SVT tigger om stryk pga Soraya Post & Thomas Hammarberg, tycker SDS

När t o m SDS reagerar på galenskaperna i SVT och tokstollarna som kommer till tals där så är det illa – i fallet med gårdagens Agenda fick t o m alla utom Soraya Post stå helt obemötta:

Mycket kan skyllas på regeringen. Men inte allt. I söndagens Agenda i SVT anklagades regeringen för det ena värre än det andra.

Thomas Hammarberg (S)

Först ut var Thomas Hammarberg, ordförande i Kommissionen mot antiziganism. Han sade att regeringen sänt signaler som ”gett en sorts legitimitet till de aktioner som har förts utav extremister och en del huliganer och en del berusade människor”, aktioner riktade mot tiggande romer. Från okvädningsord till rent våld.

Se: Thomas Hammarberg vill sätta munkavle på politiker om EU-migranter – Antiziganism?

Thomas Hammarberg försöker skrämma politiker till tystnad… som om de inte var tysta nog redan innan.

Soraya Post (Fi)

Sedan påstod Fi-politikern Soraya Post, diskret sekonderad av programledaren Anders Holmberg, att regeringen driver en antiziganistisk politik.

Se: Soraya Post talar i tungor om EU-migranter i SVT’s Agenda – Expressen översätter

Inrikesminister Anders Ygeman (S) är en sansad man. Som väl är. Annars hade inslaget kunnat bli riktigt pinsamt.

Red’s kom:
Kunnat bli pinsamt? Sällan har väl det svenska folket skådat något mer pinsamt än detta i statlig media. Mest pinsamt är det naturligtvis för Soraya Post (Fi) som tycks helt oförstående till sin egen okunnighet och inkompetens när hon säger; ”Jag står till förfogande med all den kompetens och erfarenheter jag har för att kunna lösa det här bättre”. Att Anders Ygeman lyckades hålla sig för skratt där imponerar.

Att Anders Ygeman bemötte detta med; ”Du är välkommen naturligtvis, vi har försökt hitta en träff tidigare och vi ska nog kunna hitta detta innan årets slut för vi har ju en del andra saker att jobba med.” imponerar däremot inte. Socialdemokraterna vägrar samarbeta med Sverigedemokraterna – trots att Socialdemokraterna idag har mer gemensamt med SD än med Fi -, men inbjuder inkompetenta vänsterextremister till samarbete. Det vinner de inga röster på.

Regeringens antiziganistiska signaler

Ygeman svarade stillsamt att anklagelserna var ogrundade och osmakliga. Sedan räknade han upp allt regeringen gör för romerna.

Regeringens ”signaler” skulle främst bestå av en debattartikel på DN Debatt. Där skrev ministern Åsa Regnér:
1) Ge utsatta hjälp.
2) Det är var och ens beslut hur man vill stödja.
3) Bästa långvariga nytta för romerna gör pengar som går till frivilligorganisationer i deras hemländer.
Det är inte att vara hjärtlös eller tanklös. Tvärtom. Det är en ansvarsfull hållning, precis som det är rätt att motarbeta de läger som olovligt slås upp på andras mark.

Soraya Post har inte rätt i något

I ett avseende har Soraya Post rätt – man kan hjälpa romer både här och där. En femkrona i en pappmugg är att visa medkänsla.

Red’s kom:
Inte ens i detta har Soraya Post rätt. Att ge en peng i tiggarmuggen innebär bara att man besfäster tiggarnas utsatthet… eller att man gynnar någon tiggarboss.

Men att avstå från att lägga myntet i muggen, eller att hävda att tiggeri i Sverige inte är en långsiktigt hållbar lösning för Europas utsatta romer, är inte att legitimera våld. Det är inte antiziganism. Det måste inte heller vara ett uttryck för en empatistörning.

Många tittare måste ha frågat sig vad Agenda egentligen hade för agenda.

Red’s kom:
Framför allt är det obegripligt att Soraya Posts och Thomas Hammarbergs snurrigheter inte resulterade i en mediastorm såväl som en folkstorm.

Kommer vi någonsin att få se ett debattprogram i SVT om EU-migranter eller flyktingar där dessa tokiga vänsterextremister ersatts med sansade personer med förmåga till logiskt tänkande och som har någon form av kunskap att dela med sig av?Klicka här för att gå till artikeln i SDS, 2015-10-05
Se även bl a;
SVT Agenda om EU-migranter – Oseriöst med Soraya Post, Ulrika Falk m fl!


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *