Polisen undersöker lagbrott av föreningen Hjälp tiggare i Lund

2015-07-24 avslöjdes att Joakim Månsson Bengtssons förening ”Hjälp Tiggare i Lund” äger två stycken husvagnar för EU-migranter som var 6:e dag flyttas runt i Lund för att följa de lokala parkeringsbestämmelserna (se; EU-migranter i Lund ser fram emot att få egen mark att bo gratis på).

När det gäller de husvagnar som föreningen ”Hjälp Tiggare i Lund” ställt upp och som enligt föreningen flyttas runt i samklang med lokala parkeringsbestämmelser har närpolischef Patrik Isacsson sin uppfattning klar.

– Vi har noterat att husvagnarna är avställda och inte i trafikdugligt skick för närvarande. Ska de flyttas får det bli via bärgning eller besiktning så att de blir kördugliga.

Red’s kom:
Det känns lite som Joakim Månsson Bengtsson fått storhetsvansinne och tror att han kan bete sig hur som helst utan att riskera något. Precis som de EU-migranter han påstår sig stödja så saknar han uppenbarligen respekt för lagen.

– Vi har en dialog med Lunds kommun om det, säger närpolischefen.

Red’s kom:
Man kan undra varför polisen har en dialog med Lunds kommun om detta. Varför inte utfärda böter till Joakim Månsson Bengtsson (MP) för de olagliga transporter som görs varje vecka av Hjälp Tiggare i Lunds oskattade tiggare-husvagnar?

Var föreningens husvagnar kommer från har ingen informerat om.

Vad media inte avslöjat är den tjänstebil som Joakim Månsson Bengtsson (MP) låtit registrera på föreningen (och som ej omnämns någonstans). Praktiskt att kunna få personliga skattemässiga fördelar genom att utnyttja EU-tiggare.

Undrar hur mycket av de bidrag föreningen Hjälp Tiggare i Lund fått av Lunds kommun som går till att finansiera Joakim Månsson Bengtssons tjänstebil och husvagnar, trots att utgifter för dessa aldrig nämnts till Lunds kommun.

Joakim Månsson Bengtsson (MP) har dessutom fått bidrag från Lunds kommun helt unikt utan att ens ansöka om detta, så som alla andra måste göra. Det har tydligen sina fördelar att sitta som politiker i Lunds kommun, och som ledamot (tillsammans med Nita Lorimer) i Socialnämnden i Lund som beviljade de 238 500 kronorna till honom.

Styrelsen i Hjälp Tiggare i Lund (org.nr 802492-5235, reg. 2014-12-27, Dag Hammarskjölds väg 4 D:116, Lund) verkar förändras hela tiden men idag uppges den bestå av:
Joakim Månsson Bengtsson (23 år), ordförande
– Epost: joakim.manssonbengtsson@lund.se (Lunds kommun)
– Epost: joakim.mansson.bengtsson@mp.se (Miljöpartiet)
– Epost: styrelsen.hjalptiggareilund@gmail.com (Hjälp Tiggare i Lund)
Nita Lorimer, vice ordförande, Vänsterpartiet, Socialnämnden
Analya Gomes, kassör
Inger Ricci, sekreterare
Rebecka Mattisson
Nils Österblom (tidigare endast adjungerad på styrelsemöte)
Martin Åstrand
Christoffer Sjöstrand

Vilka av ovanstående personer som är juridiskt korrekta styrelseledamöter är okänt, liksom mycket annat i denna högst obskyra förening.

Härbärges- och volontäransvarig Madelaine Wahlström (epost: madelaine@live.se) ingår tydligen inte i styrelsen (i alla fall inte idag).Klicka här för att gå til artikeln i SDS, 2015-07-30
Se även;
Aktivistgruppen Hjälp tiggare i Lund föreslås få drygt 200 000 kr av Lunds kommun

Lunds protokoll med rödgrönrosas beslut om pengar till EU-migranter och handlingsplan

Föreningen Hjälp Tiggare i Lund och deras bidragsansökningar – Med 25 frågor

Joakim Månsson-Bengtsson undanhöll arvode i ansökan om pengar från Lunds kommun


Nita Lorimer, Hjälp Tiggare i Lund/Vänsterpartiet, ogillar den demokratiska ordningen

Media undviker alla relevanta frågor till Lunds kommun om EU-migranter (Nita Lorimer)

Vänsterpartister, Martina Skrak, Nita Lorimer, m fl, i Malmö-Lund-området vill stoppa avhysningar av EU-migranter


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *