Svenska FN-förbundet avslöjas som en vänsterextremist-bluff

Svenska FN-förbundet är en organisation som på olika sätt driver opinion i den politiskt korrekta riktningen i Sverige. Man publicerar artiklar och gör uttalanden som ”Svenska FN-förbundet” och man använder friskt referenser till FN på sin hemsida för att ge sina förvirrade idéer tyngden av att komma från en del av FN. Den 8:e maj skrev man den politiskt korrekta artikeln ”Nu måste Sverige ge fler invandrare makt” i Aftonbladet

Granskning Sverige gör det Sveriges vänsterstyrda media inte vill göra och granskar en organisation som kallar sig för ”FN-förbundet”.

Som framgår nedan så övergår reaktionen från FN-förbundet snabbt till anklagelser om rasism och obegripliga referenser till ”värdegrund” i syfte att slippa svara på konkreta frågor.

Det framgår att Svenska FN-förbundet inte har några kopplingar till FN. Denna vänsterorganisation t o m använder sig av FN-loggan och har bl a en bild av FN:s generalsekreterare på hemsidan i syfte att försöka lura alla.

I intervjun med Aleksander Gabelic, ordförande i FN-förbundet, säger han ”FN har ingenting med oss att göra” och tillägger att de själva bestämmer vad organisationen ska verka för.

FN-förbundet utger sig för att vara oberoende

FN-förbundet hävdar att de är oberoende, men det visar sig nu att detta oberoende endast avser gentemot FN.

FN-förbundets stiftelse för att slippa insyn i vart pengar går

Den största delen av FN-förbundets intäkter kommer från UD, ”anslag och projektbidrag” (Från vilka företag? skattemedel?), SIDA och Forum Syd.

FN-förbundets ”Insamlingsstiftelsen FN-fonden” har heller inget med FN att göra och det är oklart vem som bestämmer vad pengarna i denna fond ska gå till (även om stadgarna rent generellt uppger detta) eller hur mycket.

Skälet till att pengarna hanteras av en stiftelse är naturligtvis för att på detta sätt slippa insyn. Med denna stiftelse finns ingen insyn vart pengarna landar, vilket är typiskt för hur vänsterorganisationer fungerar.

Det är rent ut sagt avskyvärt att organisationer, privatpersoner eller kommun/staten ger pengar till organisationer bara för att de utger sig för att vara välgörenhetsorganisationer, men som inte ens vågar redovisa var de får pengar från och vart pengarna går (precis som för tex Crossroads och Hjälp Tiggare i Lund).

Wfuna – Saknar koppling till FN, trots att ”UN” t o m ingår i namnet

FN-förbundets internationella paraplyorganisation ”wfuna” – som också använder sig av FN-loggan, har heller inte någon koppling till FN.
Wfuna svarar att när Svenska FN-förbundet gör politiska uttalanden så är det inget som har med FN att göra.Wfuna - World Federation of United Nations Associations

Wfuna mörkar sin ekonomi

Wfuna vill eller kan inte svara på vem som finansierar deras verksamhet, utöver att det är ”organisationer”, utan hänvisar att det står på deras hemsida vilka som är organisationens partners (under rubriken ”Some of our Past and Present Partners are:”). Om dessa partners – t ex universitet – är samma som finansiärer vill Wfuna inte svara på. Uppenbarligen upplevde Wfuna frågorna som alltför känsliga och försöker därför avbryta samtalet.

På hemsidan listas Janet and Arthur Ross Foundation och den hårt kritiserade banken Goldman Sachs som partners.
– Att Wfuna tar pengar från Goldman Sachs är som att en fredsrörelse skulle ta pengar från Bofors.

Tillägg: Videon där texten här transkriberats från har tagits bort av Youtube på begäran av extremvänstern, och med stöd av S+MP-regeringen 2014-2018.

Följande artikel publicerades, som vanligt helt okritiskt, av Aftonbladet:
Måste invandrare och vänsterextremister få mer makt?Artikeln skrevs av Aleksander Gabelic som kallar sig ordförande i Svenska FN-förbundet och Linda Nordin, som kallar sig för generalsekreterare i Svenska FN-förbundet.
93% av de 6362 personer som läst artikeln håller inte med. Det borde vara 100%.

Granskning Sverige ringer upp Aleksander Gabelic om artikeln, men innan en fråga ens hinner ställas säger Aleksander Gabelic med en ytterst otrevlig ton (vilket i sig visar vad FN-förbundet är för organisation);
– Jag måste fråga, stör det dig? Jag vill veta vad du är ute efter. Jag vill att du redovisar för mig, har du problem med den artikeln?
– Ja, vad är problemet med bristande mångfald? Blir det bättre om det är mycket mångfald?
– Ja, om du lever i ett samhälle där kvinnor inte finns överhuvudtaget i styrbefattningar osv, då skulle jag tycka att det är konstigt om du inte tycker det är konstigt. Är männen mer kompetenta? Det gäller ju också om du har ett samhälle som i USA, du vet hela medborgarrörelsen. Då är ju frågan om man har en annan värdegrund där man tycker att det inte är viktigt att det finns människor med en annan bakgrund. Liksom den amerikanska debatten. Då behöver vi inte diskutera längre för då har du en annan värdegrund.

Red’s kom:
Typiskt vänsterextremister. Om man inte tycker som dem så har man en annan värdegrund och bara av den anledningen finns det inget att diskutera. En klassisk bortförklaring till att de saknar argument. Alla sakliga argument avfärdas med att de inte stämmer med vänsterns ideologi och därmed finns det inga underliggande konkreta frågor att diskutera.

– Men om man tycker det är viktigt att samhället speglas i olika organisationer…
– Tycker du inte det är viktigt så har du helt fel värdegrund och då kan vi sluta diskutera. Då är det ju en rasistisk utgångspunkt, du gör skillnad på människor och du menar att…

Red’s kom:
Människor är olika och om man inte inser det så är man synnerligen ointelligent. Människor är olika mycket värda. En person som våldtar barn är inte lika mycket värd som en läkare som räddar liv.

– Kirurger är nog överlag mer intelligenta än medelsnittet i Sverige, tycker du att man ska kvotera in…
– Det handlar om trovärdighet för samhället.
– Det finns en viss andel förståndshandikappade i Sverige, ska vi lobba för att det finns en viss kvot av förståndshandikappade i det kirurgiska rået?
– Vi kan sluta diskussionen, den är helt förolämpande mot förståndshandikappade.
– Nej, det är inte förolämpande för förståndshandikappade…
– Vi kan lämna diskussionen, jag tycker inte vi har samma grund alls. Varefter Aleksander Gabelic lägger på.

VÄNSTEREXTREMISTER SKOR SIG SJÄLVA
Undrar vad de till synes samvetslösa Aleksander Gabelic och Linda Nordin har i lön och hur stor andel av bidragen som går till dem själva?

Se bl a: Stadsmissionens Marika Markovits (71.000 kr/mån) skeptisk till tillståndsplikt för tiggeri

Man är automatiskt rasist om man inte inser nyttan av att organisationer, som det heter, speglar samhället.

Sverige är med skrämmande hastighet på väg från ett samhälle där kompetens bestämmer vilka som besätter viktiga samhällsfunktioner till ett samhälle där olika kvotfaktorer bestämmer vilken position man får.

Frågan är vad som är mest rasistiskt och intolerant? Ett samhälle som stirrar sig blint på medborgares hudfärg, kulturell bakgrund, handikapp eller kön vid tillsättning av viktiga poster? Eller ett som bortser från dessa faktorer?

Undrar vilket samhälle som kommer att vara mest framgångsrikt. Det samhälle som fokuserar på kompetens och är blinda för hudfärg eller kön? Eller det samhälle som fokuserar på hudfärg och kön men är blinda för kompetens?

De som styr samhället med sina ekonomiska resurser ser till att personer som Aleksander Gabelic får fritt spelrum att sprida sina förvirrade idéer. Det är på väg att leda till katastrof för Sverige där en stor andel av befolkningen köper propagandan om att varje del av samhället ska vara obegränsat öppet, tolerant och inkluderande. Detta leder dels till att det svenska folkets identitet kommer att raderas och dessutom att kompetens nedprioriteras i strävan efter att t ex olika hudfärger ska vara representerade på viktiga poster. Inte nog med att Sverige kommer att vara identitetslöst i framtiden, vi kommer även att ledas av kompetensfria personer. Frågan är om vi inte redan är där?

Se även bl a;
Populism (sanningen) vs Politiskt korrekthet (etablissemangets lögner)

Stefan Löfven kritiserar hatiskt debattklimat i USA – kastar sten i glashus


Populismen präglar politikerna

Anders Lindberg (Aftonbladet) förirrar sig i populism och Jonas Sjöstedt

M hoppar på ”populisttåget” och för SD-politik när de vill vidta åtgärder mot EU-migrantproblemen?

S och V: Människofientligt & populistiskt att föreslå tiggeriförbud

Aftonbladet ger ”båda” sidor av ett tiggeriförbud – Två sidor av rött

Rom och cola – Inget att skämta om?


Erika Bjerström frågar om hon måste rapportera neutralt i Public Service!

Medias ständiga skuldbeläggning av ”vita män”


Grand Hôtel viker sig för vänstern – Ändra ditt betyg till 1


Häpnadsväckande debatt om yttrandefrihet – Janne Josefsson tappar tålamodet


Feministiskt Initiativ vill förbjuda åsikter som de inte gillar


Vad är en vänsterextremist?

Vänstervridningen: Erfors & Helmerson mot Linderborg & Croneman


Henrik Arnstad i debatt om flyktingar – alla tokigheter listas här

Henrik Arnstad, behövs han?


Svenskar mest invandringspositiva i EU… eller?


Varför ska SD följa medias vilja istället för folkets?


För sidor om media, asylpolitik och integration se innehållsregistret.

En kommentar till “Svenska FN-förbundet avslöjas som en vänsterextremist-bluff”

  1. Tack för att du tar upp detta avskyvärda i flera år nu pågående missförhållandet. Om detta kan det inte berättas om för lite så länge som det pågår.
    Konstigt att FN tillåter lurendrejeriet där folk tror att svenska FN-förbundet är den riktiga FN-organisationen och att man inte reagerar mot det pågående varumärkesintrånget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *