Solidaritet med EU-migranter i Mark förstår inte vad medmänsklighet är

Håkan Andersson, Solidaritet med EU-migranter i Mark, skriver följande i en insändare:

Europas största minoritet, romerna, är ofta diskriminerade och tvingas leva under mycket svåra förhållanden. De flesta som åker hit och tigger är från Rumänien och Bulgarien. Självklart är det bra och nödvändigt att hjälpa i deras hemländer. Det sker insatser, men hemländernas, EU:s, och olika organisationers insatser kommer att ta tid innan de ger tillräcklig verkan. När romerna får sina mänskliga rättigheter, möjlighet att försörja sig, utbilda sig och få drägliga bostadsförhållanden är oklart. Självklart vill vi i föreningen Solidaritet med EU-migranter i Mark att våra medmänniskor ska få det bra i sina hemländer och bidrar till hjälporganisationernas arbete där.

Red’s kom:
De resurser som läggs i Sverige på EU-migranter är i praktiken bortkastade, medan samma resurser verkligen kunnat vara till hjälp i hemlandet. Det är ett av de viktigaste skälen till att inget försök till hjälp ska ges EU-migranter i Sverige.

Vänsterextremisters retorik – pajkastning

Borås Tidnings ledarsida ställer frågan: ”Vem är mest medmänsklig, den som lägger en slant i tiggarens mugg eller den som säger nej och kräver att Rumänien och Bulgarien tar ansvar för sitt folk?”. Borås Tidning har det cyniska svaret att verklig skillnad görs om stöd istället riktas mot hemländerna. BT använder samma retorik som SD i flyktingfrågan.

Red’s kom:
So what om någon använder samma retorik som SD i någon fråga? Vad är det som säger att allt är fel som ett parti tycker? Dessa vänsterextremister undviker hela tiden sakfrågor till varje pris och resonerar som små barn. När de inte kan argumentera i sak så kör de – som en gammal upphakad vinylskiva – på sitt ointelligenta sätt med rasist/nazist/antiziganist-påhopp och att motparten tycker som SD.

De flesta partier har nu anpassat sig efter SD’s åsikter i flyktingfrågan (precis som i alla andra EU-länder), inte minst Socialdemokraterna. Det är nu bara Centerpartiet och ett försumbart antal vänsterextremister (MP, V, Fi) som inte förstår vad som är bäst för alla parter.

Vad har ”människors lika värde” med vad att göra?

Vi anser att det är nödvändigt att värna om alla människors lika värde både här och nu samt i hemländerna och på lång sikt.

Red’s kom:
Floskler! Endast i en utopi har alla människor lika värde, men bara för att Sverige inte försörjer romer innebär det inte att romer är mindre värda.

Vilka är skälen till varför EU-migranter söker sig just till Sverige, precis som flyktingar?

För så länge utsatta EU-medborgare inte kan finna sin försörjning i Rumänien och Bulgarien kommer de att fortsätta söka lyckan här genom ströjobb, att panta burkar och tiggeri.

Red’s kom:
Och genom att begå diverse brott i Sverige samt genom att försöka låta skattebetalarna försörja dem. De kommer tyvärr inte att finna ”lyckan” i Sverige.

Rumänien får 471 miljarder från EU, mest av oss. Om människor inte kan finna försörjning i sitt hemland innebär det inte per automatik att svenska skattebetalare har skyldighet att försörja dessa personer med sina pengar;
Justitieministern chockad över hur mycket bistånd Rumänien får

Är det en välgärning att skänka en slant till tiggare, eller har det motsatt effekt?

Genom att skänka en slant i tiggarens burk görs en välgärning.

Red’s kom:
Det är ingen välgärning. Det är bara att upprätthålla EU-migranternas utsatthet och lägga pengar på något som istället kunnat gå till något konstruktivt.

Går pengar i tiggarkoppen direkt till tiggaren?

Pengarna går direkt till en behövande utan mellanhänder.

Red’s kom:
Den som tror detta visar bara upp sin extrema okunnighet.
Vi andra vet att pengarna i huvudsak går till transporter, lån med räntor pga vistelsen i Sverige och försörjning i ett avsevärt dyrare land än hemlandet.
Dessutom går en större del, eller allt de får i tiggarkoppen, i vissa fall till tiggarbossar.

Pengar till tiggare går till familj och hemlandet?

Det tiggarna samlar ihop gynnar inte enbart den enskilde tiggaren och hans familj, utan pengar kommer även hem till hemlandet.

Red’s kom:
Dock inte i normalfallet… eller ens i majoriteten av fallen. Troligen endast i extremfall.

Varför vill vänsterextremister att EU-migranter ska leva under miserabla förhållanden i Sverige?

EU-migranterna är en ekonomiskt svag grupp som i regel bor under mycket bristfälliga förhållanden även när de vistas i Sverige. Hemmabyggda tält, i bilar och husvagnar. Boenden utan tillgång till el, värme, soptunna, toalett och dusch. Boendeförhållanden ingen ska behöva uppleva.

Red’s kom:
Det är rätt, men nu ser världen ut som den gör och då får man nog anpassa sig en aning efter verkligheten.
Att vänsterextremister upprätthåller EU-migranternas utsatthet är beklagligt, men så blir det när det inte är förnuftet som råder.

Vad är det som orsakar rasism, antiziganism och våld?

Nackdelarna med denna typ av boende är stora både för de utsatta EU-medborgarna och för kommunen med flera. Boenden som riskerar att rasism, antiziganism hot och våld ökar.

Red’s kom:
Det är vänsterextremister och handlingsförlamade politiker samt bristande regelverk och myndigheters feghet som gör att rasism, antiziganism hot och våld eventuellt ökar. Inte EU-migranternas boenden.

EU-migranter har inte fler rättigheter än andra, även om de tar sig dessa rättigheter

De har samma rätt till fri rörlighet inom EU som alla andra,…

Red’s kom:
Floskler! Att EU-migranter har samma rätt till fri rörlighet som andra EU-medborgare innebär inte att de har rätt att bryta mot denna, vilket de bl a gör om de inte kan försörja sig på egen hand.

Billigare boende gör inte att olagliga bosättningar försvinner

… dock har de inte råd att ta in på dyra hotell, det krävs billigare alternativ för att undvika illegala boplatser.

Red’s kom:
Det krävs inte ”billigare alternativ”, det krävs gratis boende på skattebetalarnas bekostnad. Dessutom för någon miljon romer från andra länder, kanske inte så mycket för de romer som kommer till Sverige. Flera svenska kommuner ägnar sig åt olaglig verksamhet när de förser dessa gratis boenden till EU-migranter.

Solidaritet med EU-migranter i Mark belastar samhället och tillför inget för EU-migranter

Vi har i samverkan med bl a kyrkliga församlingar kunnat ordna med väl fungerade boende i husvagnar med tillgång till el, dusch och toalett.

Red’s kom:
Eller, om vi istället ska hålla oss till sanningen, Solidaritet med EU-migranter i Mark har tillsammans med kyrkliga församlingar upprätthållit EU-migranternas utsatthet på skattebetalarnas bekostnad.

Resurser som inte tillfört något för 10 personer hade kunnat hjälpa 100 personer i hemlandet

Vi har koncentrerat vår hjälp (på grund av våra förutsättningar och resurser) till ett tiotal personer från fem olika hushåll, som tidvis uppehåller sig i Skene, Kinna, Örby.

Red’s kom:
Därigenom har Solidaritet med EU-migranter i Mark och de kyrkliga organisationerna inte tillfört något överhuvudtaget för ett tiotal EU-migranter, istället för att samma resurser kunnat göra verklig nytta för 100 personer i deras hemland.

Solidaritet med EU-migranter i Mark vill att skattebetalarna ska finansiera tiggeriet

När vi var i kontakt med Marks kommuns fastighetschef så frågade vi enbart om en lokal att hyra. Därför kvarstår frågan om det finns någon politisk vilja att i Mark hyra oss en plats att ställa husvagnar på? För oss veterligen har frågan varken beretts eller varit uppe för politiskt beslut. Margareta Lövgren (M) är visserligen kommunstyrelsens ordförande, men hon bestämmer väl inte själv?

Svar från Lars Näslund, politisk redaktör:

SD vill förbjuda tiggeri. Det vill inte BT:s ledarsida. Ledarsidan har också uppmuntrat att de som vill stödja EU-migranter, som alltså har rätt att vistas i landet i upp till tre månader, bäst gör det genom bidrag till de olika etablerade hjälporganisationer som gör en stor insats, i Sverige och i människornas hemländer. Vi kan bara notera att en liknande uppmaning formulerats av ansvarigt statsråd, Åsa Regnér (S) liksom nationelle samordnaren för utsatta EU-medborgare, Martin Valfridsson, och hjälporganisationen Hjärta till hjärtas biståndsansvarige Rickard Klerfors.

Ledarsidan anser att kommuner, av en rad skäl, inte ska bidra till att bygga upp en infrastruktur för tiggeri. I det långa loppet gynnar det allra minst de fattiga.Klicka här för att gå till artikeln i BT, 2015-10-07
Se även bl a;
Ingen mark till EU-migranter i Mark kommun – Välfärdsturister inte kommunens ansvar

Vänsteraktivister kräver att media censurerar information om EU-migranter


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *