Svenska kyrkan & Hela Människan vill få Norrköpings kommun att bekosta härbärge för EU-migranter

Det är långt ifrån säkert att tiggare i Norrköping får nattlogi i vinter. Nu vill Svenska Kyrkan och Hela Människan (Hela Människan är en del av Svenska Kyrkan) väcka kommunen.

Förra vintern öppnade den ideella kristna organisationen Hela Människan ett härbärge för tiggare i Norrköping med stöd av svenska kyrkan och kommunen.
– Jag är hundra på att flera av dem kommer tillbaka till vintern, säger Barbro Eriksson som, för hjälporganisationen Hela Människan, jobbade på härbärget under vårvintern.

Red’s kom:
Naturligtvis är de som jobbat på härbärget hundra procent säker på detta, men frågan är varför de är säkra på något som är omöjligt att veta?

Tiggare i Sverige för att de inte kvalificerar sig för jobb i Rumänien/Bulgarien

Hon påpekar att tiggarna på Norrköpings gator visserligen är färre just nu men att det beror på att romerna ofta har tillfälle till sommarjobb i sina hemländer.
– Då kan de hjälpa till på gårdar och liknande och få chans att träffa sina familjer. Men annars är det ju därför de är här – för att de som är romer inte kan få jobb i Rumänien och Bulgarien.

Red’s kom:
Det finns många fattiga (125 miljoner) i EU, som heller inte kan få jobb, men de kommer ändå inte till Sverige för att tigga.

Hela Människan vill ha pengar för att cementera EU-migranters utanförskap och befästa deras utsatthet

Nu när vi går mot kallare tider känner Barbro Eriksson och Ulf Larnemark, chef för Hela Människan i Norrköping, att Norrköping behöver hjälpa de nödställda personer som kommer att befinna sig här.

Red’s kom:
Om EU-migranter kommer hit så kan de säkert ta sig hem.

Enligt kommunallagen får kommunen inte finansiera boende för utländska medborgare. Kommunen kan inte välja ut en specifik grupp av turister och ge dem särrättigheter.

– Men om vi ska kunna öppna i november behöver vi ha besked nu i september, säger Ulf Larnemark.

Red’s kom:
För ideeella och religiösa organisationer handlar det bara om få sig tilldelat pengar. Det handlar inte om att hjälpa EU-migranter för det gör man givetvis inte genom att erbjuda gratis boende till dem i Sverige.

Lars Stjernkvist (S) initierade brott mot kommunallagen

Förra hösten var det kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) som väckte frågan om ett härbärge när han kallade ideella aktörer till ett möte för att diskutera frågan.
– Jag tror att man hoppades att vi skulle ta den kostnaden, säger Ulf Larnemark, Hela Människan.

Red’s kom:
Ja, om politikerna följt lagen så får denna välgörenhet för specifikt romer inte finansieras med skattemedel.

Senare, när vintern redan var här, blev insikten stor om att något snabbt måste göras.
– Jag kom på att vi skulle kunna starta ett härbärge snabbt genom att bidra med arbetet och personalen om Svenska Kyrkan och kommunen också ställde upp, säger Lars Stjernkvist (S).

Red’s kom:
Men någon hänsyn till kommunallagen och likabehandlingsprincipen kom Lars Stjernkvist (S) inte på.

Svenska kyrkan drog in 300 000 kr på EU-migranterna

Kyrkoherden Thomas Wärfman såg till att kyrkan stod för härbärgets lokal, Matteusgården, och inventarierna. Han pratade också med kommunen som stod för de 300 000 kronor som härbärget kostade.

Red’s kom:
Det socialdemokratiska styret borde skämmas som lägger 300 000 kr av medborgarnas pengar på något som inte tillför något för någon, utan tvärtom skadar alla parter.

BEGÄRA UTTRÄDE UR SVENSKA KYRKAN
Efter att en tjänst införts på Internet som gjorde det lättare att gå ur Svenska kyrkan bestämde Svenska kyrkan att inte längre acceptera utträden via BankID. Ett regelverk de själva sätter. Mellan 2016-09-24 och 2016-12-21 hann 18 595 personer begära utträde via denna Internettjänst, alltså innan Svenska kyrkan ändrade sitt regelverk.
För att lämna Svenska kyrkan måste du nu istället fylla i en av följande blanketter och posta till din församling:

Ovanstående är en sammanfattning av;
Gå ur Svenska kyrkan! – Så här gör du

Alla vänsterstyrda kommuner vill jämföra sig med det vänsterstyrda Linköping

Men trots att Linköpings kommun har budgeterat 3 miljoner kronor för härbärgen och luncher till tiggare i år lägger inte Norrköpings socialnämnd en krona.

Red’s kom:
Sanningen är illa nog, det finns ingen anledning att överdriva. Linköping lägger 2,5 miljoner kr 2015 (om de inte petat in ytterligare ½ miljon i efterskott) på åtgärder för 40 av Sveriges upp till 6 000 EU-tiggare. Pengar som inte tillför något och som är i strid med lagen.
Se; Gratis mat och husrum för EU-migranter i Linköping – 2,5 miljoner kr/år

Linköpings kommun (FP, Daniel Andersson, omsorgsnämnden, Linköping) resonerar som ”Ingen ska frysa ihjäl på våra gator”. Det är dylika floskler som man argumenterar med, istället för sakargument, för att inte följa lagen.

Hela Människan vill att skattebetalarna ska stå för 550 000 kr till boende för andra länders medborgare

Man går inte utanför sin budget med de 550 000 kronor som skulle behövas för ett vinteröppet härbärge.

Red’s kom:
Dvs för ett okänt antal EU-tiggare. Ansvariga i kommuner som t o m budgeterar för att romer ska få bo gratis borde lagföras.

Kommunen ska följa lagen, inte följa andra kommuner

– Det kan bli en mild vinter och det kan vara så att länderna de kommer ifrån tar ett större ansvar så att vi kan ställa upp efter behov, säger ordföranden Roger Källs (S) som inte tycker att städerna ska snegla för mycket på varandra.

Red’s kom:
Det var ju ovanligt förnuftigt om Roger Källs med det menar att kommunen ska göra vad som är rätt och riktigt enligt regelverken, där kommunen är skyldig att värna om sina egna medborgare, men inte får spendera skattemedel på att försörja andra länders medborgare.
Klicka här för att gå till artikeln i NT, 2015-09-04
Se även bl a;
Polisen i Norrköping ”belägrad” av EU-migranter som begår miljöbrott


Avhysta EU-migranter i Umeå ockuperar ny plats – Kyrkan anser de är kommunens ansvar

Svenska kyrkan i Umeå tycker skattebetalarna ska försörja alla EU-migranter

Svenska kyrkan i Umeå finansierar EU-tiggares vistelse i Sverige

Jobb och bostäder till EU-migranter sökes av Svenska kyrkan i Östersund


KD rasar mot att kyrkan hjälper romer

Svenska kyrkan Ängelholm klargör att EU-migranter inte är kyrkans ansvar


Centerpartist vill att vildcampare ska kunna avhysas

Vänsteraktivister kräver att media censurerar information om EU-migranter

Fi kräver obegränsat stöd till EU-migranter


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

En kommentar till “Svenska kyrkan & Hela Människan vill få Norrköpings kommun att bekosta härbärge för EU-migranter”

  1. Inte en krona till tiggarromer nu får det räcka. Vi har 34000-40000 hemlösa etniska svenskar och nordbor som får allt mindre hjälp för det finns inte pengar??? Men till snyftande romer som drar i kläderna och är otrevliga dom hjälper pk 7an. Hyckleri att inte hjälpa våra egna fattiga marginaliserade!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *