Stefan Löfvén försöker flytta fokus från problemen med EU-migranterna

Statsminister Stefan Löfven, S, har inte tagit del av Gävleborgspolisens kartläggning av EU-migranter, men säger att han inte vill ändra lagen för att komma åt det organiserade tiggeriet.

Illa berörda”?

– Många blir illa berörda av tiggeriet och det blir jag med. Det är svårt att se människor sitta på gatan och tigga om pengar. Det är en väldigt svår situation för de människorna och människor som ser det blir illa berörda. Det är klart vi måste göra något åt detta, säger Stefan Löfven.

Red’s kom:
Det är inte att vi blir ”illa berörda” av att se fattiga som är problemet!

I vanlig ordning försöker Stefan Löfven flytta fokus från vad det handlar om. Det primära är konsekvenserna av tiggeriet. Inte minst de enorma kostnaderna för samhället som EU-migranterna medför utan att de tillför samhället något.

Ett annat problem är att den hjälp EU-migranterna får i Sverige är missriktad och dessutom oundvikligen leder till en allt stridare ström med EU-migranter till Sverige. Ju längre frågan förhalas av S+MP-regeringen desto svårare blir det att komma tillrätta med problemen.

Problemen i Sverige och problemen i EU är två olika saker

– Det är därför vi har samarbetet exempelvis med Rumänien, de allra flesta kommer från Rumänien, om att de måste ta bättre hand om sina egna medborgare och ge dessa, människor, många av dem är romer, en möjlighet att komma in i samhället i Rumänien, säger Stefan Löfvén.

Red’s kom:
Fattigdomen i Europa är en sak, problemen i Sverige – som EU-migranterna orsakar – är en annan. Återigen försöker Stefan Löfven glida undan problemen.

Vad vet Stefan Löfvén om var de flesta tiggandes EU-migranter kommer från med tanke på att detta aldrig utretts?

Stefan Löfvén bluffar om att ett ”avtal” skrivits

– Och det har vi skrivit ett avtal om också, vi jobbar systematiskt med den frågan, fortsätter Stefan Löfvén.

Red’s kom:
Sverige har inte skrivit något avtal med Rumänien! Däremot finns det en hemlig skrivelse i form av utkast mellan en person i Sverige och en person i Rumänien. Vad som står i detta dokument får vi inte veta.

Det finns inget ”systematiskt” arbete överhuvudtaget inom S+MP-regeringen för att lösa problemen med EU-migranterna i Sverige!

Stefan Löfvén tycker inte det spelar någon roll om lagstiftning inte fungerar

Moderaterna vill se över lagstiftningen och förbättra möjligheten att förbjuda organiserandet av tiggeri, skrev förra justitieministern Beatrice Ask, M, och partisekreterare Tomas Tobé, M, på DN Debatt för några veckor sedan.

Men Stefan Löfven vill inte röra lagstiftningen.
– Vi har inom den lagstiftning som finns i dag den möjligheten. Det kan röra sig om människohandel, eller tvång till tiggeri eller andra saker. Det är inte ny lagstiftning som behövs men däremot måste vi komma åt problemet med tiggeri för det gör ont för den som ser det men ännu mer för den som tvingas tigga, säger han.

Red’s kom:
Det gör ont, ont, ont…

Stefan Löfvén säger kategoriskt nej till alla förslag som kan leda till förbättringar för svenska medborgare och Sveriges ekonomi. Han vill inte ens ha en opartisk utredning i någon fråga rörande EU-migranter.

Veronica Palm blir upprörd

Partikollegan Veronica Palm, S, gruppledare och vice ordförande i Socialförsäkringsutskottet kommenterar Hela Hälsinglands artikel:
– Jag blir givetvis upprörd över vad som tycks vara ett cyniskt utnyttjande av människor i fattigdom. Tiggeri är inte ett brott och vi vill inte ändra lagstiftningen. Men koppleri är olagligt i Sverige. Människohandel är också olagligt. Lagbrott ska lagföras men det är ett problem om bevisläget är svårt.

Red’s kom:
Floskler på floskler. Tiggeri är inget brott, men det är inget skäl för att inte i någon form förbjuda tiggeri.

Förändrar detta något för hur regeringen arbetar/bör arbeta?
– Snarare är det en bekräftelse på att det arbete som görs måste fortsätta, säger Veronica Palm (S).

Red’s kom:
Vad är det som ska fortsätta? Situationen blir värre för varje dag, ska man då fortsätta med något – vad det nu är – som bevisligen inte tillför något?

– Regeringen har tillsatt en nationell samordnare, vars uppgift ju just är att samla in information om läget och att verka stöttande och samordnande för kommuner och andra aktörer som möter dessa människor, säger Veronica Palm (S).

Red’s kom:
S+MP-regeringen tillsatte en partisk nationell samordnare för att få ryggen fri under ett år. Nu används denna nationella samordnare som svar på alla frågor om problemen med EU-migranterna.

Redan idag står det klart att den nationella samordnaren inte kommer att presentera några lösningar (vilket Martin Valfridsson t o m själv sagt).

– Särskilt viktigt är att uppmärksamma den utsatthet som barn riskerar att befinna sig i om de kommer till Sverige. Socialtjänsten har en viktig roll att se till att eventuella barn inte far illa och möjlighet att erbjuda akut bistånd, säger Veronica Palm (S).

Red’s kom:
Vilken fråga besvarar detta? Vad löser detta?

Veronica Palm åker själv till Rumänien under nästa vecka för att diskutera frågan.

Red’s kom:
Ja, vi läser om dessa återkommande resor till Rumänien. De har inte tillfört något så här långt, och kommer naturligtvis heller inte att lösa problemen med EU-migranterna i Sverige heller.

När ska S+MP-regeringen lära sig att inte alla EU-migranter är tiggare från specifikt Rumänien?

– Det räcker inte med en enkel lösning som gör att vi slipper se problemen. Istället måste vi fortsätta arbeta med breda lösningar i frågan om utsatta EU-medborgare. En viktig del är det bilaterala samarbetet med Rumänien. Jag åker själv till Rumänien med talmannen nästa vecka för att bland annat delta i dessa samtal.

Red’s kom:
Politiskt svammel på samma låga nivå som från Stefan Löfvén.Klicka här för att gå till artikeln i Expressen, 2015-05-18
Se även bl a;
Stefan Löfvén tiger om tiggeriet i Sverige

Löfven vill INTE göra något åt problemen med EU-migranterna!

Löfven: Tiggeri är inte enligt den svenska modellen – MP bromsar tiggeriförbud

Löfven-regering rädd för att ta ställning mot de problem EU-migranter skapar


Poliskontroll av EU-migranters bilar i camping, Söderhamn – människohandel


Cecilia Magnusson (M) vill förbjuda tiggeri i Sverige


Nationell samordnare för utsatta EU-medborgare som tillfälligt vistas i Sverige

S+MP-regeringens nationella samordnare för EU-migranter utesluter tiggeriförbud


Långt mer än en fördubbling av antalet tiggande EU-migranter i Sverige på ett år


Vad är kostnaden för Sveriges 5 000-6 000 EU-migranter idag? 6 miljarder kr/år?


EU migranter – Bilder du inte får se i media


För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *