Timanställda EU-migranter tror de aldrig ska tigga mer

Under den missvisande rubriken ”Romerna i hamnen har fått jobb: Vi ska aldrig tigga mer” skriver Sundsvalls tidning/Allehanda.se följande:

Tre av tiggarna i husvagnslägret i hamnen har fått arbete. Alex Bujor Dumitru jobbar som event-värd, Micea Valentin tillverkar en klädkollektion och Irina Gherasa är personlig assistent.

Red’s kom:
Vi har sett denna mediabluff några gånger förr, särskilt från statlig media.
Varje gång EU-migranter ”fått jobb” utelämnas en rad relevant information.

* För den som orkar läsa till slutet av artikeln framgår det där att alla är timanställda, men hur många timmar det rör sig om i veckan får vi inte veta. 4 timmar?

* Hur mycket EU-migranterna tjänar får vi heller inte veta. Bara den subjektiva åsikten; ”alla tre tjänar ändå betydligt mer än de gjorde som tiggare”. 10 kr/timme?

* Det rör sig om okvalificerade arbeten (ingen utbildning eller erfarenhet krävs), dvs den typ av arbete som är en bristvara i Sverige och som unga – liksom det stora antalet migranter (= ”flyktingar”) – skulle behöva för att komma in på arbetsmarknaden.

* Det är en och samma arbetsgivare för alla tre jobben och den luddiga förklaringen till hur de fick sina tillfälliga timjobb lämnar en del frågor obesvarade.

* Ingen av EU-migranterna hade sökt några jobb.

* Vi får inte reda på hur länge EU-migranterna vistats olagligt i Sverige eller vilka kostnader de orsakat samhället under sin vistelse (som förmodligen varat under ett antal år).

* Vi får inte reda på om det handlar om statligt subventionerade jobb.

När EU-migranter ”får jobb” i Sverige genererar det snabbt stora rubriker i det vänsterstyrda media. Sedan skrivs det aldrig något om det som läsarna vill veta. Varför media vill lura och manipulera läsarna på detta sätt kan man fråga sig.

Dessa ”jobb” som media skriver om för EU-migranter handlar alltid om ”välgörenhetsjobb” och/eller att utnyttja EU-migranterna och/eller för att få reklam för sitt företag. Jobben är också alltid tillfälliga och på deltid samt lågavlönade.

– Vi ska aldrig tigga mer, säger de.

Red’s kom:
Vad ska de då göra om några veckor eller om ett par månader när jobbet upphör… eller under tiden?

Grattis till de tre av tiotusen, eller så, EU-migranter som nu fått jobb i Sverige under ett begränsat antal timmar, men det handlar helt uppenbart inte om inkomster som går att leva på i Sverige.

Det är sorgligt att människor vilseleder EU-migranter på detta sätt så att de tror att de har en framtid i Sverige.

De flesta av romerna som bor i lägret i inre hamnen lever på att tigga på Sundsvalls gator. Det har så långt varit deras bästa chans att försörja sig i Sverige.

Red’s kom:
Det är spekulationer. De EU-migranter som försörjer sig genom att begå brott (t ex stölder, rån och häleri) i Sverige tjänar troligen mer.

”Flera tiggare” försöker hitta bättre sätt att försörja sig på

Men tiggandet ger inga stora pengar och är kyligt och slitsamt, särskilt under vinterhalvåret. Flera tiggare försöker hitta bättre sätt att försörja sig på.

Vaktmästare/receptionist på MG Cracy Event AB

Alex Bujor Dumitru har fått jobb som event-värd på MG Crazy Event [Det är inte hur företagsnamnet stavas] i Sundsvall. Företaget ordnar bland annat utbildningar av personliga assistenter.

Red’s kom:
Låter som ett obskyrt företag där företagsnamnet inte är kopplat till vad de sysslar med.
MG Cracy Event AB: Org.nummer: 556857-1474. Verksamhet: Vård & Omsorg med Boende. Registrerades 2011. Avregistrerad för F-skatt. Avregistrerad i momsregistret. Gått back sedan start. Hundratusentals kronor i skuld. Är företaget ens aktivt idag?

Hur kan man starta ett företag med felstavat namn?

– Alex fungerar som allt-i allo, som en blandning av receptionist och vaktmästare och ordnar bl a ljud och ljus till utbildningslokaler och olika event, säger arbetsgivaren Magnus Gredemyr.

Red’s kom: Vilka ”olika event”?

Hjälper till att ta fram en baskollektion kläder (?) på ”Crazy Clothes”

Micea Valentin har fått jobb på systerföretaget Crazy Clothes, där han hjälper till att ta fram en baskollektion kläder för funktionshindrade.

Red’s kom:
Crazy Clothes: Inget sådant företag finns registrerat.

– Han har kompetensen eftersom han tidigare jobbat i en klädfabrik i Rumänien, säger Magnus Gredemyr.

Red’s kom:
På vilket sätt har det ena med det andra att göra?

Personlig assistent på MG Assistans AB

Irina Gherasa utbildar sig till personlig assistent på MG Assistans och hoppar samtidigt in som timvikarie på företaget när det behövs.

Red’s kom:
MG Assistans AB: Org.nummer: 556714-6484. Verksamhet: Sociala insatser. Registrerat 2006. Registrerat för F-skatt 2008. Registrerad i momsregistret 2011.
Bolagets verksamhet är att administrera personlig assistans, utbildning av arbetsledare och assistenter för funktionshindrade samt äga och förvalta värdepapper och därmed förenlig verksamhet.

Eftersom Irina Gherasa påstås hoppa in som timvikarie medan hon utbildar sig så innebär det att ingen utbildning behövs för uppgiften som personlig assistent?

Alla har fått jobb tack vare Magnus Gredemyr som äger och driver samtliga tre företag.

MG Assistans har 70 anställda personliga assistenter.

Red’s kom:
Enligt redovisningen har MG Assistans inte 70 anställda utan 31.

En tillfällighet att EU-migranterna anställdes?

– Det var en ren tillfällighet att jag anställde romerna. Jag råkade springa på en av Alex bröder och fick kontakt med dem genom honom. Men det handlar inte om varifrån du kommer, utan om du kan arbeta. Och de här jobbar på bra, absolut, säger Magnus Gredemyr.

Red’s kom:
Det handlar inte om billig/gratis arbetskraft? Vilka bidrag får Magnus Gredemyr för dessa timanställda?

Alla är timanställda, men lön och antal timmar de arbetat informeras inte om

Ingen av de tre romerna arbetar heltid, de är ännu så länge bara timanställda, men alla tre tjänar ändå betydligt mer än de gjorde som tiggare.

Red’s kom:
Vi kan bara hoppas att det går bra för dessa EU-migranter och att det inte bara handlar om att utnyttja dem.

Annars finns det gott om jobb för EU-migranterna som städare efter EU-migranternas miljöförstöring i stad och natur.Klicka här för att gå till artikeln i ST, 2016-05-05
Se även bl a;
EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret eller använd sökfunktionen här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *