Solidaritet med EU-migranter lyckas inte få med sig EU-tiggare till möte i stadshuset

Kommunledningen och de rumäner som bor i lägret på norra Sorgenfri har uppenbara svårigheter att hitta plats för det dialogmöte som planeras till den 24 augusti.
Se; EU-migranter från kåkstaden i Malmö bjuds in av MP för diskussion om byggplaner nästa år

– Kom till lägret och berätta om planerna för kvareteret Brännaren, bad de boende, genom sitt stödnätverk. ”Vi boende verkar inte ha inräknats i planeringen.”, skrev man i ett mejl till kommunledningen.

Red’s kom:
Det är en aning provocerande mot Malmöborna att benämna markockupanterna som ”vi boende”.

– Ja visst, svarade Karolina Skog (MP), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad, men det blir bäst om ni kommer till stadshuset.

Men EU-migranterna vill bara ses ute i lägret. Så här motiveras det i det brev som migranternas ombud skickade till Karolina Skog i fredags:
”Efter ett möte i Sorgenfri-lägret vill vi meddela att de boende står fast vid sin önskan om att hålla mötet i kvarteret Brännaren. Merparten av de boende är intresserade av att delta, och ur ett inkluderande perspektiv är det därför bättre om mötet hålls i lägret där alla får plats. Ni behöver inte oroa er för förutsättningarna – vi kommer att ordna så att det hela fungerar.”

Red’s kom:
SDS fortsätter att hemlighålla att det är gruppen ”Allt åt alla” och ”Solidaritet med EU-migranter” som står bakom skrivelserna (SDS refererar till dem bara som ”företrädare för lägret” och ”migranternas ombud”) såväl som vem som skrivit under skrivelserna till politikerna i Malmö kommun.

För den som inte kan läsa mellan raderna ska jag tolka ovanstående;
Efter ett möte i Sorgenfri-lägret vill vi meddela att de boende står fast vid sin önskan om att hålla mötet i kvarteret Brännaren.
betyder;
Efter att jag frågat några av de EU-tiggare som olagligen ockuperat en fastighetsägares mark om de vill följa med några av oss i Allt åt alla/Solidaritet med EU-migranter till Stadshuset så lyckades jag inte hitta någon som brydde sig eftersom de naturligtvis är fullt medvetna om sina lagbrott och att de kommer att avhysas från platsen oavsett vilket.

Merparten av de boende är intresserade av att delta
betyder;
Av den handfull EU-tiggare jag lyckades få tag på och som jag frågade var det inte en enda EU-tiggare som brydde sig det minsta

ur ett inkluderande perspektiv är det därför bättre om mötet hålls i lägret där alla får plats
betyder;
Ingen av EU-tiggarna hade någon åsikt om det förslag som vi i Allt åt alla/Solidaritet med EU-migranter skickat till politikerna på helt eget bevåg, så vi får hitta på någon förklaring själva och därför låtsas vi som att skälet för att EU-tiggarna inte vill komma till Stadshuset är för att det är mer plats på den av EU-tiggarna ockuperade marken mellan de olagligt uppförda bostäderna

Ni behöver inte oroa er för förutsättningarna – vi kommer att ordna så att det hela fungerar.
betyder;
Malmö kommun ska inte komma undan med att säga att det blir svårt att organisera genom att stå bland skräp och skjul, jag och någon till av vänsteraktivisterna bereder plats någonstans och försöker övertyga i alla fall några av EU-tiggarna att komma och låtsas som de lyssnar.

EU-tiggarna är inte riktigt i position att kunna ställa några krav här. De har heller ingen rätt att få någon förhandsinformation om när de kommer att bli avhysta.Klicka här för att gå till artikeln i SDS, 2015-08-18
Se även bl a;
EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *