Våld mot EU-migranter orsakas inte av debatt om tiggeri

Alla krafter måste mobiliseras för att stoppa våldet mot tiggande romer. Men att lägga ansvaret på tiggeridebatten är ett felslut.

Helgens attack mot ett tiggarläger i västra Göteborg var särdeles brutal. En okänd man högg med ett macheteliknande föremål genom tältduken, attackerade sedan en man med slag mot huvudet och satte till sist eld på lägrets fyra husvagnar.

Dessbättre stannade det vid några mindre blessyrer, men den symboliska skadan är oändligt mycket större. Lägrets invånare, och andra tiggande EU-migranter runt om i landet, känner in på bara skinnet att de när som helst kan bli attackerade med allt ifrån spottloskor till stenar och knivar.

Red’s kom:
Man ska nog inte överdriva de 5.000-6.000 EU-tiggarnas förmåga att kommunicera med varandra över hela Sverige. Det är föga troligt att en majoritet av EU-tiggarna känner till vad som hänt i Göteborg.

Detta våld måste prioriteras av polisen. Var för sig kanske brotten inte alltid framstår som så allvarliga för en lokal polisman, men mönstret är förfärande. Och det är helheten som måste fram i ljuset. Sverige ska inte vara ett land där huliganer tar lagen i egna händer med bensindunkar och knivar som verktyg.

Red’s kom:
Det är förvisso viktigt att stävja våldet mot EU-tiggare, men man måste förstå att det blir på bekostnad av något annat. Resurserna är som alltid ändliga. Vill man komma tillrätta med problemen så måste man rikta in sig på källan till problemen istället för att försöka rikta in sig på symptomen.

Sedan är den stora frågan hur detta ska gå till. Så länge vänsterextremister underblåser rasismen i Sverige och så länge regeringen saknar handlingskraft och vilja att ta tag i problemen blir det nog svårt att komma tillrätta med de enstaka våldsmän som ger sig på EU-tiggare.

Koppling saknas mellan SD’s reklam och attacker mot EU-migranter

I frustration över att i stort sett ingen grips för dessa attacker är det lätt att leta syndabockar på annat håll. På vänsterkanten tror sig många nu veta att helgens vidriga attack är en följd av Sverigedemokraternas omstridda reklamkampanj i tunnelbanan och/eller av tiggeridebatten i största allmänhet.

Vänsterextremister skapar rasism

Man ska vara försiktig med den sortens slutsatser. Någon skulle ju kunna hävda att vänsteraktivisterna som slet ner affischerna i så fall är lika troliga inspiratörer. De hävdade ju rätten att själva ta makten över det offentliga rummet.

Expo är ingen pålitlig källa

Ord har givetvis betydelse. Expo säger sig ha kartlagt ett 30-tal grupper på nätet som talar om tiggande romer i djupt nedsättande termer. Rykten, hetsande och gammal fientlighet mot denna utsatta grupp är lättantändligt bränsle. Det måste alla vara medvetna om.

Red’s kom:
Alla måste vara medvetna om att det vänsterextrema Expo är starkt partisk och deras påstådda undersökning och uppenbart vinklade resultat är det ingen riktig journalist som någonsin granskat.
Se; Expo ljuger om EU-migranter, statlig media hakar på

Vänsterextremister ser politiskt ansvar som hets

Men det kan inte få hindra en seriös debatt om hur problemen som uppstår kring tiggeriet ska hanteras.

Red’s kom:
Vänsterextremisternas lösning på alla problem är genomgående att bara deras röster ska få höras. De nöjer sig inte med att det vänsterstyrda media domineras av deras åsikter och att riva ner reklam som inte faller dem i smaken. Det ska vara ett totalt förbud mot för dem avvikande åsikter.

Det är inte hets att som regeringen nu flaggar för, göra det lättare att avhysa och att kriminalisera fler aspekter av tiggeriet. Det är tvärtom att ta politiskt ansvar.

Kan inte blunda för bråk mellan EU-migranter

I helgen inträffade en annan brutal attack mot tiggande EU-migranter. En man och en kvinna i Enköping misshandlades med ett basebollträ och blev sparkade i en uppgörelse om vilka personer som ska få tigga på vilka platser i staden. Det påminner om en annan sorts utsatthet som vi heller inte får blunda för.

Red’s kom:
Det är något som vänsterextremister alltid blundar för eftersom det inte ligger i deras intresse att värna om EU-migranternas bästa. Vänsterextremister t o m censurerar texter på sina Facebook-sidor om interna strider mellan EU-tiggare.

Vänsterextremister vill ha EU-migranter som ursäkt för att själva kunna bete sig illa och för sammanhållningen mellan dem själva.Klicka här för att gå till artikeln i Expressen, 2015-08-11

Se även bl a;
Joakim Månsson Bengtsson (MP)/Hjälp Tiggare i Lund vill censurera debatten

FP kritiserar MP i Lund för att försöka tysta debatten om EU-migranter


Vänsteraktivister kräver att media censurerar information om EU-migranter

Sveriges vänsterstyrda media försöker dränka sanningen om EU-migranter

Andreas Pettersson vill censurera diskussion om skolgång för EU-migranters barn

Erik Hansson tycker det är farligt att diskutera lösningar för EU-migranter, förespråkar censur


Är vi intoleranta mot EU-migranter? Är Sverige ett rättssäkert land?

Invandringspolitik, 65 % missnöjda med regeringen – SVT manipulerar resultat


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *