Samordnare och Åsa Regnér: Kommun ska ej upplåta mark till EU-migranter, ge inte pengar

Kommuner ska inte upplåta mark till EU-migranter

Det finns i dag flera kommuner som upplåter mark åt utsatta EU-migranter. Martin Valfridsson varnar för att platserna så småningom kan växa till kåkstäder.
– Det finns ett gott syfte bakom och jag ifrågasätter inte viljan att göra rätt. Men om man upplåter mark för boende i form av tält eller husvagnar vad blir det till slut? Man kan inte hindra någon från att komma in där och man kan inte bara rikta det till den här gruppen, säger han.

Uppmanar medborgare att inte ge EU-migranter pengar

Ge inte pengar i muggen. Skänk hellre till organisationer som hjälper tiggare. Uppmaningen kommer från regeringens tiggerisamordnare Martin Valfridsson
– Jag menar att en hundralapp till en organisation som har ett genomtänkt och bra sätt att arbeta på i ursprungsländerna gör mer nytta för den här utsatta gruppen än om man skänker den i en pappmugg. Det försvinner, det är omkostnader för att komma till och från Sverige, säger Martin Valfridsson.

Ansvarig minister, barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S), backar upp den nationella samordnarens rekommendation om att hellre ge till organisationer.
– Jag tycker att det är meningsfullt att betala till organisationer. Inte minst för att de har långsiktigt arbete och också för att omkostnaderna som organisationerna har inte får överstiga mer än 20-25 procent, säger hon.

Red’s kom:
Naturligtvis backar Åsa Regnér upp det som hon kommit överens med Martin Valfridsson om att de ska säga i ett desperat försök att rädda Socialdemokraterna från undergång.

Att Åsa Regnér säger dessa självklarheter först nu beror på att hon börjar förstå vad alla vi andra förstått sedan länge, dvs att inga andra åtgärder som S+MP-regeringen funderat på kommer att ge någon märkbar effekt och ilskan över S+MP-regeringens totala brist på handlingskraft stiger.

När S+MP-regeringen nu går ut med dessa åsikter, som de tidigare kritiserat SD för att ha, så passar de på när det är ett eskalerande kaos i EU och Sverige med migranter från Syrien, Afghanistan och diverse afrikanska länder, och fokus därför är på detta, så att deras uppmaningar  inte kritiseras av vänsterextremisterna.

Hon vill se hur regeringens pågående åtgärder fungerar.
– Vi tittar på människohandel och avhysning, säger Åsa Regnér.

Red’s kom:
Hög tid att sluta titta, och istället börja agera!
Medan S+MP-regeringen drar exakt varje fråga i långbänk fortsätter problemen, och i vissa fall växer. Ju längre tiden går desto svårare blir det att få till en fungerande lösning.

– Vi uppmuntrar organisationers arbete och vi har avtal, säger Åsa Regnér.

Red’s kom:
Vad menas med att ”uppmuntra organisationers arbete”. Vem uppmuntrar vilka organisationers arbete på vilket sätt?

Vi har avtal”? Nej, S+MP-regeringen har inget avtal som har med EU-migrant-problemen i Sverige att göra.
Se bl a;
Åsa Regnér vill ha avtal om rökridå med Bulgarien
och;
”Kompetensutbyte” mellan Rumänien och Sverige? Var är EU? Media mörkar!

Jag hoppas att man på det sättet kan göra så att man inte kommer till Sverige och ber om pengar, säger hon.

Red’s kom:
Hög tid för Åsa Regnér och resten av S+MP-regeringen att sluta drömma och istället göra något konstruktivt.

Kommer tiggeriet att minska?

Tror du att tiggeriet minskar med en rekommendation att ge till organisationer?
– Jag tycker att det är en bättre lösning att man betalar till de här organisationerna, säger Åsa Regnér.

Red’s kom:
På vilket sätt besvarar detta den ställda frågan?

Många som tigger är gravida

Under kartläggningen har Valfridsson reagerat på flera saker, bland annat att många gravida tigger.
– Det finns ingen statistik så det är svårt att vetenskapligt kunna säga att det är så men jag kan inte dra någon annan slutsats än att det är vårt givarbeteende gruppen anpassar sig efter. Det verkar som att kvinnor som tigger får in mer pengar och gravida och funktionshindrade får ännu mer, säger Martin Valfridsson.

Red’s kom:
Gamla nyheter. Kvinnor får mest, särskilt om de är gravida, sedan kommer de EU-migranter som inte överdriver sina funktionshinder alltför mycket eller fejkar handikapp för dåligt.

Vem har föreslagit förbud för enskilda att ge tiggare pengar?

Men Regnér är inte beredd att lagstifta om att förbjuda givandet.

Red’s kom:
Nu har man snurrat till det rejält. Det har inte funnits några diskussioner om att förbjuda gåvor. Det handlar om tiggeriförbud, vilket är den enda lösning som fungerar tillfredsställande!

Tiggarbossar

De flesta som kommer till Sverige kommer tillsammans med släktingar, enligt Valfridsson.
– Men det förekommer också, har jag uppgifter om från olika håll, inte bara på en plats, att vissa anser sig ha rätt att kräva en andel av det man tigger in eller att man tar betalt för en plats där man tigger. Det är inte något vi ska acceptera. Sitter man och tigger ska man få behålla det man tigger in, säger Valfridsson som föreslagit för regeringen att se över lagstiftningen för att skydda de utsatta.

Red’s kom:
Se över lagstiftningen för att skydda de utsatta”? Idel politiskt korrekta formuleringar. Men förslagen att se över lagstiftningen för att skydda de svenska medborgarna och landet lyser med sin frånvaro.

Samordnare rädd för konsekvenserna om han skulle uppskatta hur mycket pengar det handlar om

– Det finns personer som tigger i nästan varje svensk kommun och i de stora sitter många. Det är klart att jag kan göra någon uppskattning men det skulle få väldiga effekter. Det är stora belopp, säger Martin Valfridsson.

Red’s kom:
Jag är däremot inte rädd för konsekvenserna, så här kommer en uppskattning:
300 kr/dag * 5 500 EU-migranter * 300 dagar = 495 miljoner kr/år. Och det är exklusive alla pengar som dras in på andra sätt, t ex genom cykelstölder, fickstölder och rån av äldre. Vilket kan röra sig om ungefär lika mycket pengar. Därtill kommer alla övriga kostnader för EU-migranterna.

Ingen skola ska erbjudas till EU-migranters barn i Sverige

HD tillägger (enligt vad den nationella samordnaren tryckt på tidigare) att svenska kommuner inte ska erbjuda EU-migranters barn att gå i skolan;
— Jag tycker inte att det är för barns bästa att gå i skolan tre månader här och tre månader där. Det är bättre att stödja en långsiktig skolgång i hemlandet, säger Åsa Regnér.

Ointressant

De senaste sju månaderna har Martin Valfridsson besökt omkring 80 kommuner, flera frivilligorganisationer och rest till tiggarnas hemländer Rumänien och Bulgarien. I februari nästa år ska han presentera nationella riktlinjer för utsatta EU-medborgare. Och nu på fredag anordnar regeringen en nationell konferens i Stockholm för att sprida kunskap om situationen i tiggarnas hemländer och om hur hjälporganisationer kan verka på plats.

Not.
SvD ändrade helt om vad det handlade om genom att till denna nyhet sätta rubriken; ”Hjälp till romer både här och hemma”.

SVT, SR, NSD (Norrländska Socialdemokraten), Dalademokraten, Norran, PT (Piteå-tidningen), Folkbladet, ST (Sundsvalls Tidning), MVT (Motala Vadstena Tidning), Västerviks-tidningen, GD (Gefle Dagblad), Katrineholms Kuriren, Hela Gotland, LT, Hela Hälsingland, NLT (Nya Lidköpings-tidningen), BT (Borås Tidning), Barometern, SMP (Smålandsposten), Östra Småland, BLT (Blekinge Läns Tidning), YA (Ystads Allehanda), TA (Trelleborgs Allehanda), DI och Corren tog bort fokus från att uttalandena från S+MP-regeringen och den nationella samordnaren handlade om att kommuner inte ska upplåta mark till EU-migranter, kommuner ska inte erbjuda skola till EU-migranter och vi ska inte ge några pengar direkt till EU-migranterna och satte rubriken ”Regnér: Hjälp romer i hemländerna”.Klicka här för att gå till artikeln i Expressen, 2015-09-10
Se även bl a;
Gratis camping för EU-migranter – Nationella samordnaren kritisk

Miljöpartiet i Lund särbehandlar EU-migranter – kritiseras av FP och samordnaren

Politiker upprörs av att deras felaktiga hantering av EU-migranter kritiseras av nationella samordnaren

Juridiska, praktiska och moraliska skäl att ej upplåta mark till EU-migranter i Sverige


Barn i Rumänien och Bulgarien tas ur skola för tiggarresor till Sverige – alarmerande situation


Vad blir konsekvensen av att ge pengar till tiggande EU-migranter?

Ge inte pengar till tiggare, säger hjälporganisationen Liv och ljus!

Ge inte tiggarna pengar – vädjar en rom som är ansvarig för romska frågor


EU-tiggares boende och försörjning inget kommunalt ansvar, säger moderat politiker


Martin Valfridsson saknar argument för att inte förbjuda tiggeri

Nationella samordnaren förvånad över vänsterextremisters diskussion om EU-migranter


471 miljarder kr till Rumänien från EU, mest från svenskar – Varför hjälp i Sverige?


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *