Sven Hovmöller ute i natten för att flytta EU-migranter undan myndigheternas upptäckt

Ett antal EU-migranter som avhysts från Sollentuna vägrar flytta sina fem husvagnar från den mark som de senast ockuperat i Jordbro (söder om Stockholm) trots att de blivit uppmanade till detta. Sven Hovmöller, ”Den galna professorn #2”, är ute i natten för att leda EU-migranterna till en ny plats där de olagligen kan ställa upp sina husvagnar.

Området vid Jordbro har varit populärt bland EU-migranter sedan mars 2014, då DN skrev så här:
Tiggarläger flyttat till Jordbro
De rumänska EU-migranterna, som på torsdagsmorgonen vräktes från sitt läger i Helenelund, har flyttat till Hanveden nära Jordbro.

Haninge kommun har dock informerat dem om att de inte kan stanna där, lägret finns i Hanvedens vattenskyddsområde där kommunen sin dricksvattenreserv. Vattnet härifrån används också för livsmedelsproduktion. Eftersom det finns stor risk för förorening av dricksvattnet har kommunen utökat tillsynen vid vattenverket.

Under fredagen fanns 13 husvagnar med tillhörande bilar och ett 30-tal EU-migranter i lägret.

Att Sven Hovmöller (S) dessutom är ledamot i kommunfullmäktige, Sollentuna, har inte avslöjats tidigare när media skrivit om hans galenskaper i samband med EU-migranter.

Så här sa Sven Hovmöller under nattens flytt av EU-migranter:
Sven Hovmöller: Nu är vi ute i Jordbro och försöker flytta fem husvagnar som rumänerna har ställt upp här men som polisen har sagt att de kommer att avhysa i morgon bitti.
Därför är vi här på natten och flyttar dem innan de blir konfiskerade av Kronofogden och polisen.

Journalist: Men nu är de inte i Sollentuna, du är ju politiker i Sollentuna, vad gör du här?

Sven Hovmöller: Ja, nu har jag övergått till att vara medmänniska, som är påkallad… mummel, mummel.
Deras situation har inte blivit bättre av avhysningen i Sollentuna. Betydligt sämre har den blivit.

Journalist: Vad är nästa steg?

Sven Hovmöller: Ja, den som det visste. Jag försöker komma i kontakt med några ansvariga politiker. Jag sitter hela dagarna i telefon och det är svårt att komma fram till vem det egentligen är som fattar de här besluten att man ska jaga dessa fattiga människor från ställe till ställe. Jag hoppas man kan komma överens om att det här är meningslöst. Och sedan ta det lite lugnt, och låta dem bo i sina husvagnar.

Red’s kom:
Eller utvisa EU-migranterna ur landet eftersom de saknar rätt att vistas i Sverige. Men dagens fega politiker vågar inte följa folkviljan eller upprätthålla lag när det gäller romer, av rädsla för vänsterextremisternas ständiga påhopp om rasism/antiziganism.

Hur många av EU-migranternas fem husvagnar som är belagda med körförbud där Sven Hovmöller och andra olagligen drar runt dessa på svenska vägar förtäljer inte historien. Men med tanke på att Sven Hovmöller valde att göra detta under natten finns all anledning att tro att ingen av husvagnarna får rulla på vägarna.Klicka här för att gå till Youtube videon, 2015-11-19


Sven Hovmöller är ingen sympatisk person. Se nedan vad t ex Stockholm Direkt skriver om hans skandalösa beteende. Sven Hovmöller är, trots sin aktningsvärda ålder på 70 år, en mycket aggressiv person.

Sven Hovmöller anklagas för trakasserier

Rivningen av romernas läger i Helenelund väckte starka känslor. Nu anklagas kommunfullmäktigeledamoten Sven Hovmöller (S) för att ha hotat och trakasserat majoritetsföreträdare i kommunen.

En hetsig debatt tog vid i kommunfullmäktige i förra veckan när Douglas Lithborn (M), kommunstyrelsens ordförande, i talarstolen anklagade Sven Hovmöller för att ha trakasserat och riktat indirekta hot mot politiska företrädare för majoriteten i efterspelet av den uppmärksammade rivningen. Bland annat ska hot har riktats direkt mot honom själv.
Han anklagade bl a mig för att ha beordrat den här rivningen personligen, vilket jag inte har gjort. Det här är ett beslut på tjänstemannanivå. Han har också ringt flera majoritetsföreträdare och kommit med förtäckta hot, sagt sådant som att det skulle vara slutet på dennes politiska karriär, och krävt att företrädaren ska göra något personligen, säger Douglas Lithborn.

Sven Hovmöller hotar andra ledamöter

Sven Hovmöller ska också ha använt uttrycket ”ditt huvud på ett fat” vilket Douglas Lithborn reagerar starkt mot. Han utesluter heller inte en polisanmälan om trakasserierna fortsätter.

Sven Hovmöller agerar som vänsterextremist i fullmäktige

– Det är ingen vacker ton. Sven Hovmöller har gått långt bortom vad som är passande för en kommunfullmäktigeledamot. Man gör inte på det här sättet, han blandar ihop rollen som ledamot och aktivist, säger Douglas Lithborn.

Sven Hovmöller vill gå förbi den demokratiska processen

– Och den springande punkten är att han själv inte gjort någonting för att påverka genom de demokratiska organ som finns, varken han eller någon annan har lagt någon motion i kommunfullmäktige om att kommunen borde ändra förhållningssätt i frågan, säger Douglas Lithborn.

Sven Hovmöller kräver att Douglas Lithborn ska betala för Hovmöllers boende

I ett diariefört mejl adresserat till Douglas Lithborn har Sven Hovmöller också uppmanat denne att omgående betala för boende till två familjer som han ordnade plats på härbärget Udden åt efter rivningen.
– En kommunfullmäktigeledamot har inte rätt att på eget bevåg köpa tjänster för kommunens räkning, säger Douglas Lithborn.

Red’s kom:
Kemiprofessorn Sven Hovmöllers aggressivitet och bristande förmåga till sansat och logiskt tänkande är identiskt med en annan vänsterextremist vid namn Daniel Kallos (”Den galna professorn #3”) i Umeå;
Daniel Kallos (V) anmäld av polis vid information till EU-migranter – V stöder attackenKlicka här för att gå till artikeln i Stockholm Direkt, 2014-04-03
Se bl a;
Den galna professorn #2: Rasism att inte låta EU-migranter ockupera svensk mark

Paneldebatt om EU-migranter i Stockholm med Anders Lindberg och Sven Hovmöller

EU-tiggare vill inte dela ut reklam pga arbetstiderna

Ilsken Sven Hovmöller får betala EU-migranters böter

Svenska kyrkan i Uddevalla vill upplåta en p-plats för EU-migranter

SVT Agenda om EU-migranter – Oseriöst med Soraya Post, Ulrika Falk m fl!

619 avhysta EU-migranter i Stockholm, 2 i Malmö – Hovmöller lär EU-migranter smita från polisen


Aktivister befäster EU-migranters utsatthet – inhumant och osolidariskt


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *