Romer startar förening för att pressa Sverige på jobb och bostad till EU-migranter

EU-migranterna från Rumänien vägrar lämna Kista. Nu har de startat en förening för att försöka sätta tryck på Sverige och dess myndigheter att ge dem arbete och bostad.

Red’s kom:
Varför startar inte EU-migranterna en dylik förening i sitt eget land?

Geta Iorgu – en 26-årig tvåbarnsmamma som aldrig gått i skolan, men lärt sig skriva samt tala flera språk, blev enhälligt vald till ordförande i föreningen Remis – Roma EU-migranter i Sverige. Remis startades efter att gruppen i förra veckan blev avhysta från sin senaste sovplats, en parkering i Kista. Där hade de ställt upp skrotbilar som de köpt gemensamt.

Varför tycker ni att svenska myndigheter ska ta det ansvaret?
– Därför att vi är människor – och vi behöver hjälp. Vi är inte hundar som man kan köra bort för att vi inte passar in, säger Geta Iorgu.

Red’s kom:
Det handlar inte om att man betraktas som hundar för att man körs bort från olagliga övernattningsplatser. Det handlar om att Sverige har en lagstiftning där det kanske inte är rätt om man låter en speciell folkgrupp stå över lagen, med rättigheter som inte svenska medborgare har. Vad är det som gör att EU-migranterna inte förstår något så grundläggande?

När man medvetet bryter mot lagen så måste man nog räkna med att det får konsekvenser. Man måste också vara medveten om att om svenska medborgare brutit mot lagen på samma sätt som EU-migranterna så hade svenskarna inte bara avhysts avsevärt snabbare, det hade också i regel varit förenat med böter. Romerna får aldrig några böter (däremot får de fri tandvård, fri sjukvård och en rad andra förmåner).

Föreningen har drygt 50 medlemmar. En del säljer tidningar, rosor eller hantverk, men merparten tigger också.

Red’s kom:
Exakt varje gång jag sitter på en uterestaurang och försöker föra en diskussion med mina vänner blir vi avbrutna av tiggare som envist sticker fram rosor under näsan på oss och rabblar något obegripligt på romska. Det är inget vi uppskattar

Att sälja dessa s k tiggartidningar och rosor är därför bara en variant på tiggeri, och jag tror de flesta instämmer i detta.

Utan utbildning och erfarenhet i ett land med hög arbetslöshet och extremt få okvalificerade arbeten kanske man inte ska några större förhoppningar om att romer kan erbjudas möjligheter som inte erbjuds svenska medborgare. Det är den bistra verkligheten, hur gärna vi än hade velat stödja romerna med det som inte är alla förunnat ens bland svenskar.

– Var och en av oss kan betala 50 kronor per natt för sovplats. Det skulle totalt bli 75 000 kronor i månaden – men ingen vill hyra ut till oss, säger Geta Iorgu, och tillägger att de vill göra rätt för sig.

Red’s kom:
Det är jättebra att det finns de som ”vill göra rätt för sig”. Det behöver vi fler av. Men kruxet är bara att det skapar ett väldigt ojämlikt samhälle om en viss folkgrupp får en rad förmåner och betalar en fjärdedel eller mindre för samma sak som svenskar betalar ett pris för som motsvarar kostnaderna. Hur skulle man kunna motivera detta på ett sakligt och relevant sätt?

Konstgjord andning att tillåta tiggares bosättningar

Geta Iorgu och delar av styrelsen har hittat en bit mark nära fotbollsplanen i Kista där de vill slå upp läger och ska nu lämna in en ansökan om campingtillstånd.

Red’s kom:
Dessa bosättningar blir då bara ett stöd för att befästa EU-migranterna i sin fattigdom i Sverige. En boplats för tiggare är direkt skadlig för såväl tiggarna som för samhället på olika sätt. En boplats som inte kombineras med alla tillhörande väsentligheter är inget att eftertrakta för någon. Det fungerar inte att ett land i EU tar ensamt ansvar för 120 miljoner (och ständigt växande) fattiga i andra EU-länder när inte ens Sveriges egna fattiga kan ges ett värdigt liv.

Dessutom blir det lite märkligt när svenska skattebetalare betalat mest av alla i EU’s länder till att hjälpa romerna i Rumänien och sedan betalar vi ännu en gång, och redan t o m ännu mer, när de migrerar till Sverige.

När vänsterextremister framför alla sina krav på stöd till EU-migranterna så finns ordet ekonomi aldrig någonsin med i diskussionerna. För dem finns det en mystisk outsinlig källa av pengar att finansiera allt med. Men verkligheten är tyvärr en annan… för oss som lever i verkligheten.Klicka här för att gå till artikeln i DN, 2015-04-17
Se även bl a;
Migrationsforskare Ioana Bunescus icke-lösningar på EU-migranter – Förbjuda fattigdom?

Förbjud tiggeri, skriver fem moderata riksdagsledamöter

Förbud mot tiggeri minskar fattigdom och EU-migranter

Varför inte förbjuda tiggeri?

Sverige och Finland enda länder utan förbud mot tiggeri

Riksdagsledamöter emot förbud mot tiggeri

Endast 36% av svenskarna emot att lagstifta mot tiggeri

Vad är kostnaden för Sveriges 5.000 EU-migranter idag? 6 miljarder kr/år?

Gratis vård i Sverige för rumäner! Samtliga vårdfakturor till EU-migranter är obetalda – mörkas av media

EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *