Susanne Sjöstedt: Morgan Johansson spårade ur om romerna

En av de många extremist-journalisterna utan vett och sans är Susanne Sjöstedt och jag kan inte låta bli att redovisa hennes bild av S+MP-regeringens förslag för att komma tillrätta med en del av de problem som EU-migranterna orsakar Sverige:

Det går inflation i inte nödvändigtvis helt genomtänkta politiska utspel om tiggeri.

Red’s kom:
När har Susanne Sjöstedt någonsin sett ”helt genomtänkta politiska utspel”? Varför skulle förslag om EU-migranter vara mer genomtänkt än något annat?

Om den åtgärdsplan som regeringen presenterade igår hör till dessa, ja det beror nog lite på vad man väljer att fokusera på.

Red’s kom:
Om Susanne Sjöstedt väljer att fokusera på de mer ogenomtänkta förslagen som passar hennes åsikt så är de – enligt henne – genomtänkta.
Om Susanne Sjöstedt väljer att fokusera på de mer genomtänkta förslagen som inte passar hennes åsikt så är de – enligt henne – ogenomtänkta.

Logiskt?

Grundtanken är god: man vill bl a initiera insatser så att utsatta EU-medborgare som vistas tillfälligt i Sverige ska skyddas från utnyttjande och våld. Man betonar insatser i Rumänien, samarbeten för att bekämpa den antiziganism som härjar både här och där och omöjliggör romernas delaktighet i samhälls- och arbetsliv.

Red’s kom:
Detta var alltså extremt ogenomtänkta förslag som S+MP-regeringen presenterade där särskilt insatserna i Rumänien kommer att visa sig i praktiken verkningslösa av naturliga skäl (även om S+MP-regeringen naturligtvis kommer att ge en annan bild av resultatet).

Susanne Sjöstedt tar också upp en antiziganism som hon påstår finns i Sverige. Detta trots att ingen till dags dato kunnat påvisa någon sådan. Inte ens den organisation som regeringen tillsatt för att bekämpa antiziganist-spökena. Romregistret som Skånepolisen upprättade är det enda man kunnat komma med så här långt, och hur olämpligt detta register än var så kan man ifrågasätta om det går under rubriken antiziganism.

Den lilla – i relation till alla andra brott i Sverige – oförsvarbara andel attacker som skett mot EU-migranter kan man också ifrågasätta om den lyder under rubriken antiziganism. Det är en definitionsfråga, och ingen har någonsin ens försökt definiera antiziganism som bara blivit ett slagord för vänsterextremister.

Men så började justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) svamla om att vi måste kriminalisera utnyttjandet av tiggare, med ett liknande anslag som det Moderaterna tidigare i år när de ville förbjuda organiserat tiggeri och med det insinuerade att det fanns någon skuggfigur bakom varje enskild tiggare som plockade av dem pengar.

Red’s kom:
Hur kan någon hävda något så absurt som att Morgan Johansson insinuerade att ”det fanns någon skuggfigur bakom varje enskild tiggare som plockade av dem pengar” bara för att man vill försöka komma åt dem som utnyttjar tiggares utsatthet? Det är ett så urbota korkat påstående att man häpnar.

Men att utnyttja tiggare är alltså redan kriminellt. Så vad håller Johansson på med egentligen?

Red’s kom:
Hur många gånger har vi inte hört detta?
Är människor verkligen så här dumma? Hur kan det finnas så många som inte begriper vad det handlar om trots att detta är så enkelt att förstå för alla och envar att det inte ens behövs någon förklaring.

För det första så är det inte alls kriminellt att ”utnyttja” tiggare.
För det andra så har vi nu så många gånger kunnat konstatera att lagstiftningen är otillräcklig för att komma åt den det kriminella utnyttjandet av tiggare som vi åtskilliga gånger fått bekräftat förekommer i Sverige. Hur kan det vara fel att utreda om förbättringar i lagstiftningen kan göras på detta område?

Det ska noteras att Morgan Johansson också gett en förklaring. Det är så högt ställda rekvisit på människohandel att det är väldigt svårt att komma åt dem som ägnar sig åt detta. Han nämnde också att den nationella samordnaren mot tiggeri vill att hålet i lagen täpps till. Regeringen och Moderaterna är överens i de här frågorna. Har vi en möjlighet att täppa till lagen ska vi göra det, säger Beatrice Ask (M), ordförande i riksdagens justitieutskott.

Om det inte räcker för att Susanne Sjöstedt ska förstå vad det handlar om så är det inte mycket att göra åt saken.Klicka här för att gå till artikeln i VF, 2015-06-25
Se även bl a;
M hoppar på ”populisttåget” och för SD-politik när de vill vidta åtgärder mot EU-migrantproblemen?


Susanne Nyström: Skattebetalarnas ansvar att finansiera boende för EU-migranter

Att förbjuda tiggeri har inget att göra med förbud av fattigdom!


Den galna professorn: Ogillar avhysningar av EU-migranters olagliga bosättningar

Den galna professorn #2: Rasism att inte låta EU-migranter ockupera svensk mark


Regeringen vill genomföra moderaternas förslag om EU-migranter

Anders Lindberg kritiserar förenklad avhysning av EU-migranter som symbolpolitik


Slitna slogans om tiggeriet – en sammanställning

Varför provocerar EU-migranter?


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *