ska ha varit planerat i några dagar, man försökte då komma i kontakt med tiggaren för att försöka berätta om att linjen skulle målas, men mannen lyckades inte nås och man gjorde strecket i hans frånvaro, skriver SR.

För Karl-Gustav De Sinegube handlar strecket bara om säkerhet.
– Jag gjorde det av ett enda skäl och det är att enligt brandkårens säkerhetsregler så får utrymningsvägar inte vara blockerade. Sådana här streck har vi överallt för att visa att ytor inte får blockeras. Jag tyckte att det var ett bra sätt att lösa det på, säger han.
Och han har liten förståelse för reaktionerna.
– Vart allt ståhej kommer ifrån förstår jag inte, sådant här är ju rena jönseriet. Det är vår mark och det är klart att vi får måla ett streck.

Positivero har suttit med benen utsträckta framför dörren, och det var det de ville visa att ytan precis framför dörren måste vara fri.
– Det ska inte ligga några ben för ingången, för t ex synskadade är det direkt farligt. Eftersom att han inte kan engelska och ingen av oss kan rumänska så har vi inte kunnat prata med honom, jag sa åt vikarien som målade strecket att han skulle försöka förklara, säger han.

Vaktmästaren ger upp inför galenskaperna

Hur blir det med strecket nu efter alla reaktioner?
– Nu tar vi bort det, det är inget mer att snacka om.
Men om ni ansåg att strecket behövdes hur löser ni det nu då?
– Jag kan inte göra något mer, jag tänker inte ge mig i kast med tiggarna något mer. Nu får i så fall brandkåren komma dit och göra en anmärkning, de som har tillsynsansvaret. Jag gör inget mer åt det här. Jag tycker naturligtvis att det hade kunnat vara en linje, men med allt ståhej var det enklast att ta bort.Klicka här för att gå till artikeln i ÖP, 2015-07-17


Ett streck framför tiggaren utanför Åhléns entré i centrala Östersund har skapat storm i sociala medier, skriver Håkan Luthman/mittmedia i ltz.

Red’s kom:
De 1 113 vänsterextremister som som gillat sin likatänkande Martin Haakes inlägg skapade inte i närheten av en så stor storm som medias uppblåsning av storyn gjorde bland mer sansade och förnuftiga människor i landet.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig och strecket har uppmärksammats på Facebook och av media runt om i landet.
Usch! vilka hemska människor det finns….” och ”Vad fan är det för sjuk människa som gjort det?”.

Red’s kom:
Håkan Luthman/mittmedia plockar ut de starkaste reaktionerna från vänsterextremisternas kommentarer till Martin Haakes extrema Facebook-inlägg.

– Folk verkar ju inte förstå att det handlar om en utrymningsväg. Jag har arbetat här som vaktmästare sedan 1974 och jag har aldrig varit med om en sådan storm för ingenting, säger vaktmästaren som låtit dra strecket.
– Det har med brandsäkerheten att göra. Han har ju suttit med benen framför dörren i snart ett halvår och vi kan inte prata med honom. Det fungerar inte om det ska sitta människor och ha benen där folk ska gå. Det befinner sig mellan 400 och 500 personer i de här lokalerna ibland. säger Karl Gustaf De Sinegube.
Man får inte ställa cyklar eller annat framför utgångar heller, det får inte finnas en lös pryl utanför en nödutgång.

Red’s kom:
Fastighetsägaren behöver inte motivera streck! Man måste ha rättighet att råda över sin egendom och rita precis vilka streck man vill på marken. Ett tips är att göra som andra butiker och placera t ex en stor blomkruka där.

Varför tar ni bort strecket om det behövs?
– För att det har blivit sådant stim om det. Folk verkar ju inte förstå att det handlar om en utrymningsväg. De verkar ju inte ha något förstånd för hur det fungerar inom fastighet. Det är ju brandkåren som ger direktiv om hur sådant här ska vara och vi har fullt av streck i källaren och överallt där det inte får finnas någonting i vägen. Det är ett helt naturligt arbetssätt för mig.

Karl Gustaf De Sinegube ställer sig frågande inför de starka reaktionerna.
Jag anser att det är fullkomligt misstolkat av alla som förfasas över det här. De här reglerna gäller i alla fastigheter i hela Sverige.Klicka här för att gå till artikeln i LTZ, 2015-07-17
Se även bl a;
EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *