SD’s och Moderaternas förslag blev ok när regeringen föreslår samma sak

I Sverige läggs uppskattningsvis 95 % av tiden för politiska diskussioner på att smutskasta varandra. Detta istället för att hålla sig till sakfrågor. I media – inkl. statlig men ej objektiv media – är det nästan uteslutande vänsterextremister som – i avsaknad av sakliga argument – uttrycker sitt hat över sina meningsmotståndare, utan koppling till fakta och verkligheten. Det är inte fullt lika ensidigt bland politikerna, men det kan inte ha undgått någon att de politiker som uttrycker mest floskler och ilska är till klart övervägande del de på vänsterkanten. Inklusive från statsminister Stefan Löfvén..

Vilka förutsättningar har ett land fungera med så usla politiker?

I valet mellan sakpolitisk debatt och smutskastning gör rödgröna opinionsbildare det senare, noterar riksdagsledamoten Hanif Bali (M).

S+MP-regeringens åtgärdspaket:
• Skicka svenska tjänstemän till Rumänien för att för att lära dem hur man egentligen ska styra och bygga ett land.
• Polisen ska prioritera det våld som riktas mot tiggare.
• Regeringen ansluter sig till Moderaternas förslag där man kriminaliserar själva organiseringen av tiggeri och att det ska bli lättare att avhysa ockupanter från kåkstäder.

När Moderaterna under våren återlanserade detta partistämmobeslut från 2013 fick de löpa gatlopp.
• Statsrådet Åsa Regner (S) anklagade Moderaterna på DN-debatt att ”fiska i grumliga vatten”.
• Politism – LO:s plantskola för Aftonbladet, tyckte att det var ett tomt förslag som såg tiggare som ”ohyra”, att M anslöts sig till ”SD:s rasistiska människosyn”, ett försök till ”rumsren och legitim rasism”.
• Aftonbladets ledarsida kallade det för ”sämsta sortens symbolpolitik”, att man försöker ”förbjuda något som inte finns”.
• Nerikes Allehanda förklarade att det ”var en korkad idé”, att det ”sannolikt inte juridiskt möjligt att utforma ett sådant förbud”, Greenpeace och Röda korset skulle ryka och ”det skulle rent av kunna drabba kyrkornas kollekt”.

Deras reaktion på utspelet från Socialdemokraterna och Miljöpartiet kan man på sin höjd kalla mild.
• Politism-basen Eric Rosén ägnade dagen att välkomna förslagen, och kallade Morgan Johanssons anslutning till Moderaternas linje som ”marginell”, samtidigt som det var bra att regeringen intensifierar sitt arbete och spred vidare Morgan Johanssons budskap att det är ”så kapitalismen fungerar, finns möjlighet att tjäna pengar på någons svaghet så gör någon det”.
• Aftonbladets ledare lovar dyrt och heligt i sin debattartikel att Socialdemokraterna och Miljöpartiet inte föreslår ett förbud mot organisering av tiggare som de onda Moderaterna gjorde.

Morgan Johansson själv säger ”Någon kanske undrar vad som skiljer från Moderaternas förslag. Jag tror inte att det skiljer så förfärligt. Vi talar om ungefär samma sak, det är en lucka man vill täppa till”.

Denna fråga som väcker starka känslor bland breda folklager kommer få svårt att mustra ihop kraft för en debatt om varför förslaget med att totalförbjuda utländska tiggare, oavsett om någon utnyttjar dem, är dåligt i sak.

Istället för att bedriva en ordentlig sakpolitisk diskussion så har de rödgröna opinionsbildarna ägnat sig åt att undergräva förtroendet för samtliga parter som står för en annan linje än ett totalförbud.

I valet mellan att stå upp för det rätta samt bekämpa ett reeellt samhällsproblem eller att smeta epitet på politiska motståndare har valet varit entydigt, man smetar epitet. Epitet som nu S och MP slipper när de ansluter sig till samma linje. Klicka här för att gå till artikeln i Dagens Samhälle, 2015-06-25
Se även bl a;
Regeringen vill genomföra moderaternas förslag om EU-migranter

Anders Lindberg kritiserar förenklad avhysning av EU-migranter som symbolpolitik


Slitna slogans om tiggeriet – en sammanställning

Varför provocerar EU-migranter?


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *