Tiggare sökes till Almedalen

Statlig media har uppmärksammat att det inte synts till några tiggare innanför ringmuren i Visby under Almedalsveckan. SR skickade ut en spejare som lokaliserade några av de försvunna tiggarna vid de stora mataffärerna utanför stadskärnan. SR’s medarbetare ville veta om någon bett dem flytta på sig och frågade tiggarna varför de inte tigger innanför muren just under Almedalsveckan, men eftersom han inte pratade romska föll det projektet.

Politiker talade nedsättande om SR’s låtsastiggare?

När SR inte kunde få några svar pga språkförbistringen (väl genomtänkt?) så gjorde SR’s medarbetare, Tahir Yousef, som så många andra gjort före honom. Han satte sig ner på trottoaren i Visby och låtsades vara tiggare. Detta trots att varken hans kläder, utseende eller längd överensstämde på något sätt med en enda av Sveriges EU-migranter. Han påstod att tusentals personer passerade utan att titta på honom, samt att vissa kända politiker gick förbi och talade nedsättande om honom.

Det var till och med kända politiker som uttryckte nedsättande ord mot mig.

Klicka här för att gå till artikeln i SR, 2015-07-02

Fiktiv historia av Sveriges Radio

Det var en helt uppenbart fiktiv historia som SR återgav till allmänheten. Det fanns naturligtvis varken okända eller kända politiker som talade nedsättande om denna låtsastiggare från Sveriges Radio. Om det Tahir Yousef påstod varit sant hade han naturligtvis berättat både vad som sagts och vem som sagt det.

Om man inte har något att berätta hittar man på. Vi har sett det så många gånger förut, inte minst från statlig media.

Det starkt subjektiva statliga media vill inte att folket ska basera sina åsikter på fakta, utan det är – precis som för vänsterextremisterna – bara känsloargument som är relevanta. Dock nöjer sig media inte ens med detta utan vi ska dessutom påverkas av påhittade känsloargument, som här.

Kan inte förbjuda viss grupp att vara på viss plats?

Utställare under Almedalsveckan har frågat om det går att få till ett förbud mot tiggeri i Almedalsområdet, men har fått till svar att veckan är öppen för alla och att man inte kan förbjuda en viss grupp att vara på en viss plats, skriver SR.

Red’s kom:
Det handlade inte om att förbjuda en viss grupp från att vara på viss plats. Det handlade om att förbjuda bettleri inom ett visst område, oavsett härkomst!

Tiggare under Jonas Sjöstedts tal

Idag är det Jonas Sjöstedts dag i Almedalen. Det skulle vara roligt om det i TV syntes några tiggare gå runt med en kopp, särskilt under Jonas Sjöstedts tal.

Vänsterpartiets partiledning är ju de enda som inte yttrat sig överhuvudtaget i någon fråga som rör EU-migranter. De håller sig räddhågset helt utanför denna diskussion. Lite märkligt eftersom vänsterpartister i denna blogg är en hög andel, vilket indikerar att det det finns intresse för dessa frågor även bland vänsterpartiets medlemmar.

Turister ger inte tiggare pengar

För de som tigger i Visby innebär hela turistsäsongen, men i synnerhet Almedalsveckan, att de får mindre pengar.
– De tjänar nästan ingenting. Det lönar sig inte att sitta, säger Annamaria Bauer, samordnare för EU-tiggare på Region Gotland.

På frågan vart tiggarna tagit vägen under Almedalsveckan spekulerar hon till SVT att det kan ha varit en av dem som ”la stengången på campingen där du övernattade” eller som ”diskade på krogen där du lunchade” eller att de ”medverkat i debatter och seminarier”. Annamaria Bauer menar att tiggarna plötsligt under just denna vecka kan ha bytt skepnad, utseende, kläder och boende.

Det finns ett femtiotal EU-tiggare på Gotland.Klicka här för att gå till artikeln i DN, 2015-07-03
Se även bl a;
Aktivist försökte störa Jimmie Åkessons tal – Aktivister, ett hot mot demokratin

Anders Lindberg (Aftonbladet) gillar inte Jimmie Åkesson


Namninsamling om lokalt tiggeriförbud i Visby – Argument mot förbud att tigga finns inte


Fascism att städa bort fattigdom, hävdar Elin Bååth, Feministiskt initiativ

Elin Bååth (Fi) vill att EU-migranter ska få gratis boende på Gotland


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *