Sluttande plan om företag ger efter för vänsterextremisters krav

Under rubriken ”Grand-bojkotten är ett sluttande plan” skrev ledarredaktionen på Expressen en nu välspridd artikel om konsekvenserna av Grand Hôtels pudel där hotellet svängde till att de fortsättningsvis ska selektera bort de gäster som inte har den värdegrund som anses korrekt av vänsterextremisterna.

Artikeln tar upp flera punkter som inte får falla i glömska, där det riskerar att bara bli värre och värre om vi inte visar att en utpressningsstrategi som den mot Grand Hôtel inte lönar sig:Grand Hotel

Risk för politisering av allt och alla

Proteststormen mot Grand Hôtel banar väg för ett samhälle där allt och alla politiseras. Bevare oss väl.

Bojkott av Danmark pga en tidnings Muhammedkarikatyrer

I början av 2006 drog en bojkott i gång mot Danmark i arabvärlden. Många kände sig kränkta av Jyllands-Postens publicering av Muhammedkarikatyrer och svarade med att sluta köpa danska varor. Effekterna blev så kännbara att bland andra Arlas chef vädjade till den dåvarande danska regeringen att gå kritikerna till mötes.

Begränsning av yttrandefrihet genom att utpressa marknadskrafter

För alla som nu hyllar den här typen av spontana bojkotter måste detta exempel framstå som en förebild på området. Yttrandefriheten sattes under stenhård press av en global konsumentmakt.

Om motsatsen inträffat hade den mediala och politiska eliten fördömt beteendet och protesterat vilt

För det är annars lätt att misstänka att entusiasmen följer de politiska preferenserna.

Om ett lyxhotell i Östeuropa skulle utsättas för en bojkott för att det härbärgerar en gaygala kan man anta att fördömandena här hemma hade varit unisona – på goda grunder.

Är det rimligt att hotellpersonal ska styra vilka gäster ett hotell ska ha?

Det är mycket som är motsägelsefullt i dessa dagar.

När tingsrätten i förra veckan gav landstinget i Sörmland rätt som nekade en barnmorska jobb efter att hon vägrat att genomföra aborter, jublades det på vänsterkanten. För det vore onekligen en vansklig idé att införa samvetsfrihet inom vården.

Men samma vänster tycks nu bakvägen förorda ett slags samvetsfrihet i en rad andra yrken. Servitörer och hotellstädare ska tydligen inte behöva ge service till personer som de känner olust inför. Hotell- och restaurangfackets (HRF) lokalavdelning har protesterat högljutt mot att dess medlemmar skulle behöva vara i närheten av högerpopulisterna på Grand Hôtel.

Är det rimligt att brevbärare ska bestämma vad de ska dela ut?

I samma anda protesterade brevbärare för några år sedan mot att de skulle behöva dela ut Sverigedemokraternas valsedlar inför EU-valet.

Om man inte klarar av att sköta sitt jobb så får man söka sig ett jobb man klarar av

Logiken är inte glasklar. En barnmorska som anser att abort är mord måste ändå utföra skrapningar. Men en städerska eller brevbärare som känner obehag inför SD ska alltså bli lyssnade på.

En betydligt bättre princip vore att avstå från att politisera alla aspekter av våra liv. En sjuksköterska eller en servitör ska behandla alla lika och göra sitt jobb. Svårare än så är det inte.

Om det strider mot det egna samvetet eller de egna politiska preferenserna får man söka sig någon annanstans.

Var går gränsen för vilka samhällsgrupper näringsidkare ska och får välja bort?

På samma sätt är det ett sluttande plan om alla näringsidkare ska bekänna färg politiskt. Vilka grupper står i så fall näst i tur? Kan Grand Hôtel verkligen ta emot bokningar från abortmotståndare? Scientologer? Saudiska prinsar? Delegationer från diktaturer?

Vad blir konsekvensen av att gäster ska dela hotellens värdegrund?

Om alla hotell ska hålla sig med en egen värdegrund som de kräver att gästerna ska dela, kommer det att bli många avbokningar framöver.

Grand Hôtel valde att ge efter för vänsterextremisterna istället för att rida ut stormen

Grand Hôtel ångrar nu att man lät Sverigedemokraterna med vänner hålla en prisgala på hotellet. Inte ens Sveriges finaste hotell orkade stå emot nätkampanjer och avbokningar.

Red’s kom:
Notera att det bara handlade om två avbokningar innan hotellet gav vika för vänsterextremisterna!

Alla är förlorare om verksamheter ger efter för politiseringen

Det finns naturligtvis extrema lägen där man gör rätt i att arbetsvägra eller där bojkotter mot lomhörda näringsidkare är befogade. Men Putinpartyt på Grand kvalar inte in i den kategorin.

I stället riskerar vi att få ett alltmer ängsligt samhällsklimat, där ständigt nya aktörer avkrävs insatser i den goda intoleransens namn. I den kampen är vi alla förlorare.Klicka här för att gå till artikeln i Expressen, 2016-11-06Vi kan idag konstatera att Facebook hjälpt Grand Hotel med censur. Kommentarer har rensats bort, det går inte längre att läsa kommentarerna. ”Gilla”- och ”Arg”-yttringarna har reducerats för nedanstående inlägg i Grand Hôtels Facebook. Det är idag bara 742 arga och 479 som gillar att Grand Hôtel svängde i sina åsikter.Grand Hotel, Facebook 2016-11-20

Se även bl a;
Bojkotta företag som ger efter för vänsterextremisters utpressning (t ex Lego)


Vänsterns attack mot demokratin – Grand Hotel Stockholm

Grand Hôtel viker sig för vänstern – Ändra ditt betyg till 1

Facebook stöttar vänstern – Harmlösa kommentarer på Grand Hotel raderas

Brott mot mötesfriheten, säger Mattias Karlsson om Grand Hôtel


Charlie Hebdo kritiseras för satir om hur media manipulerar med drunknad pojke

Lättkränkthetsrapport


För sidor om media, asylpolitik och integration se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *