Tre gånger fler asylsökande i Sverige som i övriga Norden tillsammans

Sveriges politik när det gäller flyktingmottagning skiljer sig från övriga EU-länder, men det är även en radikal skillnad mellan Sverige och övriga nordiska länder. I resten av Norden verkar det som att det inte bara handlar om att trycka in så många resurskrävande flyktingar som möjligt, utan man inser landets olika begränsningar för hur många som kan tas emot.

Asylsökande Norden 2014

Våra nordiska grannländer lyder under samma konventioner och har utlänningslagar som liknar de svenska. Men medan 81.300 sökte asyl i Sverige under 2014 sökte 3.600 asyl i Finland. Danmark respektive Norge mellan 10-15.000 var.

Asylsökande Norden 2015

Under årets första fyra månader var proportionerna likartade. Mellan januari och april sökte drygt 17.000 asyl i Sverige medan det rör sig om 1.300 i Finland, 1.500 i Danmark och 2.200 i Norge. Tre gånger så många söker asyl i Sverige som i övriga nordiska länder TILLSAMMANS!

Red’s kom:
Sverige och Tyskland står för mottagningen av hälften av de asylsökande till EU. Detta utan att Sverige har ett fungerande system för att integrera flyktingarna i samhället. Politikerna tänker inte längre än i ett steg, och tycks tro att om Sverige årligen tar emot 100.000 extremt samhällskrävande flyktingar från fem länder så fixar sig allting av sig själv. Men gör det verkligen det?

Det är naturligtvis praktiskt för övriga EU-länder att det finns två länder i EU som tar emot så många flyktingar. Det gör att resterande 26 EU-länder inte behöver ta sitt ansvar. De har ingen press på sig att öka sina kvoter när de vet att det bara är att styra om flyktingströmmarna till Sverige och Tyskland.

Med anhöriginvandring, dubbelt så många

Siffrorna fördubblas sedan ungefärligen med den påföljande anhöriginvandringen.

Ständig ökning av asylsökande till Sverige

Sverige sänder till skillnad från andra länder ut signalen: ”Kom hit!”. Och ju fler som kommer, desto fler vill komma efter.

Politiker vill inte diskutera asylpolitiken

Hur vore det om media och politiker diskuterade vår extrema och självdestruktiva asylpolitik istället för att mörka den, demonisera dess kritiker och försöka uppfostra resten av EU?

Red’s kom:
Problemet är att Sverige inte har en integrering värd namnet. Sverige saknar resurser för att ta emot så många på så kort tid, vilket oundvikligen skapar problem för många decennier framöver.Klicka här för att gå till Invandring och mörkläggning, 2015-05-15
Se även bl a;
EU vill tvinga alla EU-länder att ta emot flyktingar

14 av 28 EU-länder tar emot kvotflyktingar – Sverige flest!


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *