Privatperson förser 6 EU-migranter med lägenhet så de kan tigga i Sverige

Sex rumänska tiggare som finns i Ed (Dals-Eds kommun, Dalsland) får en nyrenoverad lägenhet att bo i, utan kostnad. Men de kommer att fortsätta tigga på gatorna i Ed och Bengtsfors för att få ihop till uppehället.

De tre paren var i Ed förra året och i år kom de tillbaka för att få ihop pengar till sitt uppehälle och nu slipper de att bo i bil eller tält.

Red’s kom:
SR är noga med att inte informera om under hur lång period de var i Sverige förra året, men om de som nu kommer tillbaka till vintern så är det uppenbart att de gör detta enbart för att de får en gratis bostad. Dvs de lockas att komma tillbaka till Sverige för att tigga.

EU-migranter inskrivna på Arbetsförmedlingen

De har också fått hjälp med att skaffa tillfälliga personnummer och är nu inskrivna på arbetsförmedlingen så att de kan få möjlighet att ta helt legala jobb.

Red’s kom:
Dock saknas möjligheter att få legala jobb för Rumäniens tiggare oavsett inskrivning på Arbetsförmedlingen, av den enkla anledningen att dessa okvalificerade jobb inte finns i Sverige.

Kommer att fortsatt tvingas försörja sig i Sverige genom att tigga

Ingvar Johannesson (Centerpartiet, Dals-Ed), som hjälpt familjerna, tror att romerna kommer att behöva fortsätta att tigga för att få mat för dagen.

Red’s kom:
Inte ens den som försett tiggarna med en gratis nyrenoverad lägenhet har några förhoppningar om att de kommer att få något arbete i Sverige.

Förstår inte vad medmänsklighet innebär

Ingvar Johannesson (C) vänder sig mot uppmaningen från barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S), som har samordningsansvar i regeringen för frågor om utsatta EU-medborgare, att hellre ge hjälporganisationer pengar än att lägga dem i tiggarnas pappmuggar.

Hjälp på plats i hemlandet är nödvändigt i det långa perspektivet menar Ingvar Johannesson (C), men i det korta så måste man visa medmänsklighet och avvara lite pengar till tiggare som kommit hit.

Red’s kom:
Det är inte medmänskligt av Ingvar Johannesson i Ed att locka EU-migranter till Sverige för att tigga eftersom detta inte gör annat än att cementera EU-migranternas utsatthet.

Det finns heller inget medmänskligt i att ge pengar till EU-migranter som tigger i Sverige eftersom det endast leder till att dessa EU-migranter inte tar tag i sin situation i sitt hemland samtidigt som de undanhålls från de förbättringsåtgärder som bl a välgörenhetsorganisationer ägnar sig åt i Rumänien.

Ej heller kommer dessa EU-migranter att kunna ta del av de EU-pengar som avsatts för att hjälpa romer i Rumänien. De halkar utanför systemet och förlorar sin chans att få det bättre och riskerar bli i fortsatt behov av försörjning för resten av sina liv.

Samtidigt som EU-migranter får gratis bostäder – med som oundviklig konsekvens att fler EU-migranter söker sig till Sverige där alla kommer att kräva bl a jobb, gratis vård och gratis boende – finns det ca 35 000 hemlösa egna medborgare i Sverige.
Se bl a;
Runt 35 000 hemlösa i Sverige, varför prioritera EU-migranter?
och;
Kostnader för bostadslösa ökat med 45% på 2 årKlicka här för att gå till artikeln i SR, 2015-11-11
Se även bl a;
Romer startar förening för att pressa Sverige på jobb och bostad till EU-migranter

Vänsterpartiet vill ha fler tiggare till Sundbyberg genom gratis bostäder till EU-migranter – Moderaterna saknar förslag

Falska rykten om gratis bostäder i Sverige cirkulerar i Rumänien – Anstormning av EU-migranter

Gratis sommarbostad med el/vatten för tiggare i Varberg

Jobb och bostäder till EU-migranter sökes av Svenska kyrkan i Östersund

Ska jobb och bostad till tiggare prioriteras framför svenska medborgares behov?

Susanne Nyström: Gratis bostad i Sverige till alla EU-migranter löser alla problem

EU-migranters krav på försörjning och bostad i Sverige rimligt, menar Allt åt alla

40 EU-migranter på Gotland hoppas få gratis bostäder innan vintern

EU-migranter i Malmö kräver bostad och att kommunalråd ska stå till svars för något


Vad är kostnaden för Sveriges 5.000 EU-migranter idag? 6 miljarder kr/år?

Sverige betalar mest i världen för EU-migranter, precis som för EU-avgift och bistånd

225 000 pensionärer lever under fattigdomsgränsen – varför prioritera EU-migranter?


Hemlösa svenskar glöms bort när romer prioriteras – Friggebodar åt EU-migranter

EU-migranter gör att ingen bryr sig om hemlösa svenskar

Svenska hemlösa demonstrerar för att få samma rättigheter som EU-migranter


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *