Stefan Löfven erkänner för SVT att han ljög om SD:s budget

Under ämnet ”Sjukvård” i partiledardebatten, Agenda (2017-05-14), fick Stefan Löfven följande frågor (där inte ens första frågan besvarades):
Kommer regeringen, före valet, lägga fram förslag på hur man ska stoppa eller begränsa vinsterna i välfärden? Hur långtgående kommer det här förslaget att bli?

Stefan Löfven svarar:
– Det ska inte jag stå och förhandla här i SVT. Principen är väldigt enkel. Våra skattepengar ska gå i det här fallet till sjukvården [Vilket det också gör med privata alternativ, frågan är inte vad pengarna ska gå till utan vilket alternativ som ger bäst resultat – enligt ”most value for money”-principen]. De ska inte gå till stora vinstutdelningar [Det finns inget parti som tycker detta och säkert väldigt få medborgare, men alltid lurar man någon med denna typ av retorik]. Det är en mycket enkel princip och jag förstår inte att ni slåss med näbbar och klor för att skattepengar, de vi betalar in tillsammans, de ska gå någon annanstans än till vården. Jag begriper inte det resonemanget. [Med privata alternativ går pengarna till vården och av allt att döma till en bättre fungerande vård där läkare och sjuksköterskor inte flyr från Sverige till andra länder]
Det är ingen som behöver lägga ner, absolut inte, utan det finns jättebra, seriösa vårdföretag som vill göra sitt bästa och gör sitt bästa och de kommer att vara kvar där också sedan [Personligt tyckande och alltså inte alls vad vårdföretagen/privata vårdcentraler själva anser, vilket framgår bl a av remissvaren, som Stefan Löfven inte tycks förstå].

Stefan Löfven fortsätter, direkt efter ovanstående, utanför ämnet (2:10):
Får jag bara säga till Åkesson här, herr Åkesson, som är alla goda gåvors givare, tror han. Men samtidigt ska du sänka skatterna med 50 miljarder kr. Hur ska du få råd med allting? Här är det ner med skatteintäkter och det är upp med utgifter. Sverigedemokraternas budget är faktiskt ett fall för Lyxfällan. Det får vara slut på det där att bara tro att man kan bjuda [dvs som vänstern tror] och vi kan göra allting, vi kan göra allting. Du har egna skattesänkningar på 50 miljarder, och sedan ska du vara med på ytterligare så det blir faktiskt över 100 miljarder skattesänkningar. Kommer inte att ha råd med det där.

Jimmie Åkesson:
– Jag känner inte till några skattesänkningar på 50 miljarder.
Stefan Löfven:
– Nähä.
Jimmie Åkesson:
– Jag vet inte var han fått det ifrån. Du får läsa vår budget. Det är inte första gången Stefan Löfven, herr Löfven, misslyckas med att läsa vår budget. Jag tycker det är ganska anmärkningsvärt. Man tar så lätt på siffror, man tar så lätt på sanningen. Det är likt dig, Stefan Löfven, att bara stå här och blåljuga.
Stefan Löfven:
– Ordning och reda i ekonomin. Vi ser till att ha budgetöverskott.

Red’s kom:
Vad är S+MP-regeringens definition av ”ordning och reda”?
Riksrevisionen larmar: 75 miljarder fattas
Regeringens glädjekalkyl: 75 miljarder för mycket
Vi har en regering som inte kan räkna, som lånar pengar för att få budgeten att gå ihop och ge en falsk bild av verkligheten och de tomma ladorna, som gång på gång höjer skatter (t ex den nya ”miljöskatten” på vitvaror och hemelektronik som leder till chockhöjningar av priser) för att finansiera sitt missbruk av skattemedel och som vägrar budgetera för den verkliga kostnaden för invandringen. Svenska medborgare betalar mest för EU-medlemskapet och vad händer om Sverige går med i Nato? Hur ska den omfattande kostnaden för detta medlemskap finansieras?

S+MP-regeringen skapar den ena krisen efter den andra i samhället och föreslår sedan löpande brandkårsutryckningar som sällan löser ens delproblemen, än mindre den kraftigt krackelerande välfärden i stort.

Oavsett vilket parti man röstar på, hur kan svenska folket acceptera att makthavare (inte minst Annie Lööf) är uttalat motståndare till demokrati och inte respekterar det svenska folkets åsikter?

EFTER PARTILEDARDEBATTEN:
SVT:s reporter frågar, med anledning av Löfvens påstående; ”Sverigedemokraternas budget är faktiskt ett fall för Lyxfällan.”:
– Jimmie Åkesson svarade och sa att du ljuger. De har inte lagt fram sin finansiering. De har inte föreslagit alla de här skattesänkningar du påstår att de har gjort.
Stefan Löfven:
Inte i konkret budget, nej.

Red’s kom:
Att politiker är ”slarviga med sanningen” vet förmodligen de flesta, men finns det ingen bortre gräns för lögner? Hur många fler lögner ska det till innan Stefan Löfven helt förbrukat sitt förtroendekapital bland dem som fortfarande röstar på Socialdemokraterna?

Stefan Löfvens ständiga alternativa fakta hör inte hemma i politiken.

Jimmie Åkesson:
– Att Stefan Löfven slarvar med siffror är inget nytt. Att han slarvar med vad han säger i de här debatterna är heller inget nytt. Han har visat gång på gång att han inte kan läsa en budgetmotion i Riksdagen. Det kan bero på att han själv aldrig lagt någon. Han har inte suttit i riksdagen som oppositionspolitiker, och därför kan det vara så att han helt enkelt inte begriper hur man ska läsa budgetmotioner. Hans idé här att vi vill sänka skatterna med 50 miljarder är fullständigt plockat ur luften. Jag vet inte var han fått det ifrån.

SVT skriver:
Stefan Löfven och Jimmie Åkesson råkade i luven på varandra när Löfven sade att SD vill sänka skatterna med 50 miljarder kronor.

Red’s kom:
Löfven t o m anklagade SD för att vilja sänka skatterna med över 100 miljarder kr!

Åkesson kallade statsministern för lögnare, och efteråt sade Löfven att hans påstående grundas på en sammanräkning av samtliga SD-förslag, inte bara det som finns i SD:s budget.

Red’s kom:
Nej, det var alls icke vad Stefan Löfven sa när han efter partiledardebatten svarade på Ulf Kristoffersons (SVT) frågor. SVT (Ki Andersson) är inte ärlig här, vilket alla kan konstatera som lyssnar på intervjun.

Dessutom begriper alla sunt tänkande människor att man inte kan räkna på alla förslag som enskilda politiker lägger. Enskilda förslag är något fullständigt annat än en budget. Motsvarande gäller samtliga partier.

Men Åkesson håller fast vid sin ståndpunkt: Det är inte första gången jag uppfattar att Stefan Löfven står och ljuger rakt av, säger han till TT.


Se även bl a;
Rikspolischefen ska vara rikspolischef, hävdar Löfven bestämt – Med redovisning över hur de olika partierna vill lösa problemen med otryggheten i samhället, den kraftigt ökade brottsligheten som är en direkt följd av invandringen samt rättsväsendets oförmåga att lösa brott (Frågan är: Hur löses krisen inom rättsväsendet?)


Stefan Löfven i topp i årslön bland världsledarna – På tal om vart våra skattepengar går, som Stefan Löfven vill ge sken av att han tycker är viktigt, men bara när det gäller andras förslag, verkar det som


Inget förtroende för Stefan Löfven och S+MP-regeringen bland svenska folket

98 % av Sverige ogillar S+MP


Stefan Löfven ljuger och försöker manipulera

Syrier inte högutbildade även om de är mer utbildade än Stefan Löfvén

Stefan Löfvens smutskastningar mot SD – hävdar att SD är nyfascistiskt

Stefan Löfven kritiserar hatiskt debattklimat i USA – kastar sten i glashus


Löfven har fått storhetsvansinne

Stefan Löfven surar över tillkännagivanden

Stefan Löfven surar för att han inte får som han vill


Löfven vill samarbeta med de partier han baktalar

Så vill Löfven samarbeta i integrationsfrågan

Varför vill Löfven inte samarbeta?

Utsträckta händer ej seriöst menat

Politiker anklagar politiker för att tycka som SD hellre än att diskutera sakfrågorna


Peter Springare större än Stefan Löfven!


För sidor om media, asylpolitik och integration se innehållsregistret.

7 reaktioner till “Stefan Löfven erkänner för SVT att han ljög om SD:s budget”

 1. Fast…när jag läser de rödtextade kommentarer som finns inbäddade i texten om att skattepengarna som används,slås jag av följande rödtextade kommentar,som avser vinsterna och deras existens (?); ”Men det är just vad de inte gör, de går till vården”
  Hur kan i så fall privata vårdbolag alls redovisa vinst? Rånar man besökarna utanför eller?
  Jag skiter i om en måttlig vinst, avsedd att säkra fortlevnad och intresse från investerare tas ut, men en lögn är ALLTID en lögn! Trovärdighet nolla här nu!

  Red’s kom:
  Att vårdföretagen går med vinst innebär inte i sig att skattemedel inte går till vården. Det svenska folket har alternativet att välja mellan;
  • Den statliga vården (i den mån den är tillgänglig, och det verkar vara dåligt med detta) med ineffektiva system och fördyrande kostnader av olika anledningar
  • Den privata vården, som bara har möjlighet att överleva om den fungerar tillfredsställande och skapar nöjda ”kunder”. (Enligt Ekonomifakta så jobbar 21 % av alla inom välfärdssektorn för den privata sektorn.)

  Dvs, utan kvalitet i den privata vården självdör den.

  Det handlar inte om vinster i vården utan om att ställa kvalitetskrav.
  Det offentliga köper in varor och tjänster för över 800 miljarder varje år. Det har gjorts beräkningar som visar att nästan 10 % av dessa pengar (80 miljarder kr) skulle kunna sparas genom bättre styrning, kostnadsmedvetenhet, kontroll och upphandling. Pengar som istället skulle kunnat användas för välfärden i Sverige.

  Se t ex: Landstinget köpte strumpor för 6.000 kronor – per par

  Det finns väl ingen idag som inte förstått att den statliga vården inte fungerar? T ex har Akuten stängt i Malmö under natten (tror att de nu åter har nattöppet). Om man blir allvarligt sjuk är det i regel 7-14 dagars väntetid till vården i vissa kommuner. Finns det ens någonstans i den utvecklade delen av världen där det fungerar lika illa som i Sverige?

  Det viktiga är inte vilka vinster det finns i sjukvården utan att vården är tillgänglig och fungerar, samt att alla svenska medborgare har råd att få den vård de behöver. Finns det någon som är av annan åsikt (utom inom S, V och MP, där man inte har vett att fokusera på rätt saker)?

  Vi vet också skälen till varför vården fungerar så uselt som den de facto gör idag, även om det inte är många som vågar säga sanningen rakt ut. Det är för att;
  1. Vårdsystemet är överbelastat av alla utländska medborgare (asylsökande, migranter, flyktingar, EU-migranter, etc).
  2. Personalbrist.
  3. Administrativa rutiner som är onödigt tidskrävande för läkare och sjuksköterskor och som i vissa delar likväl skulle kunna skötas av okvalificerad personal (där läkare/sjuksköterskor istället gör det de är utbildade för att göra).

  Inget av problemområdena inom vården kommer att förbättras genom att försöka döda den privata vården.

 2. Statsministern Stefan Löfven är en lögnare och landsförrädare. Varför vågar inte någon straffa statsministern? Stefan röven sålde Sverige till islam religion muslimer. Han är orsaken till att islam religion muslimer dödar kristna tron på Jesus Kristus. Stefan Löfven röven säljer vapen till islam religion muslimer för att döda oskyldiga människor. Var är rättvisan? Ska man ta lagen i egna händer om någon vill slå mig innan han tänker göra det han blir själv ihjälslagen

  1. Du har så rätt! Detta är för djävligt. Vi strävar efter fred i världen! Alla utom Stefan Löfven!!!

   Han är en stor olycka för det svenska folket. Styrd av Wallenbergarna!

 3. I partiledardebatten nonchalerade Löven alla obekväma frågor utan att svara. Han gick direkt till attack med någonting helt annat, långt bort från ämnet. Det jag reagerade på att programledaren lät det gå helt förbi utan att kräva svar på frågan. Tyvärr vanligt inom PK media giganterna

 4. Lövén är en stor olycka för det svenska folket. Styrd inte av Wallenbergarna,som tidigare skrivits hä…

 5. Lögnare är hela 7/klövern. Har aldrig varit med om dess like. Ser med stor oro på framtiden för oss alla. Han (inget namn) visar sådan likgiltighet för vad som förstörs. Förstår inte folket på golvet längre. Och de styr media. Skrämmande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *