Sveriges vänsterstyrda media försöker dränka sanningen om EU-migranter

Det behövs en seriös kartläggning av tiggeriet och den kriminalitet som i vissa fall förekommer kring EU-migranter.

FAFO-utredning styrd av tankesmedja motsvarande svenska Arena Idé

Den 18 juni publicerade flera stora tidningar ett TT-telegram med rubriken ”Studie om tiggare slår hål på myter”. I telegrammet refererades en norsk studie som slagit fast att det inte finns något organiserat tiggeri och att en tiggare i Sverige tjänar i snitt 130 kronor om dagen. Vad som inte uppgavs var att studien var gjord av en tankesmedja knuten till norska LO, en motsvarighet till svenska Arena Idé.

Red’s kom:
Det fanns faktiskt inte en enda av de etablerade medierna i Sverige som ifrågasatte något överhuvudtaget i denna utredning. Alla bara helt okritiskt publicerade vad tankesmedjan i Norge ville att vi skulle tycka.

Se;
Forskare (Fafo) slår hål på myter som inte finns om tiggare

Hur kan man låta sig luras av Fafo’s undersökning av EU-migranter i Oslo, Stockholm och Köpenhamn?

Här avslöjas bluffen i Fafo’s undersökning om EU-migranter

Statlig media hakar på Fafos undersökning av EU-migranter – försöker manipulera medborgarna

Fafo:s tabeller om EU-migranter från Rumänien i Stockholm

Resultat visar bara hur EU-tiggarna vill att vi ska uppfatta dem

Det forskarna hade gjort var att fråga tiggarna själva om tiggeriet – samt betalat dem för att fylla i enkäter. Den som kan det minsta om samhällsvetenskaplig metod förstår att denna ”forskning” egentligen bara kan svara på hur de tiggande själva vill framställa sin situation.

Red’s kom:
Om man läser igenom rapporten kan man se att de fyra forskarna försöker dölja detta genom att påstå sig ha använt ”olika metoder” för att resultaten skulle bli rättvisande. Vilka dessa metoder var förklarades inte. På detta sätt luras alla som saknar förmåga till kritiskt tänkande (och det är skrämmande många även inom media… eller kanske särskilt inom media).

Dessutom är resultaten ändå inte statistiskt säkerställda. Forskarna har t o m dolt hur många som intervjuats för många frågor. Alla resultat där Fafo underlåtit att antingen redovisa hur många som intervjuats eller där man inte redovisat hur många som intervjuats i respektive stad/land, kan man förutsätta är medvetet gjort så för att vi inte lika lätt ska upptäcka de stora bristerna i undersökningen.

Stora skillnader i uppskattningar hur mycket EU-tiggare tjänar

Stockholmspolisen uppskattade 2013 att tiggare kunde få in 300–500 kronor om dagen. I takt med att tiggarna blivit fler kan förtjänsten ha minskat. Men det kan ändå jämföras med att minimilönen i Rumänien ligger på cirka 2 500 kronor i månaden, före skatt.

Red’s kom:
SPEKULATIONER MENINGSLÖSA OM HUR MYCKET EU-TIGGARE TJÄNAR
Hur mycket tiggarna tjänar fluktuerar en hel del beroende på olika parametrar, t ex;

– Kvinnor tjänar mer
– Om tiggarna fått en attraktiv tiggarplats
– Hur tiggaren agerar i sitt tiggande
– Hur många timmar i veckan som tiggaren tigger
– Hur många tiggare det finns – dvs hur många som ska dela på kakan
– Väder/säsong
Därför blir det i praktiken omöjligt att uppskatta hur mycket tiggare tjänar, och spekulationer blir meningslösa.

Förmodligen inser allt fler i Sverige de många och stora negativa effekterna med att ge EU-tiggare pengar så förhoppningsvis drar tiggarna in allt mindre pengar.

Vi kan bara förutsätta att så länge EU-tiggarna är här så är detta för att de eller deras tiggarbossar tjänar mer i Sverige än i Rumänien. Om det sedan är på tiggeri de tjänar pengar eller brottslig verksamhet (stöld/inbrott, ficktjuveri, människohandel, prostitution, etc) vet vi inte och kommer heller aldrig att få veta.

Gävleborg – Nyheter24 kallar information för att ”hetsa mot svaga”

Frågan är känslig. När den tillförordnade polischefen Lars Fredin i Norra Gävleborg i maj i år gick ut med att ett tiggarläger på en camping i området omsatte 10 miljoner kronor om året väckte det stor uppmärksamhet. Fredin menade att tiggeriet var organiserat, vilket i sig inte är olagligt. Men att man även hade fått in anmälningar om annan brottslighet.

Siffran 10 miljoner hade polisen helt enkelt fått fram genom att multiplicera antalet tiggare med vad de uppskattades få in per dag.

Drevet startade genast. Först ut var nätsajten Nyheter24 som gick till frän motattack. Sajten ringde upp campingägaren som förnekade det hela – varpå Nyheter24 i hårda ordalag anklagade polisen för att sprida lögner och ”hetsa mot svaga”. Att campingägaren – som enligt polisen skulle ha tjänat en miljon på verksamheten – hade alla motiv i världen att förneka detta glömde man att berätta.

Red’s kom:
För vänsterextremister är alla fakta som kan uppfattas som negativa om EU-tiggare en hets mot de svaga. Sveriges befolkning ska bara få en sida av verkligheten, och det är den som vänsterextremisterna vill att vi ska få. De har ingen skam i kroppen och säger t o m öppet att de vill införa censur i Sverige;
Andreas Pettersson vill censurera diskussion om skolgång för EU-migranters barn
Erik Hansson tycker det är farligt att diskutera lösningar för EU-migranter, förespråkar censur
Vänsteraktivister kräver att media censurerar information om EU-migranter

Kvällspressen hakade dock snabbt på – och när områdeschefen i Gävleborg tog Lars Fredin i örat så hette det att polisen ”backat” från uppgifterna. Att polisen egentligen inte hade tagit tillbaka något i sak doldes effektivt bakom ett brus av upprörda kommentarer.

Se;
Tiggare i Hälsingland tjänar drygt 10 miljoner kr/år, skattefritt

Poliskontroll av EU-migranters bilar i camping, Söderhamn – människohandel

Snälla Aftonbladet, kicka Anders Lindberg – Sprider tiggarmyter

Lars Ströman, Nerikes Allehanda, vågar inte argumentera organiserat tiggeri

Martin Valfridsson kritiseras av ETC för att ha sagt sanningen

När regeringens särskilda samordnare för EU-migranter, Martin Valfridsson, tidigare i vår berättade att många tiggare tvingas betala för sin plats och att en del tvingas till prostitution så blev han genast hudflängd av vänstertidningen ETC för att ”sprida rykten”. Valfridsson har senare bekräftat den här bilden. I tidsskriften NEO:s juninummer menar han att utpressningen och beskyddarverksamheten riktad mot tiggare troligen är ett tilltagande problem.

Red’s kom:
En naturlig konsekvens av fattigdom är utnyttjande och brottslighet. Det har fungerat så som allra minst sedan homo sapiens utvecklades för 125 000 år sedan, men i praktiken redan 2 miljoner år tillbaka med homo erectus. När nu bl a Rumänien exporterar sin fattigdom till Sverige så måste man vara bra korkad om man tror att allting plötsligt förändras av sig själv över en natt efter två miljoner år med samma system.

Skrämselteknik – Många vill skrämma till tystnad

När inte ens polischefer och högt uppsatta tjänstemän kan säga vad de vet i den här frågan utan att bli uthängda så förstår man varför vanliga poliser, frivilligarbetare och andra som jobbar på ute på fältet nästan alltid vill vara anonyma när de framför kritik – om de överhuvudtaget vågar uttala sig.

Red’s kom:
FAKTA FÅR STÅ TILLBAKA FÖR KÄNSLOARGUMENT
Ett strålande exempel på hur väl det vänsterstyrda media lyckas i att tysta kritik är hur försiktigt alla politiker – speciellt riksdagsledamöter med oförtjänt höga arvoden – uttrycker sig. Det verkar stört omöjligt för politiker att säga ens det vi alla vet utan att linda in varje sanning i en massa meningslösa tyckanden. De tassar fram på äggskal i varje fråga där det handlar om att styra upp de många och stora problemen med EU-tiggarna.

Polisen utreder utnyttjande av EU-migranter

Behovet av fakta är akut. Polisen jobbar sedan november med att ta fram en samlad nationell lägesbild angående brottslighet kopplad till EU-migranterna. Det handlar både om romer som utnyttjas av sina landsmän och brottslighet som drabbar den inhemska befolkningen.

Red’s kom:
Polisens utredning av brottslighet kopplad till EU-tiggare saknar tyvärr förutsättningar att kunna leda till något konstruktivt. Det enda polisen kan utgå från är uppklarade fall, och det kanske motsvarar 1% eller mindre av denna brottslighet.

Kriminella nätverk kan dra nytta av EU-migranter utanför samhällets kontroll

Vi vet inte i dag hur många tiggare som utnyttjas eller hur kopplingarna till annan brottslighet, som stölder, bedrägerier, prostitution och liknande ser ut. Uppgifterna går isär. Helt klart är emellertid att det finns en betydande risk att kriminella nätverk drar fördel av att det finns en stor och ökande grupp utsatta människor som står utanför samhällets kontroll.

Red’s kom:
HUR SKA BROTTSLIGHETEN STÄVJAS?
Vi vet bara med 100% säkerhet att stölder, bedrägerier (t ex äldre svenskar som luras av romska ligor), prostitution, etc förekommer bland EU-migranter. Hurpass omfattande denna brottslighet är kommer vi aldrig att få reda på så därför är det bara intressant att komma fram till en lösning för hur denna brottslighet ska stävjas.

I praktiken finns det bara två alternativ; Tiggeriförbud eller ”stängda” gränser. Allt annat är bara att förhala processen och försvåra för alla parter.

En utveckling där den organiserade brottsligheten stärker sitt grepp tjänar ingen på. Definitivt inte tiggarna. Definitivt inte de utsatta äldre svenskar som lurats av romska ligor.

I dag känner vi inte till hela sanningen om tiggeriet. Men vi vet att det framförallt är de svagaste i samhället som får betala priset för en politisk offentlighet där medborgarna måste kryssa mellan överdrifter och tillrättalägganden.Klicka här för att gå till artikeln i GP, 2015-07-15
Se även bl a;
EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *