Vänsteraktivister sätter skräck i Sverige – Danska journalister hotas av folk på gatan i Malmö

I ett reportage av Uppdrag Granskning får vi veta följande;

Vänstersympatiserande rörelser ligger bakom en lång rad våldsbrott. Många mot personer med sympatier på den politiska högerkanten, men våldet drabbar också anhöriga och personer utan politisk anknytning.

De vänsterextrema grupperna står för 95% av attentaten

Enligt Mathias Ståhle kommer de flesta politiskt motiverade attackerna från den politiska vänsterkanten.
De flesta attackerna kommer ifrån vänstern det är glasklart, vi pratar 95-5 om vi räknar i procent, säger Mathias Ståhle, journalist på Eskilstuna-Kuriren.

Han har granskat politiska extremister sedan länge. Han menar att Svenskarnas partis demonstration i Eskilstuna under första maj 2012 var en vändpunkt för vänstergrupperna, mot mer organiserat och systematiskt våld.
– Inom autonoma vänstern så föddes det en känsla av att ”helvete nu har nazisterna flyttat fram sina positioner avsevärt och vi har inte hängt med”. Sen tog det nästan ett halvår innan man lyckas formera sig till någon sorts organiserad motattack och den slutade i en attack på en vit makt-spelning i Kolsva i Västmanland där ett tjugotal maskerade vänsterextremister från olika delar av landet rusade in och attackerade konsertbesökarna, berättar Mathias Ståhle.

Att rösta på Moderaterna kan räcka för att bli misshandlad, hotad eller attackerad av vänsterextremister

Attackerna görs inte bara mot människor på den extrema högerkanten. Uppdrag gransknings kartläggning visar att många andra drabbats.
Våldet riktas också mot människor med vanligt partipolitiskt engagemang. Fredrik Nyqvist var tidigare aktiv i Liberala partiet. Han blev påhoppad bakifrån och misshandlad för sina åsikter.
Fredrik Nyqvist är fortfarande rädd och har fått diagnosen posttraumatisk stress sedan misshandeln.

– Vi kan ju också se att flera av de attacker, eller hembesök som de kallar dem, som de har gjort mot påstådda högerextremister har ju riktats mot människor som egentligen bara är kompis med högerextremister och umgås i samma krets men där vi inte kan se att det finns någon tillstymmelse till politisk aktivitet vare sig nu eller tidigare, säger Mathias Ståhle, journalist på Eskilstuna-Kuriren.

Revolutionära fronten

Ett par fick sin villa förstörd av Revolutionära Fronten.

19-årige Rebaz Sanar är ordförande för Moderata ungdomsförbundet i Eskilstuna. Han bär överfallslarm sedan han attackerats och hotats av en av de ledande i Revolutionära Fronten.
– Han hotade att skada mig och att jag skulle få skylla mig själv om jag inte slutade med det, säger Rebaz Sanar.
För att du är moderat?
– Ja, för att jag är moderat och för att jag ”förstörde hans liv”, säger Rebaz Sanar.

Minst 50 attacker med politiska motiv under 18 månader i Mälardalen

Bara de senaste 18 månaderna har det i Mälardalen skett minst 50 attacker med politiska förtecken.

Varför gör regeringen inget åt vänsteraktivisternas hot och våld?

S+MP-regeringen tillsätter utredningar och ställer krav på polisen för att komma tillrätta med våld mot EU-migranter (dock inte mellan EU-migranter). Men vad gör S+MP-regering och övriga politiker för att stävja våldet från hatiska vänsteraktivister som inte accepterar att man har andra åsikter än dem?

Varför tar S+MP-regeringen inte avstånd från dessa ständiga hotelser, detta ständiga våld och lagstridiga aktioner från vänsteraktivister?

Varför låter S+MP-regeringen detta för demokratin ytterst skadliga beteende fortgå utan den minsta reaktion?

Det är svårt att tolka det på annat sätt än att S+MP-regeringen vill att de som har en annan åsikt än dem ska skrämmas och förtryckas.Klicka här för att gå till Uppdrag Granskning, 2014-05-06

Test av svenskarnas tolerans

I Danmark förundras man över vänsteraktivisternas aggressivitet och våld i Sverige.

Några danska journalister åkte över till Malmö en solig och varm dag för att dokumentera vad som hände när de delade ut reklam för SD. De ville se hur toleranta de personer är som annars anklagar SD för att vara intoleranta.

Redan under de första 10 minuterna blev journalisterna kallade för rasister, nazister och idioter (dvs vänsterextremisternas klassiska epitet som de använder sig av i brist på sakkunskap och argument).

Mobben växer och stämningen blir allt hotfullare, trots att de danska journalisterna hela tiden var mycket vänliga och trevliga.

Folket ifrågasatte vad de gjorde på ”deras” torg. Efter en stund har det samlats en grupp unga människor som insisterar på att de ska lämna torget.

Fotografen hotades med stryk om han inte slutade filma och försvann. Han valde snabbt att sluta filma.

Journalisterna blev rädda över alla hotelser och tog sin tillflykt till ett närliggande café, där de till slut lyckades frigöra sig från mobben.

I Danmark förekommer inte dylikt våld av vänsterextremister och Dansk Folkeparti kan vistas överallt utan att behöva utsättas för hot och våld på det extrema sätt som sker i Sverige.

Se vad som hände i Malmö;
Så här reagerar folk på gatan mot ett invandringskritiskt parti i Sverige
Klicka här för att gå till experimentet, 2015-08-25

Se även bl a;
EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *